Ξεκίνησε η δίκη του μοντέλου από την Μυτιλήνη στο Χονγκ Κονγκ: «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά» είπε ο εισαγγελέας



Ξεκίνησε την Πέμπτη η δίκη της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Το 21χρονο μοντέλο από την Μυτιλήνη, που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2, 52 κιλά κοκαΐνης, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας Φίλιπ Ρος κατά την έναρξη της αγόρευσής του ήταν καταπέλτης λέγοντάς της πως είναι πεπεισμένος ότι είχε γνώση του περιεχομένου που μετέφερε.

«Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες, η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά» της είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο Facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ο εισαγγελέας επικαλέστηκε επίσης κατάθεση τελωνειακού υπαλλήλου ο οποίος υποστήριξε ότι το μοντέλο ήταν ιδιαίτερα νευρικό κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που συγκεκριμένα κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνη τον Νοέμβριο του 2017, στάθηκε μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους επτά ενόρκους και δήλωσε αθώα.

Ωστόσο, η 21χρονη δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης, ενώ εναντίον της αναμένεται να καταθέσουν οκτώ μάρτυρες. Σε περίπτωση που καταδικαστεί κινδυνεύει να μείνει ισόβια στη φυλακή. Η δίκη θα συνεχιστεί για ακόμα 6 ημέρες.