ΧΑΜΟΣ… Οι κουδουνάτοι του Μεσοτοπου "εισέβαλαν" στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής (PICS)


Μια ξεχωριστή αποκριά έζησαν την Παρασκευή 8/3/2019  οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θερμής


Το πρόγραμμα ήταν αρκετά πλούσιο και περιλάμβανε απ’ όλα. Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για την Μεσοτοπίτικη Αποκριά , μεταμφιέσεις, χορό , πλούσιο μπουφέ, τραγούδι.


Η ημέρα ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ Μεσότοπος" της Αποκριάς, που μας το παρουσίασε η δημιουργός του Βάσω Κωνσταντιδέλλη. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Δευτέρα 11/3 στις 17:00 και την Τρίτη 12/3 στις 11.50 στο COSMOTE HISTORY HD!

Η ξεχωριστή νότα ήταν οι  Κουδουνάτοι του Μεσότοπου, που παρουσίασαν το αποκριάτικο έθιμό τους στο σχολείο. Το ντύσιμο τους έγινε  στο  Σχολείο και κράτησε ... μιάμιση ώρα !! Τα κουδούνια έχουν μεγάλο βάρος και πρέπει να δεθούν με μεγάλη μαεστρία πάνω σε κάθε σώμα, έτσι ώστε να ισορροπούν και να μην φεύγουν προς μια κατεύθυνση


Στη συνέχεια η πομπή των κουδουνάτων μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές έφεραν γύρα τους δρόμους του χωριού, που γέμισαν από τους εκκωφαντικούς ήχους των κουδουνιών.

Οι κάτοικοι, που το είχαν πληροφορηθεί, είχαν βγει στα μπαλκόνια και στις πόρτες τους  και παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένοι το θέαμα. Οι κουδουνάτοι έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από όλους Θερμιώτες, που τους υποδέχτηκαν με κεράσματα στην αγορά του χωριού και αποθανατίστηκαν μαζί τους σε πολλές φωτογραφίες.