ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: «Αφήνουμε πίσω τους κήρυκες της μιζέριας και κοιτάμε μπροστά»

Με μια.. μακροσκελή ανακοίνωση 376 λέξεων και 8 παραγράφους ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχολιάζει την κατάτμηση του Δήμου Λέσβου με την δημιουργία δύο νέων δήμων, του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή αναφέρει:

“Σε πείσμα όλων αυτών, που το τελευταίο διάστημα προέβλεπαν “υπαναχωρήσεις και αθετήσεις υποσχέσεων” η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη ακόμα ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Για ακόμα μια φορά, αυτοί που μέχρι πριν λίγα χρόνια κατείχαν την τοπική εξουσία αλλά δεν έκαναν τίποτα για το νησί μας διαψεύσθηκαν.. Οπως διαψεύσθηκαν με τον ΦΠΑ, όπως διαψεύσθηκαν με το μεταφορικό ισοδύναμο, την Νότια Παράκαμψη, τον δρόμο του αεροδρομίου, το ειδικό αναπτυξιακό, τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις συντάξεις, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τόσες άλλες μεγαλύτερες ή μικρότερες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών.

Μάλιστα, τώρα,, στην περίπτωση της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, οι ίδιοι που μέχρι χτες  διακήρυτταν την “αφοσίωσή τους στην υπόθεση της διάσπασης του Δήμου”, δεν είχαν το πολιτικό θάρρος να στηρίξουν αυτές τις εξαγγελίες τους. Το “παρών” που ψήφισαν στην διάσπαση του Δήμου, θα τους στιγματίζει από εδώ και πέρα!

Η πλειοψηφία των πολιτών της Λέσβου, αφήνει πίσω της, τους κήρυκες της μιζέριας. Εμείς κοιτάμε μπροστά.

Ολοι και όλες γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η γρήγορη επιτυχία του εγχειρήματος της δημιουργίας των νέων Δήμων, είναι ένα ανοιχτό στοίχημα. Η βασική προϋπόθεση αυτής της επιτυχίας, είναι η ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών, τόσο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και μετά από αυτές.

Οι δυο νέοι δήμοι που δημιουργούνται στη Λέσβο, θα είναι προικισμένοι με σημαντικούς οικονομικούς πόρους. Οι ίδιοι οι πολίτες, από εδώ και πέρα, μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊού θα αποφασίσουν πώς αυτοί θα αξιοποιηθούν προς όφελος τους. 

Η έγκαιρη και αποτελεσματική λειτουργία των νέων δήμων, προς όφελος των πολιτών, δεν θα μπορέσει να γίνει εφικτή, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα, χωρίς την αποτελεσματική κοινητοποίηση του προσωπικού τους και κυρίως  χωρίς την ύπαρξη αυτοδιοικητικών αρχών που θα νοιάζονται, θα βλέπουν, θα ακούν τους πολίτες και θα δρουν άμεσα και αποτελεσματικά.. Δεν θα μπορέσει να γίνει εφικτή, αν, ταυτόχρονα, δεν κερδηθεί και το στοίχημα της επαναλειτουργίας των κοινοτήτων, έτσι όπως προβλέπεται με την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη. 


Αυτή την υπόθεση είναι που τώρα πρέπει να πάρουν πάνω τους οι πολίτες του νησιού μας, στηρίζοντας και ενισχύοντας εκείνα τα αυτοδιοικητικά σχήματα και στους δύο δήμους αλλά και στις κοινότητες, που βάζουν στην πρώτη γραμμή τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι την ανακύκλωση των ίδιων φθαρμένων προσώπων και της παρέας τους!”