Κρούση σε Fraport και HAPCO από το Επιμελητήριο Λέσβου


επαφές στην Αθήνα, στις 18 και 19 Μαρτίου 2019 με την εταιρία Fraport Greece

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Λέσβου αποτελούμενη από το Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μυρσινιά, τον Αντιπρόεδρο κ. Παρασκευά Φραντζέσκο, το Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νικόλαο Αθανάση και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Κωνσταντίνο Σωτηράκη, πραγματοποίησε επαφές στην Αθήνα, στις 18 και 19 Μαρτίου 2019 με την εταιρία Fraport Greece, υπεύθυνη εταιρεία διαχείρισης του Εθνικού Αερολιμένα «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, καθώς και με το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO του οποίου τα μέλη δραστηριοποιούνται στη διοργάνωση συνεδρίων.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου συναντήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας Fraport Greece με το κ. Ιωάννη Παπάζογλου, Υπεύθυνο Επικοινωνίας, με τη κα. Κατερίνα Πολλάτου, Διευθύντρια Αεροπορικού Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης, καθώς και με το κ. Χάρη Φίλο, Υπεύθυνο Ανάπτυξης Αεροπορικών Γραμμών. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε ο προσανατολισμός που έχει η εταιρεία ως προς την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, οι εργασίες και ο ρυθμός κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου στη Μυτιλήνη και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Αποφασίστηκε, η στενή συνεργασία μεταξύ της Fraport Greece και του Επιμελητηρίου Λέσβου, με δράσεις προσανατολισμένες στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί της Λέσβου, την προώθηση του νησιού ως προορισμού, καθώς και την προβολή των τοπικών προϊόντων εντός του νέου κτηρίου του αεροσταθμού.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, κα Ειρήνη Τόλη. Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε από τα δύο μέρη η βούληση της ανάπτυξης του Συνεδριακού και MICE Τουρισμού στη Λέσβο και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε για τη δυνατότητα χρήσης του άρτια εξοπλισμένου συνεδριακού κέντρου  του Επιμελητηρίου Λέσβου χωρητικότητας 170 ατόμων, το οποίο το Επιμελητήριο στη βάση Μνημονίου Συνεργασίας προτίθεται να παραχωρεί στα μέλη του HAPCO για την διοργάνωση συνεδρίων.

Τέλος, συμφωνήθηκε η προβολή της Λέσβου στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει περαιτέρω γνωστός ο Τουριστικός, Πολιτισμικός και Ιστορικός χαρακτήρας του νησιού.