Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα για τα Εργασιακά και Ασφαλιστικά Θέματα


Την Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 στην αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική Hμερίδα για τα Εργασιακά και Ασφαλιστικά Θέματα που αφορούν τους κλάδους Εστίασης, Τουριστικών Πρακτορείων και Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λέσβου και την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, και συμμετείχαν επαγγελματίες του Τουρισμού (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες), επαγγελματίες της Εστίασης, Λογιστές, αλλά και εκπρόσωποι Φορέων και Μ.Μ.Ε. του νησιού.


Εισηγητής της Ημερίδας ήταν ο καταξιωμένος Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Α.Β.Σ.Π, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού, κ. Πέτρος Ραπανάκης, ο οποίος παρουσίασε την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία που αφορά τους παραπάνω κλάδους.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Προϊσταμένη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη Λέσβο, κα. Σοφία Παπαντωνάκη , η οποία με τις εύστοχες παρεμβάσεις της στο πάνελ, βοήθησε σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για την καλύτερη ερμηνεία και εφαρμογή των νέων εργασιακών νόμων.


Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, οι οποίες διευκρινίστηκαν από τον κ. Ραπανάκη.