Καλή Σαρακοστή παρέα με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου


Την Καθαρά Δευτέρα η τέχνη της συνήχησης των γεύσεων εξελίσσεται αριστοτεχνικά στα πολύχρωμα σαρακοστιανά τραπέζια με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου να πυροδοτεί τη διάθεση αναμοχλεύοντας την απόλαυση των ετερόκλητων μεζέδων.

Με τον βασιλιά των αποσταγμάτων, το ούζο, να έχει την τιμητική του, οι λάτρεις του νοσταλγικού παλμού του κέντρου αλλά και οι απαιτητικοί των γεύσεων θα αναζητήσουν εκλεκτά εδέσματα στα ιστορικά παντοπωλεία της οδού Ερμού, όπου αργότερα αποκαμωμένοι, θα απολαύσουν το παραδοσιακό απόσταγμα Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στα λαδάδικα και στα παραδοσιακά καφενεία.  Στο ατμοσφαιρικό πανηγύρι των εμποροπωλών με τις ελιές, το τουρσί, τα ζωντανά οστρακοειδή και τον καβουρδισμένο χαλβά, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου θα ολοκληρώσει το μωσαϊκό των εκλεκτών σαρακοστιανών γεύσεων. Ποιοτικά αποστάγματα, προσεκτικές επιλογές και περίτεχνες εκτελέσεις στρώνονται με γούστο και χαλαρή επισημότητα.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο οικογενειακό σαρακοστιανό τραπέζι για περισσότερα από 120 χρόνια. Σερβιρισμένο στο παραδοσιακό «κανονάκι» συνοδεύοντας τους  μερακλήδες ή ποζάροντας στα χαριτωμένα ψιλόλιγνα ποτήρια των millennials, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί αδιαπραγμάτευτη και αυθεντική αξία. Γνήσιο γαστρονομικό παιδί της Λέσβου τιμά του Πλωμαρίτικους μεζέδες, αναδεικνύει τις πληθωρικές συνταγές, ενσωματώνει τα ταπεινά όσπρια δημιουργώντας ένα  γοητευτικό πλέγμα γεύσεων.



Την αυθεντικότητα της κουλτούρας του νησιού μας τη συναντά κανείς στο αποστακτήριο της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, όπου η τέχνη της απόσταξης αποτελεί ιεροτελεστία. Η χρήση 18 αμβύκων επέτρεψε στην Ποτοποιία να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής της προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των εξαγωγών και να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών τηρώντας αναλλοίωτη την άριστη ποιότητα του αποστάγματος.  Η απόσταξη είναι διπλή με κάθε μια να διαρκεί 9 ολόκληρες ώρες γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε, όσο πιο αργά αποστάζεται ένα ούζο, τόσο καλύτερο γίνεται. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.

Ο παραδοσιακός τρόπος απόσταξης σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά συστατικά δημιουργούν τη σπουδαία μυστική συνταγή, που τηρείται ευλαβικά για πάνω από έναν αιώνα, δίνοντας ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας.

Καλή Σαρακοστή παρέα με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου!