Επιτέλους ανάσα για την δυτική Λέσβο- Μετά από 5 χρόνια ξανά έργα στον δρόμο Καλλονής-Σιγρίου


Ξεκίνησαν και πάλι σήμερα μετά από 5 ολόκληρα χρόνια στασιμότητας οι εργασίες  ολοκλήρωσης του έργου πνοής για τη Δυτική Λέσβο , δρόμος Καλλονής Σιγρίου.

Η εταιρία  ΑΚΤΩΡ, που είχε μετακινήσει εδώ και καιρό τα μηχανήματά της στο σημείο , έπιασε σήμερα δουλεία και συγκεκριμένα από τη Τζίθρα, από Άντισσα προς Σίγρι.

Να θυμίσουμε ότι το έργο δημοπρατήθηκε το 2012, είχε ξεκινήσει το 2013  από την εταιρία Καλογρίτσα και ουσιαστικά 1,5 χρόνο μετά το έργο είχε σταματήσει και απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ.

Το καλοκαίρι του 2016 επανεντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 με 41 συν 12 εκατομμύρια ευρώ και το Μάιο του 2018 αναρτήθηκε στη διαύγεια η αντικατάσταση  της εταιρίας Καλογρίτσα από την εταιρία «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» . Σήμερα τα συνεργεία έπιασαν και πάλι δουλεία δίνοντας ελπίδες στη δυτική Λέσβο ότι ένα έργο που σχεδιάστηκε πριν από 30 χρόνια και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες ,  ξαναμπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Από την προηγούμενη εταιρία είχε υλοποιηθεί μόλις το 12% του έργου, ένα τμήμα Βατούσα Σκαλοχώρι και ένα τμήμα προς το Σίγρι με πολλές όμως ατέλειες. Ο συνολικός δρόμος έχει μήκος 46.664 χιλιόμετρα και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ δηλαδή μέχρι το τέλος του 2021.

«Έχω κάνει τάμα , θα τον περπατήσω όταν τελειώσει το δρόμο»

Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα για την υλοποίηση του δρόμου Καλλονής Σιγρίου που κατάφερε να ενώσει 10 χωριά της περιοχής και να διεκδικήσουν την υλοποίηση του έργου Τάκης Ιορδάνης τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που απέδωσαν οι αγώνες της επιτροπής αγώνα που δημιουργήσαμε το 2003 . Οι εργασίες ξεκινούν , πράγμα που διαπίστωσα ιδίοις όμμασι και είχα τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι ενός της άνοιξης θα ξεκινήσει .  Πιστεύω ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΣΠΑ 20014-2020 , και έχω κάνει τάμα όταν τελειώσει το έργο θα τον περπατήσω αυτόν τον δρόμο από την Καλλονή μέχρι το Σίγρι, 46,664 χιλιόμετρα!»

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ