Στον Μανταμαδο οικογένεια Γάλλων με ποδήλατα… που ξεκίνησαν από την Γαλλία με προορισμό το Ιράν


την Πέµπτη 7 Μαρτίου στις 16:00 στο Πολύκεντρο Μανταµάδου


O Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηλιαχτίδα Μανταµάδου, από την ίδρυση του, το 2008, στόχο έχει πάντα την ανάδειξη, προβολή, διατήρηση και συνέχιση της πολιτισµικής µας κληρονοµιάς χωρίς να παραβλέπει προβλήµατα και ζητήµατα κοινωνικής φύσης που άπτονται µε την προστασία του περιβάλλοντος και απασχολούν τόσο τους κατοίκους του Μανταµάδου όσο και ολόκληρου του Δήµου Λέσβου.

Στα πλαίσια δράσεων του την Πέµπτη 7 Μαρτίου θα φιλοξενήσει την οικογένεια Γάλλων περιηγητών, που ποδηλατούν εδώ και εβδοµάδες µε προορισµό το Ιράν.

Θα ξεναγηθούν στις οµορφιές του Χωριού, θα ποδηλατήσουν στην ανοιξιάτικη Λεσβιακή ύπαιθρο και σε ειδική εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί στις 16:00 στο Πολύκεντρο Μανταµάδου θα µοιραστούν την εµπειρία του ταξιδιού τους.

Το ζευγάρι Γάλλων, ο Μανουέλ και η Σελίν, ξεκίνησε τον περασµένο Ιούλιο µαζί µε τις δύο τους κόρες 5 και 8 χρονών, να κάνουν ένα ταξίδι µε τα ποδήλατα τους από τη Γαλλία µε τελικό προορισµό το Ιράν, µε ενδιάµεσο σταθµό του ταξιδιού τους τη Λέσβο.


 Όπως έχουν δηλώσει, «Θέλουµε να ανοίξουµε στα παιδιά µας και στα παιδιά όλου του κόσµου ένα παράθυρο στον κόσµο, διαφορετικό από εκείνο που δείχνουν τα ΜΜΕ. Αν τα παιδιά παρακολουθούν µόνο τηλεόραση, η εικόνα που έχουν για τον κόσµο είναι αυτή των πολέµων και των προβληµάτων. Θέλουµε να τους δείξουµε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί και ευγενικοί και φιλόξενοι, και να δούν τον κόσµο µέσα από τα δικά µας µάτια».

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηλιαχτίδα Μανταµάδου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση και σας περιµένει για µια ξεχωριστή συνάντηση γνωριµίας µε τον Μανουέλ, την Σελίν και τις κόρες τους την Πέµπτη 7 Μαρτίου στις 16:00 στο Πολύκεντρο Μανταµάδου.