Σοβαρές καταγγελίες από την ΔΗΠΑΚ ιατρών Λέσβου για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας



Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Λέσβου καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Καταγγελία

Η ΔΗΠΑΚ ιατρών Λέσβου καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης  απέναντι στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) και τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στην ολοκληρωμένη θεραπεία τους εφαρμόζοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της για μείωση των δαπανών για την Υγεία.

Ειδικότερα  οι ασθενείς του νησιού μας:

α) από τις αρχές κάθε μήνα αδυνατούν να πάρουν τα φάρμακά τους  καθώς οι δυο νευρολόγοι του νοσοκομείου ξεπερνούν το πλαφόν τους και οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων  με μικρότερα πλαφόν δυσκολεύονται να τα συνταγογραφήσουν.

β) Η παραπομπή για τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες είναι δυσχερέστατη (αυτό ισχύει και για άλλους νευρολογικούς ασθενείς ιδιαίτερα για τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση) και

γ) Η πρόσβαση σε νέα φάρμακα που ήδη χρησιμοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη αποτρέπεται από τη γραφειοκρατική διαδικασία -ανάγκη να περάσουν  από επιτροπή προκειμένου να τους συνταγογραφηθούν-.

Καλούμε τους φορείς του νησιού να πάρουν θέση απέναντι στην απάνθρωπη αυτή πρακτική και να διεκδικήσουν άμεση λύση των προβλημάτων προκειμένου παρασχεθεί στους ασθενείς αυτούς σύγχρονη  και ολοκληρωμένη θεραπεία.

Μυτιλήνη 8/3/19