Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης


Η  μαθητική  δημιουργικότητα στο φόρτε της

> Mια αληθινή «γιορτή ψηφιακής δημιουργικότητας»  ήταν το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που έγινε την Παρασκευή στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Όλες οι μαθητικές ομάδες παρουσίασαν δημιουργίες, που ξεπερνούσαν η μια την άλλη σε φαντασία, είτε στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είτε τον τομέα της ρομποτικής. Το αντικείμενο του Φεστιβάλ ήταν φυσικά η πληροφορική και η ρομποτική, οι δυο βασικοί πυλώνες δηλαδή της εποχής που έρχεται.
…………………………………………………………………………………………
> Αυτοματοποιημένες κατασκευές καμωμένες με lego, (ανεμογεννήτριες, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων κ.α.), όπως και ψηφιακά παιχνίδια στον υπολογιστή, που τα έφταξαν οι μαθητές, γράφοντας τον κώδικά τους,  απέδειξαν ότι οι μαθητές έχουν πολλές ικανότητες και μπορούν να κάνουν θαύματα στον τομέα αυτό.


…………………………………………………………………………………………
> To Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής παρουσίασε το CD-ROM  για τη ζωή και το έργο του Θερμιώτη γλύπτη Αθ. Λημναίου, που το ομορφότερο έργο του στη Λέσβο είναι το άγαλμα της Σαπφούς στην ομώνυμη πλατεία της Μυτιλήνης. Η παρουσίαση έγινε από τρεις μαθητές της Δ΄τάξης, που καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο την Παναγιώτα Ψαθά, την Ευαγγελία Ξουχέλλη και τον Δημήτρη Κιολέ. Ήταν η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει σε παρόμοια διοργάνωση. Πέρυσι   παρουσίασε  το CD-ROM  «Το φαράγγι της Θερμής και τα σπήλαια του».

…………………………………………………………………………………………
> Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που συμμετείχαν και στους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν. Και φυσικά στον οργανωτή Τίμο Θεοφανέλλη, που επιμελείται δεύτερη χρονιά μια ανάλογη διοργάνωση, τόσο σημαντική για το μαθητικό δυναμικό του νησιού.