Κατάληψη στο ΓΕΛ Άντισσας ενάντια στο Νέο Λύκειο (PICS)



Την Δευτέρα (18 Μαρτίου) και την Τρίτη (19 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Άντισσας κατάληψη με μοναδικό και κύριο αίτημα την αναχαίτιση της ψήφισης του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για το Λύκειο. 

Η ανακοίνωση των μαθητών:

Πιο συγκεκριμένα, κατά την άποψή μας, το νομοσχέδιο μετατρέπει τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου σε προπαρασκευαστικό στάδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη φροντιστηριοποίηση του σχολείου. Επιπλέον, το σύστημα γίνεται ακόμα πιο εξοντωτικό για τους μαθητές, καθώς η ύλη αυξάνεται από 30% έως 60%, γεγονός που καταδεικνύει την ενίσχυση της παραπαιδείας από την κυβέρνηση. Παράλληλα, η μείωση ωρών από τα μαθήματα γενικής παιδείας οδηγεί στην υπερεξειδίκευση των νέων. Τέλος, τα παιδιά καλούνται από τη Β' Λυκείου να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, έχοντας μόνο δέκα επιλογές. 

Το σχολείο μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία στη γενική συνέλευση να αγωνιστεί για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.