4 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έως τώρα από την Λέσβο- Π. Κιτζος, Γ. Παλαιολόγου, Μ. Μπακας και Δ. Κινικλη


4 υποψηφίους με στόχο μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο έχει έως τώρα η Λέσβος.

Την ψήφο τον πολιτών της Ελλάδας για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο διεκδικούν οι

O Μιχάλης Μπάκας με τους Οικολόγους Πράσινους, γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και τα τελευταία 23 χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική πολιτική. Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχτηκε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος του. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες με δραστηριότητα στη Μυτιλήνη ενώ τον ελεύθερο του χρόνο ποδηλατεί και φωτογραφίζει. Συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, τέως περιφερειακός σύμβουλος βορείου Αιγαίου (2013-14) με τον Οικολογικό Άνεμο.

Ο Παναγιώτης Κιτζος με το ΛΑΟΣ, Λογιστής-φοροτεχνικός, γραμματέας Αιγαίου ΛΑ.ΟΣ, Περιφερειάρχης Αιγαίου ΛΑ.ΟΣ

Ο Γιώργος Παλαιολόγου με την Ένωση Κεντρώων, επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και τ. Λέκτορας του Deree, με καταγωγή από τη Λέσβο, γιος του γιατρού, τέως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και αυτοδιοικητικού, Τιμολέοντα Παλαιολόγου, ο οποίος έφυγε πριν μερικά χρόνια από τη ζωή.

Η Δήμητρα Κινικλή με το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), μητέρα αγρότισσα 34 χρονών που έχει αποφασίσει να ζει με τον σύζυγό της στο χωριό Πέραμα της Λέσβου. Το ζευγάρι ζει τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας από 3,5 ως 15 χρονών από τα έσοδα των κτηνοτροφικών εργασιών, εδώ και τρία χρόνια όμως έχει χαθεί σε έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο που την έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.