«Δημοκρατική Μυτιλήνη»: «Καταδικάζουμε την επίθεση σε εφημερίδα της Μυτιλήνης»


Η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» πληροφορήθηκε την επίθεση εναντίον της εκδότριας της εφημερίδας "Πολιτικά". Με αφορμή αυτήν τη υπόθεση δηλώνει τα παρακάτω:

- Καταδικάζει χωρίς αστερίσκους τη συγκεκριμένη επίθεση η οποία όμως σημειώνουμε πως αποτελεί συνέχεια άλλων επιθέσεων σε βάρος ανθρώπων της ενημέρωσης αλλά και γενικότερα σε βάρος του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της δημόσιας κριτικής στον τόπο μας. Επιθέσεις που στο σύνολο τους παραμένουν παρά την προσφυγή στη δικαιοσύνη ατιμώρητες,

- Καλούμε όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές της 26ης Μαΐου σε όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης στη Λέσβο, δημόσια να καταδικάσουν όλες αυτές τις επιθέσεις υπερασπιζόμενοι βασικά δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτά της ελευθερίας έκφρασης, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης.


- Σημειώνουμε ότι η μη καταδίκη τέτοιων ακραίων πράξεων αποτελεί συνενοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» αγωνίζεται για να παραμείνει η Μυτιλήνη πόλη της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Και αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο. Καλούμε τη Δικαιοσύνη και τους άλλους αρμόδιους κρατικούς φορείς να λειτουργήσουν. Η σιωπή και η ανοχή αποτελούν συνενοχή σε συντελούμενα εγκλήματα αλλά και σε αυτά που σχεδιάζονται να ακολουθήσουν με στόχο μια προεκλογική ατζέντα βίας.