Μ. Αρμενακας: «Ξαφνικά εμφανιστήκαν στο Πλωμάρι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… ενώ από παντού ήταν απόντες»


Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου τοποθετείται για το ότι δεν παραχώρησε το Πολιτιστικό Κέντρο στο συνδυασμό της υποψήφιας Δήμαρχου, κας Εριφύλη Χιωτέλλη, για την ενημερωτική εκδήλωση των νέων δυνατοτήτων που δίνει ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση στις Κοινότητες.

Το κείμενο της απάντησης:

Εμφανίστηκαν και τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στο Πλωμάρι και θέλουν να ενημερώσουν για τον Κλεισθένη και χτυπιούνται γιατί δεν έδωσα το Πολύκεντρο. Ας κάνουν πρώτα αίτηση. Γιατί δεν κατεβαίνουν στην πλατεία στο λαό του Πλωμαρίου να μιλήσουν; τι φοβούνται; Για τα βράχια ήταν απόντες, για το σεισμό επίσης απόντες, για το Δήμο που δεν έγινε στο Πλωμάρι είναι και απόντες και υπεύθυνοι και ζητούν και τα ρέστα. Η Αριστερά είναι στο δρόμο κύριοι, δεν κρύβεται.

Δυστυχώς ο ιδιαίτερος του κυρίου Πάλλη κος Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και η υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κα Ερυφίλη Χιωτέλη θυμούνται επιλεκτικά την δημοκρατία και τους θεσμούς της. Η δημοκρατία, ο διάλογος και η διαβούλευση δεν υπήρχαν κατά την διάσπαση του δήμου Λέσβου, όπου το Πλωμάρι αγνοήθηκε εκκωφαντικά. Η άποψη των Πλωμαριτών δεν απασχόλησε ποτέ τον Μυτιληνιό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια προβεβλημένων στελεχών του εισηγήθηκε την δημιουργία δύο μόνον δήμων στο νησί καταδικάζοντας την νότια Λέσβο, και το Πλωμάρι ειδικότερα σε μαρασμό. Οι υπεύθυνοι λοιπόν της μη δημιουργίας δήμου στην περιοχή του Πλωμαρίου, εμφανίστηκαν σήμερα το μεσημέρι ενώ ήταν εξαφανισμένοι τόσο καιρό και ζήτησαν να ανακοινώσει η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, ότι σήμερα το απόγευμα θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το νομοσχέδιο του Κλεισθένη και τις κοινότητες.

Μίλησα τηλεφωνικά με τον κο Λαμπρόπουλο και μου είπε ότι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσει για το θέμα αυτό. Με τη συζήτηση μου είπε τελικά ότι η υποψήφια δήμαρχος κα Χιωτέλη θέλει να μιλήσει με κόσμο και τους προέδρους των κοινοτήτων για τις εκλογές και για τον Κλεισθένη. Του είπα ότι το Πολύκεντρο για πολλούς λόγους δεν διατίθεται για κομματικές εκδηλώσεις και προεκλογικές ομιλίες και φυσικά του θύμισα ότι ήταν προκλητικά απόντες καθόλη για το θέμα της διάσπασης του Δήμου και ότι δεν είναι επιθυμητοί , άνθρωποι που φέρθηκαν εχθρικά και βοήθησαν να μην γίνει δήμος στη νότια Λέσβο και στο Πλωμάρι.

Σε λίγο μου τηλεφώνησε η κα Χιωτέλη ως υποψήφια Δήμαρχος Λέσβου, η οποία επιτακτικά (αν είναι δυνατόν) ζήτησε να της παραχωρήσουμε το Πολύκεντρο για να κάνει την προγραμματισμένη προεκλογική της ομιλία. Της είπα ότι παρότι για εμένα είναι ανεπιθύμητοι όσοι συνέβαλλαν στην διάπραξη του εγκλήματος της δημιουργίας δύο και όχι τριών δήμων στη Λέσβο παρόλα αυτά προέχει ο νόμος και ότι θα εφαρμοστεί αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία, αν και εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Επίσης ότι από όσο γνωρίζω ποτέ κανένας υποψήφιος δεν έκανε προεκλογική ομιλία στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, όλοι πηγαίνουν στα κεντρικά καφενεία της πόλης, όπου μπορεί να συγκεντρώσει το όποιο κοινό της.
Προφανώς όμως η κα Χιωτέλη ήθελε να επενδύσει την προεκλογική της ομιλία με μανδύα κυβερνητικό, να δείξει δηλαδή ότι η εκδήλωση γίνεται από το Δήμο αφού γίνεται σε δημοτικό ακίνητο για να μαζέψει κόσμο, ενώ είναι καθαρά προεκλογική, οι δε κοινότητες έχουν το δικό τους Δίκτυο Κοινοτήτων. Συμπερασματικά ο κος Λαμπρόπουλος και η κα Χιωτέλη, χωρίς να υποβάλλουν κάποιο αίτημα, με το έτσι θέλω, θέλησαν να κάνουν χρήση δημοτικού χώρου για τον προεκλογικό τους αγώνα, πράγμα που δεν προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.

Μανώλης Αρμενάκας

Πηγή plomarinews.gr