Στο Υπουργείο Πολιτισμού το Μουσείο -Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παππάδο Γέρας


Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης

Μια από τις πιο ξεχωριστές πολιτιστικές υποδομές της Λέσβου, το Μουσείο -Ελαιοτριβείο Βρανά του οποίου η ιστορία συνδέει τον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη (στην οικογένεια του οποίου ανήκε το ελαιοτριβείο) με τον μεγάλο μας σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο (ο οποίος ηγήθηκε της αναστήλωσης και της μετατροπής του σε μουσείο), θα περάσει πολύ σύντομα στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

“Αυτή ήταν η επιθυμία του Νίκου Κούνδουρου, προέδρου του φορέα του Μουσείου, και σε αυτή την κατεύθυνση εργάστηκε ο διάδοχός του Νίκος Σηφουνάκης με τον οποίο είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, όπως και με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή και τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Κώστα Χαρίτο. Στόχος όλων μας, να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του αξιόλογου μουσείου” τονίζει ο κ. Πάλλης.

Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Πάλλης κατέθεσε, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, την απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η δωρεά, τροπολογία.

 Επειδή όλες οι τροπολογίες που αφορούν ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου οφείλουν να κατατίθενται ως υπουργικές, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Πάλλης, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε δημόσια στη Βουλή πως η διάταξη θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ