ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Τελικά ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΣ για Δήμαρχος Δυτ. Λέσβου; Όλο το παρασκήνιο….» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους…

Σάββατο 01 Μαρτίου 2019

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (1)  Γράφαμε χτες για σύσκεψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου με στελέχη του κόμματος. Η οποία και βέβαια πραγματοποιήθηκε.  Ο βουλευτής της Ν.Δ. ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από προβλήματα. Πρώτο πρόβλημα βέβαια και μεγάλο, η κόντρα  Χριστιάνας Καλογήρου και Κώστα Μουτζούρη. Εδώ έχει εγκλωβιστεί σε μια ιδιάζουσα κατάσταση. Ενώ στηρίζει τον πρύτανη θ΄ αναγκαστεί να εκφράσει στήριξη στην νυν Περιφερειάρχη. Για την οποία ενδέχεται να δώσει  γραμμή να μην την ψηφίσουν! Τρελές καταστάσεις που συμβαίνουν μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!  Όποιο όμως κι αν είναι το αποτέλεσμα, ενδέχεται να βγει και ζημιωμένος. Δεύτερον Θα υπάρξει πρόβλημα εάν κληθεί να καταψηφίσει το σπάσιμο του Δήμου! Η στάση της Ν.Δ. δείχνει να καταψηφίζει τη σχετική τροπολογία. Τι θα πράξει τότε; Ποιες οι επιπτώσεις από την όποια επιλογή του; Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Τρίτον η κατάσταση με τους υποψήφιους και φιλόδοξους του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου, τείνει να γίνει εκρηκτική.  Διότι έχουν ήδη εκφράσει γύρω στα πέντε άτομα  της παράταξης την πρόθεση τους όπου όλοι τους προσβλέπουν στην στήριξη του Χαράλαμπου Αθανασίου! Ποιόν θα στηρίξει απ΄ όλους τη στιγμή μάλιστα που δέχεται κρούσεις ακόμα και από φίλους του Ταξιάρχη Βέρρου; Μεγάλο το πρόβλημα.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (2) Το πρόβλημα το εντόπισε και βλέποντας πλέον ότι το θέμα του σπασίματος έβαινε προς το τέλος, αποφάσισε να δράσει. Επέστρεψε στη Μυτιλήνη την Τσικνοπέμπτη και κάλεσε σύσκεψη στην Καλλονή. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Στρατή Κυρατζή, στη σύσκεψη κλήθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου, ο  Απόστολος Αλατζάς, ο Στρατής Κυρατζής και ο Άρης Χατζηκομνηνός.  Εμφανής ο σκοπός του βουλευτή της Ν.Δ. Να συγκεράσει  όλες τις φιλοδοξίες και να προλάβει ενδεχόμενες νέες υποβάλλοντας   μια νέα υποψηφιότητα. Αυτή του πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης (2002-2006). Ο Στρατής Κυρατζής ακούγοντας τη σύνθεση αρνήθηκε να πάει. Να σημειωθεί επιπλέον  ότι οι σχέσεις του με τον βουλευτή της ΝΔ δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο.  Από πλευράς τώρα προέδρου της ΝΟΔΕ Στρατή Καραγεωργίου, όπως ο ίδιος μας είπε και χωρίς να κάνει αναφορά στην σύσκεψη, δεν υφίσταται θέμα. Διότι απόφαση είναι να σπάσει πρώτα ο Δήμος και μετά να γίνουν οι όποιες ζυμώσεις και διεργασίες για το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα της Ν.Δ. Εμφανής αλλά και αγωνιώδης ο στόχος του Χαράλαμπου Αθανασίου.  Να τους ενώσει όλους κάτω από την σκέπη του Άρη Χατζηκομνηνού ο οποίος έχοντας εμπειρία ως Δήμαρχος,  δικηγόρος στο επάγγελμα, τον δέχονται και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι του.  Δεν είναι κακή η πρόθεση και άλλωστε συνάδει  με τον ήπιο χαρακτήρα που  διακρίνει τον βουλευτή της Ν.Δ. Πλην όμως στην πολιτική η στρατηγική που ξεδιπλώνεται, δεν υλοποιείται πάντα μέσα από συναινέσεις αλλά και από ρήξεις με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και φιλοδοξίες



ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (3) Τώρα από πλευράς Άρη Χατζηκομνηνού υπάρχει η διάθεση του αλλά… Όπως μας δηλώνει, κατ΄ αρχάς σέβεται όλους όσους από την παράταξη, έχουν εκφράσει την πρόθεση τους για κάθοδο. Επ΄ ουδενί δεν θέλει να θιγούν συναγωνιστές, άξιοι και ικανοί. Φίλοι του επιμένουν  βέβαια να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου αλλά πρόταση από Νέα Δημοκρατία δεν έχει δεχθεί. Ετσι τουλάχιστον εκείνος ισχυρίζεται. Εάν όμως δεχθεί θα το θεωρήσει τιμή του και θα είναι υπό την προϋπόθεση που αναφέραμε. Να πραγματοποιηθεί μέσα από μια γενικότερη συμφωνία και να μην πληγούν κάποιοι εκ των υποψηφίων της παράταξης. Προς το παρόν εκείνος ασχολείται με τα κρασιά του, τα οποία σας πληροφορούμε ότι αξίζει να τα δοκιμάσετε και με την οικογένεια του δεδομένου ότι πλέον είναι και παππούς!  Αλλά βέβαια εννοείται ότι το «χούι» δεν φεύγει εύκολα. Αυτό όμως που μας τόνισε είναι ότι η υπόθεση του σπασίματος ενδέχεται να αποτελέσει και τροχοπέδη εφόσον δεν υπάρξουν οι ανάλογες αυτοδιοικητικές συνθήκες.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (3)  Άρα με βάση όλα αυτά κι έχοντας πέσει πλέον ανοικτά  στο τραπέζι το όνομα του Αρη Χατζηκομνηνού, θα ενταθούν οι διεργασίες τούτο το Σαββατοκύριακο μεταξύ των κομματικών στελεχών. Αλλά επίσης  και την Δευτέρα που αναμένεται στο νησί ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης προκειμένου να πάρει μέρος σε κομματική εκδήλωση στην οποία θα βρεθεί ν΄ απευθύνει χαιρετισμό και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Παράλληλα κάποιοι εκ των φιλόδοξων υποψηφίων θα εκδηλώσουν φανερά τις προθέσεις τους. Είτε να συνταχθούν στη βάση του νέου ονόματος ως υποψηφίου της Ν.Δ. στην Δυτική Λέσβο. Είτε να προχωρήσουν στην κάθοδο ανεξαρτήτως των όποιων κομματικών εξελίξεων. Να προσθέσουμε και το ενδεχόμενο  που τέθηκε από κομαμτικό στέλεχος. Ότι ενδέχεται να υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας του. Όλα αυτά συζητούσαν επί ώρες  χτες στην Μαρίνα Μυτιλήνης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου με τον στενό συνεργάτη του Χαράλαμπου Αθανασίου, Βαγγέλλη Μάκρα. Βέβαια ασχολήθηκαν και με την υποψηφιότητα Στρατή Κύτελη όπου εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους. «Δουλεύει αθορύβως αλλά ουσιαστικά» μας τόνισαν.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Απτόητος συνεχίζει την προεκλογική του περίοδο βέβαιος ότι θα κάνει την μεγάλη έκπληξη. Ήδη όπως υποστηρίζει έχει έτοιμο τον συνδυασμό του, περιμένει απλώς το σπάσιμο για να κλείσουν κάποιες θέσεις εδώ και στην Σάμο. Ειδικά στην Σάμο έχει το πάνω  χέρι από την άποψη ότι αρκετά κομματικά στελέχη έχουν τεθεί στο πλευρό του. Με το σπάσιμο των Δήμων θα εγκαινιάσει το εδώ γραφείο του το οποίο βρίσκεται στην Προκυμαία Μυτιλήνης, λίγο μετά το Πανελλήνιον. Τότε θα ανακοινώσει όλα τα ονόματα του συνδυασμού του.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Παραμένει δυνατή στην Λέσβο, γνωρίζει όμως  τις αδυναμίες της στην Χίο και ιδιαίτερα στην Σάμο. Προσπαθεί να επουλώσει τις όποιες δυσάρεστες καταστάσεις με ανθρώπους που την είχαν στηρίξει το 2014 και να εμφανίσει το πλούσιο όπως λέει έργο της Περιφέρειας. Ο αγώνας της είναι μονομέτωπος. Διότι θεωρεί πως η πορεία του Γιάννη Σπιλάνη είναι αδύναμη, ο Σταύρος Τάσσος απλώς θα συσπειρώσει το ΚΚΕ, ενώ εκτιμάει την προσπάθεια του Παναγιώτη Χριστόφα που προσπαθεί να επανασυγκολήσει τα πράσινα κομμάτια. Ενδεχομένως δε η νυν Περιφερειάρχη σε ενδεχόμενο νίκης και με δεδομένη την ανάγκη δημιουργία πλειοψηφίας, συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Χριστόφα. Άλλωστε στον συνδυασμό του υπάρχει και ο Παναγιώτης Προβέντζας του οποίου η συνεργασία του με την Περιφερειάρχη ήταν άψογη. Άρα η μάχη της θα είναι βασικά με τον πρύτανη και το εδώ κομματικό σύστημα. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιος θα επικρατήσει….
ΣΥΡΙΖΑ Περιμένουν να περάσει το Σαββατοκύριακο, να δουν τον κόσμο αλλά και τις αντιδράσεις από  την σημερινή μάζωξη  των  «δημοκρατικών πολιτών» στο Λέσβιον. Αλλά και να σπάσει ο Δήμος για να καταλήξουν σε πρόσωπο. Πρόσωπο κατά τα φαινόμενα καθαρά κομματικό εφόσον αναζητείται πρόσωπο ευρείας αποδοχής αλλά δεν ευρίσκεται. Το βάρος αναμφισβήτητα θα πέσει στην τοπική κοινότητα,  όπου από εκεί μέσα θα εξαπολύουν  αντάρτικο τον Στρατή Κύτελη!
ΚΙΝΑΛ Αύριο ως γνωστόν ψηφίζουν για συνέδρους. Και για να μην σπάσουν την παράδοση της πράσινης παράταξης, γκρινιάζουν. Κάποιοι γκρινιάζουν για παράταιρες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο. Κάποιοι για νεποτισμό. Και κάποιοι εκ των υποψηφίων έχουν αποσυρθεί από την κούρσα και απλώς τα ονόματα τους θα εμφανίζονται τυπικά στο σχετικό ψηφοδέλτιο.  Και αφού ολοκληρωθούν οι εκλογές θα γκρινιάζουν για τους υποψηφίους. Και όταν ανακοινωθούν τα ονόματα που θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του Παναγιώτη Χριστόφα και του Μιχάλη Μαμάκου θα συνεχίζουν να γκρινιάζουν και μ΄ αυτά! Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά δεν αντιλαμβάνονται ότι παίζουν το παιχνίδι των αντιπάλων σε μια περίοδο που βρίσκονται στην μυλόπετρα του δικομματισμού. Μην το καταλάβουν μόνο όταν θα είναι πολύ αργά…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ. Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να χαθεί. Και είναι ο πρώτος αλλά όχι και ο τελευταίος που χτυπά την Ν.Δ. για την άρνηση της να ψηφίσει υπέρ του σπασίματος του Δήμου. Ρωτάει σε ανάρτηση του στο facebook: «Υπήρξαν αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ (βουλευτής πρόεδρος ΝΟΔΕ κλπ) για την αντίθεση της ΝΔ στο σπάσιμο του Δήμου;» Απάντηση βέβαια αδίκως θα περιμένει. Έγκειται όμως στην εδώ οργάνωση του κόμματος ν΄ ασχοληθεί εκτός από την ονοματολογία των υποψηφίων και με την στρατηγική που θα πρέπει ν΄ ακολουθήσει στην συνέχεια. Τι, πολλά γυρεύω; Τότε ας κάτσουν να περιμένουν να … σαπίσει ο αντίπαλος του! Ο δε γιατρός που φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Πάνο Πίτσιο μπορεί να δηλώνει πως «Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου» αλλα όταν ακούει Κύτελης, το μάτι του γυαλίζει!

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Εγώ πάντως καλού κακού … καπελώνω Στρατή Κλεάνθη (Ν.Δ.) και Κώστα Κουτσοβίλη (ΣΥΡΙΖΑ) κι ότι ήθελε προκύψει!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αυτοδιοικητικές εκλογές ΛΕΣΒΟΥ ΜΑΙΟΣ 2019 by LesvosPost

 Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφει το δημοσιογραφικό επιτελείο του LesvosPost.com,  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ