ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: Το Βόρειο Αιγαίο αναστενάζει σε προεκλογικούς ρυθμούς…… και πολλά άλλα.. !! (PICS


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ «Ράγισε ή έσπασε» ρωτάει με ανάρτηση του στο facebook ο Γιάννης Ζερδελής με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει. Ουδείς βέβαια γνωρίζει. Εκεί που είχαμε βέβαιο το μη σπάσιμο ενεφανίσθη και μια ελπίδα την οποία επιβεβαίωσε με Σιβυλλικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός  Χτες  μάλιστα το ΕΜΠΡΟΣ ανέβασε την πληροφορία ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα τίθετο και θέμα σπασίματος. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο σπασίματος Δήμων. Αλλά βέβαια κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Η πλάκα πάντως παραμένει με τους Βόρειους που είχαν πιστέψει στο σπάσιμο ψάχνοντας μάλιστα το όνομα του νέου Δήμου στη βάθη της ιστορίας της Λέσβου.  Το σήριαλ καλά κρατεί….

ΒΕΡΡΟΣ-ΚΥΡΑΤΖΗΣ Προσπάθεια έγινε μήπως τυχόν και να τα βρουν οι δυο τους. Διότι καιρό βαστάει η κόντρα αυτή των Βορείων που επηρεάζει ακόμα και κομματικούς σχεδιασμούς. Η προσπάθεια προσέγγισης  έγινε την Δευτέρα το απόγευμα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Δημοτικός σύμβουλος, κοινός φίλος και των δύο, τους  προσέγγισε  προκειμένου να λυθούν οι όποιες διαφορές τους και να χαράξουν μια νέα πορεία. Ενδεχομένως και από κοινού. Η προσπάθεια έπεσε στο κενό και απλώς τώρα περιμένουμε νέα επεισόδια!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ  Συνέντευξη στο Χιώτικο κανάλι «Πατρίδα»  έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης όπου αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του, στην  απορρόφηση των κονδυλίων, στα ειδικά προβλήματα της Χίου αλλά βέβαια και στο μεταναστευτικό. Οσο αναφορά την υποψηφιότητα του  τόνισε ότι είναι Ν.Δ. τονίζοντας ότι  η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να ζήσει χωρίς κόμματα. Μακάρι πρύτανη να ήταν έτσι αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, οι /Νομαρχιακές/Περιφερειακές εκλογές από το 1994 και ένθεν είχαν πάντα πολιτικό χρώμα. Και όχι μόνο στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ιδιαίτερη σε μια αποστροφή του λόγου σχετικά με την υποψηφιότητα του είπε πως!  «Δεν έχω καμία πίσω σκέψη σχετικά με την απόφαση της Ν.Δ. να στηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο, εμμένω και πιστεύω πως η παράταξή μας θα είναι η νικήτρια.» Ο πρύτανης θα βρίσκεται τούτο το Σαββατοκύριακο στην Λέσβο για επαφές κι επισκέψεις σε χωριά. Όσοι πιστοί προσέλθετε….

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ (1)  Το πολιτικό ...''φλερτ '' προς τον Αντιδήμαρχο Σάμου  Πάρη Παπαγεωργίου να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της, κατέληξε τελικά σε ... επισημοποίηση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με την  κοινή ανακοίνωση υποψηφιότητας του . Το … προξενειό έγινε από τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο και θεωρείται μια δυνατή κίνηση δεδομένης της δυναμικής εμβέλειας του Αντιδημάρχου. Είναι αυτό που γράφουμε. Καλά τα προγράμματα αλλά πιο καλά τα ονόματα. Κι αυτό θεωρείται ένα καλό όνομα σ΄ ένα νησί που θα δοθούν αρκετές μικρές και μεγάλες μάχες για την προσέλκυση γνωστών ονομάτων. Κι όχι μόνο στην γαλάζια παράταξη….

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ (2) Η Σάμος στέλνει επτά αντιπροσώπους της στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το 2014  η νυν Περιφερειάρχης είχε λάβει 4 έδρες και από μία  ο  Νάσος Γιακαλής, η Αγλαΐα Κυρίτση και ο Στρατής Κόρακας.  Εννοείται πως τώρα που μπήκε δυναμικά  στο παιχνίδι και ο Κώστας Μουτζούρης, τα πράγματα θα της είναι δύσκολα και πρέπει να δώσει σκληρή μάχη τουλάχιστον να πάρει τους τρεις.  Και όσο αφορά τα ποσοστά,  η νυν Περιφερειάρχης είχε λάβει στο πρώτο γύρο το 35,40%, ο Νάσος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ) το 20,92%,  η Αγλαΐα  Κυρίτση το 15,40%, ο Στρατής Κόρακας (ΚΚΕ) το 19,11%, ο Γιάννης Σπιλάνης (ΔΗΜΑΡ) το  3,50% , ο Μπάλλας Βασίλειος (Οικολόγοι) το 2,45% και  ο Μπάλλας Ανδρέας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το 3,21%

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ. Στη Χίο βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης όπου  η Συμπαράταξη Πολιτών   επέλεξε τον τομέα τουρισμού για να ξεκινήσει ένα κύκλο παραγωγικών συζητήσεων στα πλαίσια της προεκλογικής προσπάθειας για την Περιφέρεια Βορίου Αιγαίου.  Πλαισιωμένος από την Γιούλα Αργυρούδη και τον φίλο της παράταξης Γιώργο Μισετζή, ο επικεφαλής του συνδυασμού έκανε λόγο για 3 βασικούς πυλώνες στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ των οποίων η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Παράλληλα τόνισε ότι βασικό είναι να αποκτήσει το νησί τουριστική ταυτότητα με επίκεντρο την μοναδική μαστίχα της Χίου. Επιπλέον,  στάθηκε στο γεγονός ότι η Χίος θα πρέπει να επενδύσει σε θεματικές/εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο συνεδριακός αλλά και ο περιπατητικός με τα μοναδικά μονοπάτια που διαθέτει.  

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN εμφανίστηκε χτες βράδυ Πέμπτη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην live σύνδεση με την Βουλή, τοποθετήθηκε σχετικά με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η άποψη που εξέφρασε είναι ότι δέχεται ως Πρόεδρο κι έναν μη πολιτικό, έναν τεχνοκράτη που με την σοβαρότητα και την ικανότητα του, θα προασπίσει τον θεσμό. Πάντως προτού ασχοληθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να λύσει το … αγγούρι με τις εκλογές της Περιφέρειας. Καλογήρου, Μουτζούρης ένα … θανάσιμο δίδυμο που στο οποίο αναζητείται άμεσα κάποια λύση προκειμένου να αποφευχθούν ακραίες καταστάσεις που θα βλάψουν το κόμμα ενόψει μάλιστα των βουλευτικών εκλογών.  Ο βουλευτής Λέσβου λόγω κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων, δεν θα έλθει στην Μυτιλήνη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ Κατέθεσε αίτημα στον Δήμαρχο Λέσβου και στους Αντιδημάρχους Έργων και Οικονομικού, να του χορηγηθούν  στοιχεία από το Δήμο  για όλες τις απευθείας αναθέσεις από 1/09/2014 έως 31 /12/2018. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες,  ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν το δυνατόν γρηγορότερα τα στοιχεία που ζήτησε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα έχει ιδιαίτερη σημασία η απάντηση με τα στοιχεία δεδομένου και της πρόσφατης σύγκρουσης μεταξύ τέως και νυν Αντιδημάρχου Έργων του Δήμου Λέσβου.


ΠΙΤΣΙΟΣ ΠΑΝΟΣ Ξέρω ότι ανησυχείτε για το εάν θα κατέβει ή όχι ο νυν Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης. Γι αυτό λοιπόν σας ενημερώνω ότι ετοιμάζει μαζί με άλλους δημότες, που έχουν το ίδιο σχεδόν όραμα για την πόλη, μια νέα εντελώς ανεξάρτητη από κομματικές ή βουλευτικές ή δημαρχιακές δεσμεύσεις, αυτοδιοικητική ομάδα, που θα διεκδικήσει τη Δ/Κ Μυτιλήνης. Ονόματα ακόμα δεν έχουμε μάθει, οσονούπω όμως θα διαρρεύσουν κι αυτά. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ήρθε σε σκληρή σύγκρουση με τους κατοίκους της Κουλμπάρας σχετικά με τις πεζοδρομήσεις της περιοχής. Για να δούμε αυτό θα τον βλάψει ή θα τον ωφελήσει; Παίζει ρόλο βέβαια και ποιοι θα είναι αντίπαλοι του διότι ενδέχεται να εμφανισθεί κάποιο δυνατό όνομα που θα δυσκολέψει την επανεκλογή του.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Εκείνος πάλι μας υποσχέθηκε ονόματα! Βέβαια μας καλεί την Κυριακή το απόγευμα στο ΦΟΜ για το πρόγραμμα του, αλλά ποιος σκοτίζεται για προγράμματα. Όπως έχουμε πει άλλωστε, τα προγράμματα υπάρχουν καλώς κακώς όμως δεν καθορίζουν την εκλογή κάποιου αυτοδιοικητικού. Τα άτομα και βεβαίως η πολιτική προέλευση του επικεφαλής, είναι συνήθως το βασικό κριτήριο των εκλογέων. Οπότε αναμένουμε…..

ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ετοιμάζει ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες ενόψει της υποψηφιότητας στον Δήμο Λέσβου. Μια απ΄ αυτές που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο, αφορά την συγκέντρωση εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους και παράλληλα να γίνει συζήτηση για το πολιτιστικό μέλλον του τόπου μας. Μακάρι να ακολουθήσουν και από άλλους συνδυασμούς τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΜΑΚΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ Σήμερα έχει τα γενέθλια του και με την ευκαιρία αυτή του χαρίζουμε τη φωτογραφία που βλέπετε δίπλα. Πάντα αειθαλής, ασχολείται με πολλά με την ίδια ζωντάνια ενώ για μια ακόμα φορά θα εκτεθεί στην λαϊκή ψήφο με τον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου. Πάντως την ημέρα του θα την περάσει στο Νοσοκομείο! Όχι μην πάει στο κακό το μυαλό σας. Κόβουν την πίτα τους και τον προσκάλεσαν τιμής ένεκεν!






ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Άκου να σου πω Στρατέλιμ. Άμα δεν έχεις κοντά σου ούζο και καλό μεζέ, το Δημαρχιλίκι  δεν αντέχεται με τίποτα….
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ