Στην Λέσβο ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ (PICS)


Επίσκεψη Διοικητού της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ

Ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, Θεόδωρος Ασπασίδης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης, και τον προς επανίδρυση Ρ.Ο. Καλλονής από τις 16-18 Απριλίου 2019.


Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε αντιπροσωπία ροταριανών του Ρ.Ο. Μυτιλήνης, και του παρατέθηκε γεύμα σε παραλιακό κέντρο της Επάνω Σκάλας. Το βράδι της Τρίτης 16ης Απριλίου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ρ.Ο.Μ τίμησαν τον Διοικητή της 2484 Π.Δ.Ρ. σε πανηγυρική συνεστίαση στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο παρουσία πενήντα και πλέον Ροταριανών και φίλων του ομίλου. Ο Πρόεδρος του Ρ. Ο. Μυτιλήνης Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης καλωσόρισε τον Διοικητή και τους παρευρισκόμενους, ροταριανούς και προσκεκλημένους. Ο Διοικητής, Θεόδωρος Ασπασίδης, ανέπεμψε την προσευχή και απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθως έγινε η εισδοχή του κ. Ευστράτιου Μποσταντά ως νέου μέλους του Ομίλου του Ρ.Ο.Μ. με ανάδοχό τον ρ. Χρήστο Πουλέλλη ο οποίος ανάγνωσε και το βιογραφικό του. Ο νέο εισελθείς ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τους ροταριανούς του Ομίλου για την τιμή να είναι μέλος, και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην εκπλήρωση των σκοπών του Ρόταρυ.


Στη συνέχεια ο Διοικητής μίλησε για τις σχέσεις Εκκλησίας και Ρόταρυ. Το θέμα ήταν << Ρόταρυ και Εκκλησία >>, με παράλληλη προβολή διαφανειών. Η Ομιλία έκανε μεγάλη εντύπωση και είχε μεγάλη απήχηση στο ακροατήριο μια και το θέμα είναι για όλους ενδιαφέρον και υπάρχει προβληματισμός ιδιαίτερα στους μη ροταριανούς. Ο Διοικητής πέρασε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, για αγαστή συνεργασία μεταξύ των Ροταριανών και της Εκκλησίας μας, κάτι που ισχύει στους περισσότερους Ομίλους. Όπως τόνισε ότι ξεκάθαρος σκοπός είναι η βοήθεια στον άνθρωπο η αγάπη και η καλή Θέληση.

Ο ίδιος προχώρησε στην επιβράβευση των νέο εισελθόντων προσφάτως στο Ρ.Ο. Μυτιλήνης με την καρφίτσα του Polio Plus και συγκεκριμένα των: Στρατή Μποσταντά, Χαράλαμπου Λαζαρίδη, Κυριάκου Βάσσου, Αλέξανδρου Ορφανού και Χριστόφα Πουλέλλη. Επίσης προσέφερε το λαβαράκι της περιφέρειας με το σύνθημα της χρονιάς στον Πρόεδρο του Ομίλου Ιγνάτη Χατζηβασιλέλλη, τον τ. Διοικητή Νίκο Κουζινόγλου, τον Βοηθό Διοικητή Λευτέρη Χαβραλή, την εισερχόμενη πρόεδρο του Ρ.Ο.Μ. Ελένη Γογγολίδου και τον Σύμβουλο Διοικητού Σπύρο Καρδακάρη.

Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και σημαιών. Επίσης η φίλη του Ομίλου Μπέμπα Ρήγα έδωσε προσωπικά δώρα και φωτογραφίες στο Διοικητή από την πρόσφατη επίσκεψη τους, με συμμετοχή και μελών του Ομίλου μας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Επίσκεψη στην Καλλονή

Το βράδυ της 17ης Απριλίου 2019 έγινε επίσκεψη του Διοικητή της 2484Π.Δ.Ρόταρυ, Θεόδωρου Ασπασίδη, στον υπό ανασύσταση Ροταριανό Όμιλο Καλλονής. Η συνεστίαση προς τιμήν του Διοικητού πραγματοποιήθηκε στην Καλλονή παρουσία τριών προπροέδρων του Ρ. Ο. Καλλονής, Παναγιώτη Στυλιανού, Νίκου Χήρα, Θεοχάρη Πελέκου και του διατελέσαντα πρώτου Γ. Γραμματέα ρ. Δημήτρη Δελήβεη καθώς και άλλων Ροταριανών και φίλων του Ρόταρυ στην Καλλονή. Στη συνεστίαση συμμετείχαν από τον Ρ. Ο. Μυτιλήνης ο τέως Διοικήτης ρ. Νίκος Κουζινόγλου, ο βοηθός Διοικητής Ελευθέριος Χαβραλής, ο Πρόεδρος Ιγνατίος Χατζηβασιλέλλης, ο Γ. Γραμματέας Ευστράτιος Κοκκώνης, η Εψηφισμενη Προέδρος Ελένη Γογγολίδου με τον σύζυγό της Γεώργιο, ο εψηφισμένος βοηθός Διοικητής Γεώργιος Καμάτσος και ο ρ. Ευστράτιος Καραγεωργίου


Ο Διοικητής Θεόδωρος Ασπασίδης ανέπεμψε την προσευχή και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Όλοι σχεδόν οι παριστάμενοι εξέθεσαν τις απόψεις τους σχετικές με το φλέγον θέμα της επαναδραστηριοποίησης του Ρ.Ο. Καλλονής. Ο Διοικητής έδωσε ουσιαστικές συμβουλές και οδηγίες για το πώς θα επιτευχθεί ο παραπάνω σκοπός. Τόνισε ότι θα στηρίξει το κατά δύναμη και θα σταθεί αρωγός σε αυτή την νέα προσπάθεια. Τέλος ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Περιφέρειας και των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η βραδιά έκλεισε με την ευχή όλων για την όσον το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία του Ροταριανού Ομίλου Καλλονής.

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Το πρωί της 18ης Απριλίου 2019 ο διοικητής της 2484 ΠΔΡ Θεόδωρος Ασπασίδης και αντιπροσωπία μελών του Ρ.Ο. Μυτιλήνης υπό τον πρόεδρο Ιγνάτη Χατζηβασιλέλλη και τον τ. Διοικητή Ν.Κουζινόγλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Περιφέρεια Β, Αιγαίου. Η περιφερειάρχης κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, είχε επισκεφτεί το περίπτερο της 2484Π.Δ.Ρόταρυ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και είχε γνωριστεί με τον Διοικητή μας. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων του Ρ.Ο. Μυτιλήνης και της περιφέρειας και σε μελλοντική συνεργασία σε προγράμματα που θα έχουν σκοπό την παροχή κοινωνικής και όχι μόνον βοήθειας στους συμπολίτες μας.


Η περιφερειάρχης μας δέχτηκε εγκάρδια και υποσχέθηκε στενότερη σχέση με τον Ρ.Ο.Μ. και τις Δραστηριότητές του. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστική φωτογράφιση. Αντίστοιχη επίσκεψη έγινε και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στρατή Κύτελη. Για το Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης Σπύρος Καρδακάρης