ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Ο Κυριάκος έφυγε και οι υποψήφιοι ξεποδαριάζονται....» (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

«Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019»

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1) Πέτυχε ο σκοπός της επίσκεψης του στην Μυτιλήνη; Θα φανεί το βράδυ της 26ης Μαΐου όταν ανοίξουν οι κάλπες. Και ποιος είναι; Να επανεκλεγεί βέβαια η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου. Υπήρχε στον προγραμματισμό του προέδρου της Ν.Δ μετά την αναβολή της επίσκεψης του, να μας επισκεφθεί κάποια στιγμή . Όμως όλα άλλαξαν μετά την εκδήλωση στην Μυτιλήνη με τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Εκεί εμφανίστηκε το θέαμα, από τη μια πλευρά να είναι η επίσημη υποψήφια και από την άλλη ο «αντάρτης» υποψήφιος Κώστας Μουτζούρης καθήμενος μεταξύ Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημητρίου Βουνάτσου αφού είχε βολτάρει σε όλη την αίθουσα χαιρετώντας τους οπαδούς του κόμματος!  Η Χριστιάνα Καλογήρου τα πήρε στο κρανίο, τηλεφώνησε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη απαιτώντας άμεσο ξεκαθάρισμα της όλης υπόθεσης. Και απαίτησε αυτό να γίνει άμεσα προτού γενικευθεί το φαινόμενο σε όλη την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Έτσι και  έκλεισε η ημερομηνία άφιξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (2) Τα ρεπορτάζ του LesvosPost σας μετέφεραν τον παλμό της όλης εκδήλωσης ενώ πρώτο σε τούτη την προεκλογική περίοδο, σας έδωσε ακόμα μια είδηση. Το όνομα του εκλεκτού υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας για την Δυτική Λέσβο. Και το όνομα αυτού Νίκος Χήρας! Την πρωί της Κυριακής στην Αντισσα κι ενώ ο κόσμος χαλούσε από τα καρναβάλια, ο Χαράλαμπος Αθανασίου συνάντησε τον Στρατή Κυρατζή και του πρότεινε να κατέβει για Δήμαρχος. Εκείνος  ξέροντας τα μαχαίρια που έχουν βγει, βλέποντας και πως την πάτησε ο Άρης Χατζηκομνηνός, αρνήθηκε.  Οι διαβουλεύσεις με άλλους γνωστούς υποψηφίους του χώρου δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα στο ενενήντα, λίγο πριν έλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να κυκλοφορεί το όνομα του Νίκου Χήρα. Μια μέρα πριν την άφιξη του προέδρου της ΝΔ είχε έλθει στη Μυτιλήνη ο στενός του συνεργάτης Θανάσης Νέζης προκειμένου να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα του και αφετέρου να κλείσει ανοικτά θέματα. Εκείνος κατ΄αρχάς  προγραμμάτισε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ουζερί «Ερμής» με διαφορετικές τάξεις ελευθέρων επαγγελματιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής του κόμματος στους συγκεκριμένους κλάδους. Παράλληλα ο στενός συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ έκλεισε και τις υποψηφιότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι χτες το πρωί, συναντήθηκε με τον Στρατή Κυρατζή στο Πάρκο Μυτιλήνης όπου συζήτησαν πίνοντας τον καφέ τους. Όταν τέλειωσαν και λίγο προτού προσγειωθεί το αεροπλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η στελέχωση του συνδυασμού της Χριστιάνας Καλογήρου με τον Στρατή Κυρατζή.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (3) Κάποια στιγμή τον έχασαν! Μόλις το αμάξι του έφθασε στο Δημοτικό Θέατρο και άνοιξαν την πόρτα του, τον έχασαν! Γιατί αντί να κατευθυνθεί στα σκαλιά, εκείνος πήγε στο απέναντι πεζοδρόμιο, σχεδόν τροχάδην και πήγε στα σκάφη του λιμενικού να χαιρετήσει το προσωπικό. Χαιρέτησε στο μεταξύ και δυο τρεις περιπατητές που αμέριμνοι έκαναν την βόλτα τους και βρέθηκαν κατάφατσα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.! Η δεύτερη έκπληξη ήρθε όταν μπήκε στο Δημοτικό Θέατρο. Αντί να μπει από το κάτω διάζωμα, προτίμησε ν΄ ανέβει στο φουαγιέ και από εκεί κατέβηκε χαιρετώντας τον κόσμο,  στις πρώτες θέσεις των επισήμων. Αυτά τα μικρά απρόοπτα, εντάσσονται  στην νέα επικοινωνιακή στρατηγική που  χαράξει στο επιτελείο του.

ΝΙΚΟΣ ΧΗΡΑΣ. Ήταν το όνομα έκπληξη! Κομματικό στέλεχος της ΝΔ επί χρόνια, ήταν συνεργάτης του αείμνηστου γιατρού Δημήτρη Δημόπουλου την περίοδο που εκείνος ήταν βουλευτής (1990-1993). Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Άρη Χατζηκομνηνό την περίοδο που εκείνος είχε θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα του (1996-2000). Στη συνέχεια κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Φαναραδέλλη (2006-2010) όπου διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Σε δηλώσεις του στα σημερινά ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ απ΄ όπου και η φωτογραφία επισημαίνει: «Γνωρίζω ότι η σύσταση και λειτουργία του Δήμου δυτικής Λέσβου θα είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχει. Είδα όλα αυτά τα χρόνια την κατάντια των χωριών μας και θεωρώ χρέος μου να προσπαθήσω για να ξαναζωντανέψουν». Το θέμα είναι κατά πόσο θα φτιάξει έναν τέτοιο δυνατό συνδυασμό που να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο. Σε μια μάχη που έτσι όπως εξελίσσονται τα πράματα φαβορί από πολλούς φαίνεται να είναι ο Ταξιάρχης Βέρρος. Πάντως οι απορίες των στελεχών της Ν.Δ. παραμένουν  για την όλη διαδικασία επιλογής υποψηφίου Δημάρχου του κόμματος στον νεοσύστατο Δήμο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Ανεξάρτητα το που ανήκει ο καθένας, θα πρέπει να ομολογήσει ότι η προεκλογική του καμπάνια διαφέρει. Χαμηλών τόνων, με δυο τρία γνωστά έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, έχει δώσει χώρο σε νέα παιδιά στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα. Το εξής απλό: «Τόπο στα νιάτα»! Είναι εντυπωσιακό ότι εκεί είναι το σημείο που συμφωνούν ακόμα και οι αντίπαλοι του!  Νέοι όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στην αυτοδιοίκηση. Δεν ξέρω πως θα πάει ο συνδυασμός και πως θα πάνε τα νέα αυτά παιδιά. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι είναι μια υπέροχη ομάδα όπου εάν δουλευτεί σωστά μπορούν να βγουν τα στελέχη της επόμενης γενιάς. Γιατί κακά τα ψέματα. Ασχολούμαστε για τις νέες γενιές χωρίς να δίνουμε το  λόγο σ΄ αυτές. Η αλήθεια είναι ότι τα κόμματα και οι εσωκομματικές διαδικασίες απωθούν τους νέους. Και δικαίως. Στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς αλλά και στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών που ετοιμάζονται, κυριαρχούν οι μεγάλοι. Οι ίδιοι και οι ίδιοι φθαρμένοι. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να ξεπεταχθούν οι νέοι. Έτσι ο συνδυασμός του Παναγιώτη Χριστόφα μπορεί θαυμάσια να λειτουργήσει και ως εφαλτήριο νέων ατόμων που θα ασχοληθούν με τα κοινά. Ας τους δώσουμε τουλάχιστον κι αυτούς μια ευκαιρία…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ Προχθές επισκέφθηκε την ΜΟΔΟΥΣΑ όπου συζήτησε τα προβλήματα της δακοπροστασιας και της προώθησης των προϊόντων. Τόνισε πως ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ υποστηρίζουν οτι η ποιοτική παραγωγή που θα φτάνει " από το χωράφι στο ράφι του καταναλωτή και στο πιάτο του τουρίστα" είναι μονόδρομος για ικανοποιητικά εισοδήματα. Χτες  επισκέφθηκε την Καλλονή  όπου στο αίθριο των CAFE FUEGO και CENTRO, συναντήθηκε και μίλησε με φίλους του. Γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να στελεχωθεί ο συνδυασμός και σύντομα αναμένεται η πρώτη φουρνιά ονομάτων.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ήδη με την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου της  Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου φτάσαμε στους επτά υποψηφίους.  Έτσι για πρώτη φορά στην περιφέρεια μας θα καταγραφεί το ποσοστό της ακροδεξιάς που ενδεχομένως επηρεάσει και ποσοστά άλλων συνδυασμών. Πάντως και στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές οι υποψήφιοι ήταν επτά. Στον παρακάτω Πίνακα βλέπουμε τα ποσοστά που είχαν λάβει οι υποψήφιοι.



ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ Μπορεί να τελειώνει η θητεία του, μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία των έργων. Σήμερα λοιπόν συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Κώστα Κατσαρό και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν το Πάρκο Αγίας Ειρήνης όπου ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης. Ένα μεγάλο έργο αξίας 480.000 ευρώ το οποίο θέλουμε να ελπίζουμε δύο πράγματα. Πρώτον να τελειώσει γρήγορα και να είναι έτοιμο το καλοκαίρι όπου γίνεται πόλος έλξης παιδιών και γονέων. Και δεύτερον η επόμενη Δημοτική Αρχή να το διαχειριστεί έτσι ώστε να διατηρηθεί στην καλή κατάσταση που θα παραδοθεί.

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Άρη έλα να φωτογραφηθούμε γιατί για Δήμαρχο δεν σε βλέπω…

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ