Άρθρο του Υποψήφιου Περ. Συμβούλου Νίκου Σπανού, με τον συνδυασμό “ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο”


Ο Νίκος Σπανός, γνωστός στον αθλητικό κόσμο του νησιού και όχι μόνο, θα είναι υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» με  τον Παναγιώτη Χριστόφα.

Είναι καθηγητής στην επαγγελματική εκπαίδευση από το 2010 ενώ από το 2002 ασχολήθηκε ως Μηχανολόγος Μηχανικός με τις αδειοδοτήσεις Βιομηχανικών Κτιρίων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Είναι επίσης Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αετού Λουτρών όπου διαμένει μόνιμα, μαζί με την σύζυγο του Ειρήνη και τα δυο τους παιδιά. 

Στο σημερινό του άρθρο στο Lesvospost εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει στην τοπική αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών:

ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο!!!

«Είναι καιρός πλέον εμείς οι νέοι να αναλάβουμε τις ευθύνες για τον τόπο μας, βλέποντας μόνο μπροστά, για ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που έρχονται. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μια από τις πλέον παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες περιφέρειες της Ελλάδας. Τα φυσικά χαρακτηριστικά της σε συνδυασμό με τη θέση των νησιών μας, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου το αναπτυξιακό της μοντέλο να ενισχύσει ουσιαστικά το παραγόμενο προϊόν σε όλη την Περιφέρεια. Αντί για αυτό, παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα παθογόνο σπιράλ παρακμής, το οποίο δεν της επιτρέπει να παρακολουθήσει τις νέες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό έχει καταστήσει, χρόνια τώρα, την κοινωνία όμηρο της μετριότητας, της στασιμότητας, της ανεργίας, της αεργίας, της φτώχειας.  Στερεί, ταυτόχρονα, κάθε ίχνος οράματος και «καταπνίγει» ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις, καθιστώντας την πατρίδα μας δέσμια ενός μοναδικού και αδιανόητου πολιτικού αυτισμού. Η θλιβερή πρωτιά μας στην ανεργία και η σταθερή -ουραγός- κατάταξή μας στους δείκτες φτώχειας στην Ε.Ε. αποτυπώνει καθαρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας καθυστερούν ή μπλοκάρονται από την «απαίτηση υποτακτικότητας», δημιουργώντας αποστροφή. Το μεγάλο στοίχημα μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν αλλά και προοπτική για τους νέους ανθρώπους για να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν. Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο, δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τις δεκαετίες που χάθηκαν αλλά μπορούμε όμως, και πρέπει, να δημιουργήσουμε μόνοι μας και να εκμεταλλευθούμε νέες ευκαιρίες για το άμεσο μέλλον των οικογενειών μας και των παιδιών μας. Εμείς οι νέοι με μπροστάρη τον Παναγιώτη Χριστόφα, διψάμε για ελπίδα και οργανώνουμε τη στρατηγική μας με γνώμονα τη σύνεση, την ανιδιοτέλεια και την ανανέωση. Με όραμα και σχεδιασμό, με πολίτες όλων των ιδεολογιών, όλων των κοινωνικών τάξεων, όλων των επαγγελμάτων, όλων των ηλικιών. Χωρίς κομματικές φαυλότητες και στίγματα, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς πελατειακές αγκυλώσεις πολιτικές και μη.

Τολμάμε και προχωράμε!!!

Σας θέλουμε όλους κοντά μας, κανένας δεν μπορεί να μείνει πίσω αλλά ούτε και να μπει εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια μας!»