Και το όνομα αυτής "Δημοκρατική Μυτιλήνη"- Η νέα παράταξη για την Δ.Κ Μυτιλήνης


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02/03 η Ιδρυτική Συνέλευση της παράταξης "Δημοκρατική Μυτιλήνη"


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02/03 η Ιδρυτική Συνέλευση του συνδυασμού "Δημοκρατική Μυτιλήνη" για την διεκδίκηση της Δ.Κ Μυτιλήνης.  

Στην πρώτη αυτή συνάντηση συστήθηκε Συντονιστική Επιτροπή για τη σύνταξη προγράμματος για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και της ενέργειες που πρέπει να ακολουθησουν ώστε ο νέος συνδυασμός να πάρει «σάρκα και οστά»….

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Μυτιλήνης"

«Δημοκρατική Μυτιλήνη» Δημοτική παράταξη της Δημοτικής Κίνησης Μυτιλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» η δημοτική παράταξη με την οποία πολίτες από τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη Συμβουλίου στην τοπική Κοινότητα Μυτιλήνης ιδρύθηκε επίσημα το περασμένο Σαββάτο το μεσημέρι στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «Λέσβιον».

Πλούσιος προβληματισμός, ενημέρωση σχετικά με το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση και τη αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών Κοινοτήτων και ανάδειξη της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης και της Γραμματείας της.


Τη Συντονιστική Επιτροπή συναποτελούν οι Μίνα Αδαλή ψυχολόγος, Γιάννης Αθηναίος αρχιτέκτονας, Λένα Αλτίνογλου επαγγελματίας, Γιάννης Ζερδελής γιατρός,  Έλλη Καλάργαλη αρχιτεκτόνισσα, Στρατής Μπαλάσκας δημοσιογράφος, Τζώρτζια Ρασβίτσου συμβολαιογράφος, Θόδωρος Παραδέλλης συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Κώστας Πλωμαρίτης ιδιωτικός υπάλληλος.

Μέλη της Γραμματείας της παράταξης αναδείχτηκαν οι Έλλη Καλάργαλη, Στρατής Μπαλάσκας και Θοδωρής Παραδέλλης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία για τη σύνταξη προγράμματος για τη Δημοτική Κοινότητα, τέτοιο ούτως ώστε η Μυτιλήνη να καταστεί όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε:

«πόλη ανοικτή, δημοκρατική, αλληλέγγυα σε όλους στους πολίτες, άνδρες και γυναίκες,  που ζουν σε αυτήν.

πόλη των δικαιωμάτων, πόλη των ανθρώπων της εργασίας και του πολιτισμού.
πόλη σύγχρονη, που θα σέβεται τον απλό Πολίτη, τον πεζό, τη μάνα, τον ποδηλάτη, το άτομο με αναπηρίες. Που θα σέβεται το περιβάλλον, τους δημόσιους χώρους, την παράδοση της, τους αγώνες όσων έζησαν σε αυτήν, όλους και όλες που ζουν σήμερα σε αυτήν».

Έμβλημα και τίτλος


Τέλος παρουσιάστηκε ο τίτλος της παράταξης και το σύμβολο της, γραφική απόδοση μέρους του αιολικού κιονόκρανου. Ας σημειωθεί ότι ο τίτλος «Δημοκρατική Μυτιλήνη» είναι αυτός των ενωτικών μεταδικτατορικών δημοτικών συνδυασμών του Απόστολου Αποστόλου, του Στρατή Πάλλη και του Νότη Παναγιώτου. Ομοίως το αιολικό κιονόκρανο ήταν το έμβλημα των συνδυασμών αυτών.