Εθνική Ελλάδας: Οι συμμετοχές σε μεγάλα τουρνουά


Ξεκινούν σε λίγες μέρες τα προκριματικά του Euro 2020 και αξίζει να δούμε τι έχει κάνει η εθνική Ελλάδας, στις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετείχε.

Η εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου είναι μια ομάδα που μέχρι και τη δεκαετία του 2000, δεν είχε διακρίσεις στο παγκόσμιο στερέωμα. Παρότι διέθετε εξαιρετικά ρόστερ κατά καιρούς, πριν το 2000, είχε πάρει μέρος μόνο σε δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Euro 1980 και το Μουντιάλ 1994. Χωρίς βέβαια να έχει διακριθεί. Φυσικά, το αποκορύφωμα της επιτυχίας της ήταν η κατάκτηση του Euro 2004, που έβγαλε τους Έλληνες στο δρόμο. Πάμε να δούμε τι έχει κάνει η εθνική, στις διοργανώσεις που συμμετείχε…

EURO 1980

Το κύπελλο εθνών Ευρώπης (έτσι λεγόταν τότε) του 1980 στην Ιταλία, ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που προκρίθηκε η εθνική Ελλάδας. Για να περάσει, τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, στα προκριματικά, αφήνοντας εκτός μεγάλες δυνάμεις, όπως η Σοβιετική Ένωση και η Ουγγαρία. Μιλάμε για μια ομάδα με σπουδαία ονόματα μέσα, με πάρα πολύ ταλέντο και προπονητή τον Αλκέτα Παναγούλια.

Δες και τις υπόλοιπες συμμετοχές της εθνικής σε Μουντιάλ και Euro