«Τολμάει» και ο Γιάννης Στεφάνου με τον Παναγιώτη Χριστόφα



Ακόμα μία υποψηφιότητα από τη νέα γενιά του Βορείου Αιγαίου

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» θα βρεθεί ο Χιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Γιάννης Στεφάνου, επιβεβαιώνοντας έτσι την δυναμική παρουσία Χριστόφα, στη νέα γενιά των νησιών της Περιφέρειας.

Ο Γιάννης Στεφάνου είναι Σύμβουλος Management με έμφαση σε θέματα ενέργειας και υποδομών.
Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα ρυθμιστικά οικονομικά από το Delft University of Technology στης Ολλανδία.

Έχει δουλέψει για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και για πολλούς ιδιώτες πελάτες στην Ελλάδα και σε πάνω από 20 χώρες.

Βασικό του αντικείμενο είναι η ενεργειακή πολιτική και στρατηγική, ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου, οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα και ο σχεδιασμός επιχειρηματικών στρατηγικών.

Επίσης, ασχολείται επιχειρηματικά με την ενέργεια, έχοντας αναπτύξει το πρώτο μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκό πάρκο στη Χίο ήδη από το 2010.

Είναι γιος του Νίκου Στεφάνου ο οποίος αφοσιώθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση για πάνω από 20 χρόνια στην Αμανή και ειδικότερα τη Βολισσό και της Φιλιώς Παπαδοπούλου για πολλά έτη καθηγήτριας στο 2ο Λύκειο Χίου. Καταγόμενος και από τη Χίο αλλά και από τη Μυτιλήνη έχει άριστη γνώση και της τοπικής και περιφερειακής διάστασης των προβλημάτων του ΒΑ Αιγαίου.