Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε μετανάστες που έκλεβαν τα ζώα του στην Μόρια


Ελεύθερο άφησε σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Μυτιλήνης τον 56χρονο κτηνοτρόφο

Ελεύθερο άφησε σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης τον 56χρονο κτηνοτρόφο που πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν από την ιδιοκτησία του κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μετανάστες που όπως υποστηρίζει είχαν πάει για να του κλέψουν ζώα.

Ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ίδιες κατηγορίες με τον Φεβρουάριο του 2018.

Ελεύθεροι αφέθηκαν επίσης και οι 2 Αφγανοί μετανάστες

Οι δυο Αφγανοί κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής.

Ενώ να σημειωθεί πως συνελήφθη και ο Αλβανός εργαζόμενος στο κτήμα του 56χρονου ο οποίος και θα απελαθεί.

Έξω από το δικαστήριο κάτοικοι από την Μόρια είχαν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στον συντοπίτη τους.

Εδώ και καιρό οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για κλοπές ζώων από τα χωράφια τους, ενώ από την άλλη πλευρά, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κέντρο και στην ποιότητα του φαγητού για ανθρώπους που βρίσκονται μέχρι και δύο χρόνια μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβαν

Σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων στη Λέσβο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (03-03-2019) σε αγροτική περιοχή στη Μόρια της Λέσβου, στο οποίο εμπλέκονται 56χρονος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 21, 24 και 37 ετών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, της απόπειρας ζωοκλοπής, καθώς και  παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές, ο 21χρονος και ο 24χρονος μπήκαν, χθες, σε αγρόκτημα του 56χρονου, με σκοπό τη ζωοκλοπή, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο προς το μέρος τους, χωρίς ωστόσο να τους τραυματίσει.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι ο 56χρονος απασχολούσε  στο αγρόκτημά του τον 37χρονο, ο οποίος στερούταν εγγράφων για την νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο  που, όπως διαπιστώθηκε, είχε στην κατοχή του ο 56χρονος, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις, καθώς και δύο κάλυκες που περισυλλέγησαν από τον χώρο του περιστατικού.

Τα εμπλεκόμενα στο συμβάν άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.