ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: “Σπασίματα Δήμου, ξεσπάσματα αυτοδιοικητικών και ένα λατινικό ρητό, κ.α..." (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΡΗΤΟ Σήμερα η στήλη ξεκινάει με λατινικό ρητό. Έτσι για να την σπάσουμε στον φίλο μου Ταξιάρχη Βέρρο και γιατί όχι να καθιερώσουμε  ένα ρητό την ημέρα! Που ξέρεις, στην εποχή που ζωντανεύουν οι (πολιτικά) νεκροί (hello Foti), γιατί να μην ζωντανέψει και μια νεκρή γλώσσα; Ούτως ή άλλως και με τις νυν γλώσσες άκρη δεν βρίσκουμε! Πάμε λοιπόν Ταξιάρχη και έχε το νου σου διότι Timeo Danaos et dona ferrentes.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (1) Καλά καλά δεν έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο και ήδη έχει αρχίσει  ο βομβαρδισμός συνεντεύξεων υποψηφίων με παρουσίαση μεγαλεπήβολων  προγραμμάτων. Να μας συγχωρέσουν οι καλοί μας υποψήφιοι αλλά τους πληροφορούμε ότι ελάχιστοι ασχολούνται με αυτά. Άντε το πολύ πολύ αυτούς τους  λίγους που ζουν και βιώνουν τον μικρόκοσμο της πολιτικής ομήγυρης.  Και οι μόνοι που κερδίσουν είναι τα μέσα ενημέρωσης που παίρνουν και κανά φράγκο τούτες τις λειψές εποχές! Τέσσερα χρόνια περιμένουν πως και πως  τις εκλογές! Και σας ρωτώ ευθέως.  Ξέρετε εσείς κανέναν ψηφοφόρο που να καθόρισε την ψήφο του με βάση τα προγράμματα;  Όλοι περιμένουν να δουν ποιοι θα πάνε με ποιους! Τα ονόματα που στελεχώνουν τους συνδυασμούς, αυτά περιμένουν όλοι κι αυτά  θα παίξουν ρόλο.  Καλώς ή κακώς…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (2) Πάρτε παράδειγμα την κόντρα Χριστιάνας Καλογήρου και Κώστα  Μουτζουρη. Μήπως διακρίνεται κάποια διαφορετική ιδεολογικοπολιτκή άποψη; Όχι απλώς  προωθούν τους εαυτούς (και καλά κάνουν) ως τους ικανότερους διαχειριστές των ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων των οποίων τα χρήματα μας προσφέρουν οι … κακοί Ευρωπαίοι. Αλλά βεβαίως  αυτό δεν φαίνεται να μας ενδιαφέρει! Μας ενδιαφέρει όμως να δούμε  ποιοι «κακοί» θα πάνε στον πρύτανη και ποιοι άλλοι  «κακοί» της άλλης πλευράς  θαπαρα μείνουν στην υν Περιφερειάρχη. Το ίδιο στις δημοτικές. Αδημονεί κανείς για  το πρόγραμμα Στρατή Κύτελη;  Προφανώς όχι. Αδημονούν όμως ποια ισχυρά ονόματα της ΝΔ θα πάνε σ΄ εκείνον για να πάρουν κι αυτοί θέση! Ηδη όπως γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα ο Στρατής Τζιμής έβαλε πλώρη για το ψηφοδέλτιο του Στρατή Κύτελη. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο όνομα. Διότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς! Που; Στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Γαληνού. Τώρα οι ψήφοι θα μεταφερθούν στον ψηφοδέλτιο Κύτελη μαζί με τον αέρα νίκης που ήδη εμφανίζει ο …. αγαπημένος του Γιάννη Ζερδελή!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (3)  Και στο ροντέο της Κεντροαριστεράς τα ονόματα θα έχουν το πρώτο και τελευταίο λόγο και ρόλο. Κι εδώ γίνεται το μεγάλο πάρτι όπου οι μισοί κοροϊδεύουν τους άλλους μισούς! Πρέπει να περιμένουμε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, να οριστικοποιηθεί το μη σπάσιμο του Δήμου για να μπορέσουν τα ονόματα να βρουν στασίδι στους συνδυασμούς των προτιμήσεων τους. Κι εσείς μετά μου λέτε για προγράμματα και συνεντεύξεις….Χαβάη θα ήταν το νησί μας με τα προγράμματα των υποψηφίων.

ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ (1):  «Ξεκάθαρος  για το σπάσιμο του δήμου Λέσβου ήταν χθες από τη Μυτιλήνη ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών  Κώστας Πουλάκης. «Η κυβέρνηση δε θα ανοίξει χωροταξικό ζήτημα για την υπόλοιπη Ελλάδα πλην 4-5 ακραίων περιπτώσεων κυρίως νησιωτικών περιοχών. Η  Λέσβος , έχει τις προδιαγραφές να ενταχθεί στη συζήτηση των ακραίων περιπτώσεων». Όσον αφορά τον αριθμό των δήμων που θα προκύψουν   ο κύριος Πουλάκης διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση, η απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους επιστημονικούς φορείς ». Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κύριος Πουλάκης διευκρίνισε ότι όλη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017». Ρεπορτάζ  ιστοσελίδας ΜΠΛΟΚΙΑ 9/5/2017. Έτσι για να θυμόμαστε…

ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ (2) Στο μεταξύ έχει πέσει μεγάλη αναταραχή στους αυτοδιοικητικούς του τόπου μας οι οποίοι θεωρούσαν δεδομένο το σπάσιμο. Ταμπλάς του ήρθε του Αρη Ελευθερίου ο οποίος άνθρωπος είχε κάνει μεγάλες προσπάθειες, είχε κινητοποιήσει κόσμο και κοσμάκη στα Βόρεια του νησιού, είχε και υποσχέσεις ότι θα σπάσει. Και τώρα αντιλαμβάνεται ότι η όλη υπόθεση πάει να ναυαγήσει. Και η απογοήτευση του καταγράφεται στην ανάρτηση του στο facebook που την βλέπετε δίπλα. Έτεροι δε αυτοδιοικητικοί αναπροσαρμόζουν τα σχέδια τους και αναμένεται τις επόμενες ημέρες οργασμός διαβουλεύσεων και ζυμώσεων και στα Βόρεια αλλά και στα Νότια της Λέσβου.  Με αποτέλεσμα να καταναλωθούν ουκ ολίγοι καφέδες και αρκετά λίτρα αλκοολούχων ποτών!

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ. Άνθρακας ο θησαυρός! Διότι τσιμουδιά για σπάσιμο του Δήμου Λέσβου δεν έβγαλε ο Υπουργός Εσωτερικών που ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Open..Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ με το σπάσιμο! Ο υπουργός άνετος και αεράτος μίλησε για όλα τα θέματα του υπουργείου του, ακόμα και για τα χαλάσματα κτιρίων στην Αθήνα.! Για τα χαλάσματα που θα δημιουργήσει στο κόμμα του στην Λέσβο από το  μη σπάσιμο του Δήμου Λέσβου, τσιμουδιά! Συντάσσομαι με τους εδώ συντρόφους του και ζητώ την επιείκεια απέναντι τους γιατί τα πρώτα θύματα της κυβέρνησης είναι αυτοί οι ίδιοι….

ΤΕΣΤ Πολιτικών γνώσεων. Ξέρετε ποια είναι η Ολυμπία Τελογιαρίδου;  Αν ξέρετε χάνεται το χρόνο σας διαβάζοντας εμάς!  Θεωρείστε αστέρι της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης. Αν πάλι δεν ξέρετε μην ανησυχείτε. Παραμένετε ένας φυσιολογικός πολίτης εποχής ΣΥΡΖΑ (τεως) ΑΝΕΛ και  πηγαίνετε τέρμα κάτω που είναι και η απάντηση


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ Στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι εμφανίστηκε κι ενώ περιμέναμε να μας μιλήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκείνος μας ξενέρωσε εντελώς ! Με την ιδιότητα του ιατρού, έδωσε οδηγίες για την γρίπη που σέρνεται την τελευταία περίοδο, οδηγίες για την προφύλαξη και τέτοια πάνω θέματα. Δεν λεω ζωτικό θέμα η γρίπη αλλά εμείς καιγόμαστε για τις εκλογές.  Έμμεσα μόνο αναφέρθηκε στις δημοτικές εκλογές αναφερόμενος  στον κίνδυνο  εγκεφαλίτιδας που μπορεί να προκαλέσει η γρίπη. Διότι ως γνωστόν ο πρώην Δήμαρχος Πολιχνίτου, προκαλεί εγκεφαλίτιδες σε πρώην πράσινους συντρόφους του! Οι οποίοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις του Παναγιώτη Παρασκευαίδη κι ενόψει μάλιστα στο ενδεχόμενο μη σπασίματος του Δήμου. Πάντως η μεγάλη μερίδα των πράσινων στελεχών, έστω και με εντατικό κομματικό μασάζ, θα συνταχθεί με τον Μιχάλη Μαμάκο.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΑΛ Να μην ξεχνάμε επίσης ότι στις 3 Μαρτίου στο ΚΙΝΑΛ (πες με ΠΑΣΟΚ) θα έχουμε εκλογές! Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου. Οπότε οι πράσινοι στρατηγοί από τούδε και μπρος θα βρίσκονται σε μόνιμη εγρήγορση!

ΑΙΟΛΙΚΟΣ Από εδώ και μπρος  θ΄ αυξηθούν οι θεατές στους αγώνες της ομάδας μας. Διότι λόγω προεκλογική περιόδου, η παρουσία των υποψηφίων κρίνεται αναγκαία! Την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκαν στο γήπεδο Μυτιλήνης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Στρατής Κύτελης και Μιχάλης Μαμάκος που μάλιστα καθόταν δίπλα και παραδίπλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας. Ο φακός του LesvosPost κατέγραψε την ιστορική αυτή στιγμή αναμένοντας  την παρουσία και της κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου.



ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΛΕΛΛΗΣ Ο παρ΄ ολίγον υποψήφιος Περιφερειάρχης άρχισε ν΄ ανοίγει τα εκλογικά του γραφεία. Το πρώτο που άνοιξε βρίσκετε στην Νίκαια επί της οδού Καραισκάκη 2 και το μεγάλο αυτό γεγονός εορτάζεται με σχετικές αναρτήσεις στο facebook. Εν τω μεταξύ ο συμπατριώτης μας, έχει σχεδόν καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις που πότε τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ και πότε με τους Δεξιούς. Έχει κανείς αμφιβολίες ότι θα εκλεγεί;



ΤΕΣΤ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απάντηση στο τεστ είναι πως η Ολυμπία Τελογιαρίδου είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης! Πως το μάθαμε; Από τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ που δημοσιεύει την είδηση με σχετικό ρεπορτάζ. Η υφυπουργός θα επισκεφθεί το νησί και οι σύντροφοι της την αναμένουν με αδημονία. Εμείς βεβαίως όχι διότι αυτό που θέλαμε (το σπάσιμο του Δήμου), μείναμε μπουκάλα!



ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ  Αύριο λοιπόν η γιορτή του και  η στήλη αυτή θεωρεί υποχρέωση της να ρίξει το βάρος στους έρωτες των αυτοδιοικητικών!

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΡΜΕΝΑΚΑΣ Νάμαι κοντά στις κάλπες και μόλις βρεθεί η ευκαιρία θα την κάνω


ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ