ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ:«Η Αντωνέλλη αποφασίζει, ο Αθανασίου προβληματίζεται και οι πράσινοι συνεχίζουν να γκρινιάζουν..»



Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

Κάλο καρναβαλικό «προεκλογικό» τριήμερο σε όλους….

«Σάββατο 09 Μαρτίου 2019»

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ Από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν ότι προτείνεται η Αντιδήμαρχος της  απερχόμενης Δημοτικής Αρχής ως επικεφαλής ψηφοδελτίου. Εμείς όμως γνωρίζουμε κι επιμένουμε πως όχι μόνο έχουν γίνει οι σχετικές κρούσεις, αλλά και ότι κυβερνητικό στέλεχος από την Αθήνα επικοινώνησε μαζί της.  Επικοινώνησε για να την πείσει να κατέβει. Ακόμα και ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός που ενώπιον όλων στην σύσκεψη της Πέμπτης της έδωσε το δακτυλίδι της διαδοχής, ένοιωσε έκπληκτος για την άρνηση της να το παραλάβει! Βέβαια έκτοτε έχουν πέσει πάνω της Θεοί και δαίμονες για ν΄ αλλάξει γνώμη. Ειδικά οι …ορφανοί Αντιδήμαρχοι γιατί ανεξάρτητα το τι άποψη έχει κανείς για την Αντιδήμαρχο, όλοι γνωρίζουν την διεισδυτικότητα που έχει στο εκλογικό σώμα του Δήμου Μυτιλήνης. Και πρώτα απ΄  όλους ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι εάν αυτός κατεβάσει επικεφαλής ένα κομματικό στέλεχος, ας είναι και θηλυκού γένους, θ΄ απευθυνθεί μόνο στο φθίνον κομματικό χώρο. Με την Αναστασία Αντωνέλλη όμως εκτιμάνε ότι μπορούν να πάνε και Β΄ Γύρο. Κι εκεί με τα γνωστά διλλήματα, να εγκλωβίσουν τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις!  Η τελική απόφαση θα πρέπει να είναι γνωστή τουλάχιστον την Τρίτη προκειμένου να γίνουν οι όποιες ανακοινώσεις.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (1) Εκείνος κι αν είναι που πρέπει να πάρει αποφάσεις. Εύκολες δεν υπάρχουν, όλες δύσκολες είναι!  Πρέπει να δει πως θα συγκολλήσει τις φιλοδοξίες των μπλε της Δυτικής Λέσβου. Γνωστά τα ονόματα. Θα προτιμούσε Άρη Χατζηκομνηνο. Αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις από δυνατά στελέχη της παράταξης. Τα έχουμε αναλύσει και είναι γνωστά. Να πάει στη λύση Στρατή Καραγεωργίου και να πέσει όλη η κομματική οργάνωση πάνω του; Ναι αλλά υπάρχει και ο Στρατής Κυρατζής. Με τον οποίον βέβαια δεν διάγει τις καλύτερες σχέσεις την περίοδο αυτή, αλλά ουδείς αμφισβητεί την δύναμη. Υπάρχουν και οι δεδομένες φιλοδοξίες του Στέφανου Αποστόλου, αλλά και το Απόστολου Αλατζά. Από να ξεφύγει ο άνθρωπος.. Οι αποφάσεις όμως θα πρέπει να παρθούν και όπως γράψαμε χτες, να έχει ανακοινωθεί ο εκλεκτός όταν έλθει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναφερθεί στην διάσπαση των Δήμων και αναμένεται με αδημονία η τοποθέτηση του. Για σκεφτείτε να πληροφορηθεί ότι ακόμα ψάχνετε να βρεθεί ο υποψήφιος του κόμματος στον νεοσύστατο Δήμο;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (2) Το δεύτερο θέμα είναι το πλέον γνωστό. Τι γίνεται μεταξύ Χριστιάνας Καλογήρου και Κώστα Μουτζούρη. Πως θα υπάρξει τέτοια λύση που να μην πληγούν οι ευαισθησίες κανενός στελέχους αλλά και το κόμμα να μην βγει λαβωμένο από μια σκληρή όπως αναμένεται, διαμάχη; Γιατί στόχος του κόμματος είναι να κερδίσει και τις 13 Περιφέρειες. Σκεφτείτε να έχει κερδίσει τις υπόλοιπες 12 και να λείπει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου;  Οπότε αναμένεται αγωνιωδώς η Τετάρτη για να δούμε πως θα μεθοδεύσουν όλες οι πλευρές που εμπλέκονται, τη λύση του προβλήματος. ΄Η έστω της οριστικής ρήξης….

ΚΙΝΑΛ (1)  Καλά εκεί τι θέλουν πια οι πράσινοι κι όλοι γκρινιάζουν; Συζητούν, γκρινιάζουν, διαβουλεύονται για να διαβουλεύονται  και ουσία μηδέν. Κινούνται και σκέπτονται σαν να είναι ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας 80, 90 τότε που κυριαρχούσαν στο πολιτικό στερέωμα. Τώρα έχουν μείνει μόνο οι … στρατηγοί με λίγους … φαντάρους και πολεμούν με τζιπάκια. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι οι πράσινοι ότι είναι ΜΙΚΡΟ κόμμα. Μικρό κόμμα όχι μόνο γιατί κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά αλλά και γιατί με τη συμπεριφορά τους κλαδεύουν το κλαδί που κάθονται. Και τα μηνύματα αυτά περνάνε στην μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Όπου έχουν δίπλα τους με τανκς τους  Συριζαίους που  πλαγιοκοπούν  για να τους υποτάξουν. Στην γενικότερη λοιπόν αυτή ασάφεια βρίσκονται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιλέχθηκε, χρίστηκε,  πες το όπως νομίζετε μικρή αξία έχει,  για υποψήφιος τους στον Δήμο Μυτιλήνης ο Μιχάλης Μαμάκος.  Άνθρωπος με εμπειρία που απέκτησε ως Δήμαρχος Πλωμαρίου. Ιδιώτης επαγγελματίας που ζει καθημερινά τα προβλήματα της κοινωνίας, της αγοράς.  Μορφωμένος και εγνωσμένης αξίας. ΄Η θα έπρεπε λοιπόν όλοι μαζί οι πράσινοι να συντάσσονταν πίσω του και να έδιναν τον αγώνα. ΄Η εάν δεν τον ήθελαν εξ αρχής να εύρισκαν άλλον προτού προχωρήσει η προεκλογική περίοδος.  Κι αντ αυτού τι κάνουν; Γκρινιάζουν και κριτικάρουν. Να γιατί εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα μείνουν μικρό κόμμα βλέποντας τις διαρροές στελεχών και οπαδών, είτε στα αριστερά, είτε στα δεξιά.

ΚΙΝΑΛ (2)  Τα ίδια πάνω κάτω πάνε να συμβούν στον νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου που από τη μια ψάχνονται και από την άλλη γκρινιάζουν. Και η κατάσταση αυτή είναι που κάνει γνωστά πράσινα πρόσωπα της περιοχής να λένε όχι στις όποιες προτάσεις τους έχουν γίνει για να τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίου. Ξέρουν ότι  ο βασικός τους αντίπαλος δεν είναι οι άλλοι. Θα είναι οι δικοί του! Και περιμένουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Ταξιάρχης Βέρρος! Και να τα καταφέρει εκείνος, πάλι το ΚΙΝΑΛ θα έχει χάσει περνώντας το μήνυμα της ανικανότητας να κατεβάσει έστω ένα δικό του Επικεφαλής ψηφοδελτίου.

ΚΙΝΑΛ (3)  Πολλοί είναι αυτοί που βλέποντας την όλη κατάσταση που διαμορφώνεται στην παράταξη βρίσκονται σε απόγνωση. Κάποιοι κάθονται σπιτάκι τους. Και κάποιοι θα στεγαστούν σε κάποιο όμορο πολιτικό χώρο. Και κάποιοι θα κάνουν αυτό που έκανε ο Γέρος της Δημοκρατίας το 1952 (για να θυμούμαστε και λίγο  την Ιστορία). Δηλαδή θα προσκολλήσουν, έστω προσωρινά  στην Δεξιά!  Τη λύση κάποιοι την  αναζητούν στην Αθήνα! Μήπως κι εμφανιστεί έστω στο παραπέντε κάποιο κομματικό στέλεχος στην Λέσβο, τους βάλει κάτω για να βρουν μια κοινή αποδεκτή λύση τέτοια που θα συμβάλει σε μια καλή παρουσία του κόμματος στις εκλογές. Δύσκολο όμως όταν οι περισσότεροι αυτοαναγορεύονται στρατηγοί ή έστω ορτινάτζες επώνυμων προσώπων. Και συνεχίσουν να κόβουν το κλαδί που κάθονται….

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ Η πληροφορία αλλά και η απορία που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΕΜΠΡΟΣ σχετικά με τις προθέσεις του, ανάγονται προφανώς στην γενικότερη σύγχυση που επικρατεί στον χώρο της Αριστεράς.  Η εβδομαδιαία πλέον εφημερίδα αναφέρεται σε κάποια διαρροή που θέλει τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  να ενισχύει τον περιφερειακό συνδυασμό του Στρατή Γεωργούλα.  Και να μην είναι καν υποψήφιος στην κίνηση για την Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης όπου είχε βρεθεί πρώτο τραπέζι πίστα το προηγούμενο Σάββατο όταν είχε γίνει η σχετική εξαγγελία από γνωστούς Αριστερούς της πόλης μας. Εμείς πάντως θα τον θέλαμε υποψήφιο Δήμαρχο 

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ Την Πέμπτη μιλώντας στην Βουλή ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, επεσήμανε πως με τη δημιουργία δύο δήμων στη Σάμο, θα πρέπει και οι πρόσφυγες να μοιραστούν στους δύο Δήμους! Δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε, αλλά γιατί να μην υπάρξει και η ανάλογη διευθέτηση και στο νησί μας; Ποιος μας λέει ότι δεν θα ζητηθεί από τον νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης, να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας και στον π.χ. Πολιχνίτο όπου κάπου εκεί υπάρχει υποδομή. Και πως θ΄ αντιμετωπίσει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου το αίτημα του Δημάρχου Μυτιλήνης; Αφήστε τους τώρα όλους στην ευδαιμονία του σπασμένου Δήμου, διότι όταν έλθει η πρώτη Σεπτέμβρη που ξεκινούν τη θητεία τους οι νέοι Δήμαρχοι, έχει να πέσει πολύ κλάμα. Και μη τυχόν κάποιοι νοσταλγούν τις παλιές καλές μέρες του … άσπαστου Δήμου Λέσβου!

ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ Πάτωσε για μια ακόμα φορά η σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη.  Οι μετρήσεις την έφεραν όχι μόνο σε μονοψήφιο πάλι νούμερο. Αλλά και κάτω από το 5% (βλέπετε τον σχετικό πίνακα τηλεθέασης). Είναι κρίμα που μια σειρά που κόστισε 1,5 εκατ. Με ένα καστ άξιων ηθοποιών (157 ηθοποιοί στο σύνολό τους), 1.600 κομπάρσοι, 55 άτομα πίσω από τις κάμερες και 19.000 σελίδες σεναρίου. Γυρίσματα σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σκηνικό εποχής και κοστούμια που χαζεύεις την ποιότητα του σχεδίου τους. Προφανώς αυτοκριτική των υπευθύνων δεν θα υπάρξει. Διότι ως γνωστό για όλα φταίνε οι άλλοι…

ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΟ….ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ