Κ. Μουτζουρης: «Το αφήγημα Καλογήρου καταρρέει σε βάρος των πολιτών του Βορείου Αιγαίου»Την πλήρη εγκατάλειψη της Περιφέρειας εδώ και 5 χρόνια καταγγέλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης στο Β. Αιγαίο» Κώστας Μουτζούρης

Αναλυτικά η δήλωση του:

Τη στιγμή που η κα. Χριστιάνα Καλογήρου περιφέρεται από νησί σε νησί προσπαθώντας απεγνωσμένα να πείσει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου ότι θα κάνει όσα δεν έκανε 5 χρόνια, τα στοιχεία για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ανά Περιφέρεια στην Ελλάδα, έρχονται να επιβεβαιώσουν την αίσθηση εγκατάλειψης και στασιμότητας που έχουν οι νησιωτικές μας κοινωνίες.

Με βάση τα στοιχεία δημοσιεύματος του site Aftodioikisi.gr η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται 3 μόλις θέσεις από το τέλος, στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας με ποσοστό απορροφητικότητας μόλις 19,89%, πάνω δηλαδή από τη Θεσσαλία με 18,40% και τη Δυτική Μακεδονία με 16,87%.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων που βλέπουν το φως 5 ακριβώς χρόνια από την έναρξη του προγράμματος και μόλις 2 πριν από την ολοκλήρωσή του επιβεβαιώνουν ότι το αφήγημα της Χριστιάνας Καλογήρου καταρρέει αλλά δυστυχώς σε βάρος των πολιτών του Βορείου Αιγαίου.
Κάθε απόπειρα αντιπολίτευσης επάνω στα κουφάρια ενός χαμένου ΕΣΠΑ είναι περιττή. Η απάντηση θα έρθει από τους πολίτες και δυστυχώς θα είναι τόσο ηχηρή όσο και η ανεπάρκειά της.
Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τον ισχυρό παραγωγικό πρωτογενή τομέα, το ασύγκριτο πολιτιστικό υπόβαθρο και τις τουριστικές τους δυνατότητες, οφείλουν και πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια. Η στοχευμένη απορροφητικότητα κονδυλίων, οι πολιτικές ενίσχυσης της παραγωγικότητας, η τόνωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης που θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες του κάθε νησιού ξεχωριστά, αποτελούν για το «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο», μονόδρομο για την έξοδο από το τέλμα που φέρει την υπογραφή της κας Καλογήρου.