ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: "Κουλουβάχατα γύρω από ένα σπάσιμο Δήμου"…. (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2019


ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ (1) Σ΄ ένα νεφελώδες θέμα είναι λογικό να διαχέονται μια σειρά από ειδήσεις. Πραγματικές ή fake θα δείξει στο τέλος. Η υπόθεση του σπασίματος δεν έχει λήξει οπότε  ο καθένας βγάζει  ότι συμπέρασμα θέλει. Λογικό; Λογικότατο. Ποιοι φταίνε; Οι παραγωγοί των fake news ή αυτοί που διατηρούν αυτό το ομιχλώδες τοπίο; Ενδεχομένως και οι δύο. Σήμερα συνεχίζεται το ομιχλώδες του θέματος με αποτέλεσμα να πρέπει να ενώσεις τα κομμάτια του παζλ. Από την μια τα μηνύματα του Γιάννη Μπουρνού ότι οι … κακοί δημοσιογράφοι θα «διαψευστούν παταγωδώς», από την άλλη η ρήση του Συντονιστή Παναγιώτη Λαμπρόπουλου «ότι η ουσία δεν είναι το σπάσιμο»! Στο δε άναρχο facebook η μια είδηση διαδέχεται την άλλη, μέχρι που μαθαίνουμε για έκτακτη σύσκεψη βουλευτών σήμερα το απόγευμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα συνταγματικά προβλήματα για τη διάσπαση του Δήμου! Πρώτος προσκεκλημένος ο … αγαπημένος του Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής δικαστικός Χαράλαμπος Αθανασίου! Ευκαιρία για διακομματική συμφωνία αποτυχίας του εγχειρήματος!.  Είναι φοβεροί αυτοί οι Συριζαίοι!!!

ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ (2) Τα εδώ όμως στελέχη της Δημοτικής Αρχής που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Αθήνα, δέχονται διαβεβαιώσεις ότι σπάει ο Δήμος και να ετοιμάζονται για κάθοδο στις εκλογές. Την ίδια στιγμή που συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου εντοπίζεται  σε καφέ με τον Μανώλη Αρμενάκα προκειμένου να άρει ο τελευταίος ενδεχόμενες αντιρρήσεις για τη στελέχωση του  συνδυασμού. Οι συνδικαλιστές αγωνιούν για ευνόητους λόγους και σπάνε τα νεύρα κομματικών του κυβερνώντος κόμματος με τα τηλέφωνα τους. Όλοι δε φέρονται να έχουν επικοινωνήσει με Αθήνα με βουλευτές, παράγοντες κλπ με τον καθένα να έχει τη δική του εκτίμηση και άποψη. Στο μεταξύ στην Σάμο όπως … μεταδίδει ο Παναγιώτης Χριστόφας που βρίσκεται εκεί σήμερα  στη δική του προεκλογική πορεία, περιμένουν και Σαμιώτες το  σπάσιμο του δικού του Δήμου! Κουλουβάχατα θα γίνουμε στο τέλος με τα σπασίματα και τελειωμό δεν θάχουμε εάν υπάρξουν και προσφυγές ηττημένων υποψηφίων.  Πρόταση μου. Ταράξτε τους στα fake news. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν! 

ΓΚΑΛΟΠ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ Ολοκληρώθηκε το γκάλοπ σχετικά με το εάν πιστεύουν οι συμπολίτες ότι θα σπάσει ο Δήμος Λέσβου. Με το συντριπτικό ποσοστό 78% είπαν ΟΧΙ, δηλαδή πως δεν θα σπάσει ο Δήμος. Δεν απομένει παρά λίγες μέρες υπομονής προκειμένου να αποφασίσει και η ίδια η κυβέρνηση για το τι θα κάνει. Για την ιστορία ψήφισαν 312 αναγνώστες μας. Ολα αυτά εν αναμονή της νέας δημοσκόπησης που θα σας παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα




ΝΟΤΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Αυτοί είναι γνωστοί, είναι έτοιμοι, έχουν μπει στον στίβο και ετοιμάζονται για τους βατήρες. Γνωστά πρόσωπα τους βλέπετε στις φωτογραφίες και όπως δείχνουν τα πράγματα και ελέω απλής και …. άδολης αναλογικής, θα ριχτούν στη μάχη της δημοτικής έδρας.  Βέβαια ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός ακούγεται ότι σε ενιαίο Δήμο δεν κατεβαίνει. Οπότε θα πρέπει να αντικατασταθεί. Σε σπασμένο θα κατέβει με την προοπτική να περάσει στον Β΄ Γύρο κι εκεί να κερδίσει την καρέκλα του Δημάρχου. Διότι θα μπορέσει να κτίσει πλειοψηφία σ΄ένα αντι Γαληνικό μέτωπο που εμφανίζονται οι υπόλοιποι; Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις σαφώς και θα είναι σκληρές και ενδεχομένως θα γίνουμε μάρτυρες εντυπωσιακών συναλλαγών  με μεγάλο έπαθλο τις Αντιδημαρχίες. Σε μια νέα … κουλτούρα που θ΄ αρχίσει να διαμορφώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


ΒΟΡΕΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Σε περίπτωση σπασίματος θα τρίβουμε τα χέρια μας! Γιατί έχουμε να δούμε ούκ ολίγα επεισόδια μεταξύ επωνύμων που θα βρουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές πάνω στις κάλπες. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι οι δύο. Στρατής Κυρατζής και Ταξιάρχης Βέρρος. Στη γωνιά περιμένει ο Στρατής Ζαφείρης που χτυπάει το κεφάλι του που εγκατέλειψε την Γενική Γραμματεία. Αναζητείται πράσινος υποψήφιος. Δύο τα ονόματα. Ο λογιστής Τάκης Ιορδάνου και ο Στέλιος Καραντώνης. Στην προγραμματισμένη συνάντηση του Σαββάτου που διοργανώνει το ΚΙΝΑΛ, ενδέχεται να αποφασιστεί ποιος από τους δύο θα τεθεί Επικεφαλής ενός δυνατού πράσινου ψηφοδελτίου υπό την προϋπόθεση βέβαια να έχει σπάσει ο Δήμος. Το ΚΚΕ εάν βρει ένα καλό άτι θα μπορέσει να μπει στον Β΄ Γύρο κι από εκεί και πέρα ότι ήθελε προκύψει. Ακούγεται ευρέως το όνομα του πρώην Δημάρχου Πολιχνίτου Γιάννη Συκά. Μόνο του μειονέκτημα ότι εμφανίζεται ενίοτε όχι και τόσο ορθόδοξος ΚΚΕ! Εάν το … ελάττωμα αυτό ξεπεραστεί από το κόμμα και τον ενισχύσουν με όλες τις δυνάμεις, καθόλου απίθανο να έχουμε και καμιά έκπληξη!


ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. Απτόητη η υποψήφια του ΚΚΕ συνεχίζει τις περιοδείες της. Την Δευτέρα συνοδευόμενη από στελέχη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Συνοικισμό όπου αφού καταμετρήθηκαν, μίλησαν για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Προφανώς όχι τυχαία, παρών ήταν και ο Γιάννης Συκάς.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Εκεί ενδεχομένως πλην του νυν Προέδρου Πάνου Πίτσιου, να μας περιμένουν  ονόματα εκπλήξεις. Εάν επαληθευτούν τα ονόματα, θ΄ απολαύσουμε μια ενδιαφέρουσα μάχη με έντονο το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ  «Μετά από 6 χρόνια αποχής μου από τα κοινά του τόπου μας, παίρνω την πρωτοβουλία μόνος μου, χωρίς την υποστήριξη κάποιου κόμματος, με μοναδικό σύμμαχο τον απλό πολίτη της Λέσβου, και κατεβαίνω για δήμαρχος από αγάπη για τον τόπο μας που δεν αντέχω να τον βλέπω άλλο να παραγκωνίζεται από το κράτος και να καταστρέφεται τουριστικά και πολιτιστικά». Με αυτά τα λόγια δημοσιεύει τη πρώτη διακήρυξη ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου με ανάρτηση του στο facebook. Αποφασισμένος να αντιπαρέλθει τις όποιες πιέσεις δέχεται, σκοπεύει να κατέβει και να κάνει επίδειξη δυνάμεων. Θεωρεί βέβαιο το διψήφιο ποσοστό του με το οποίο θεωρεί ότι θα τον καταστήσει ρυθμιστή καταστάσεων ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να κάνει ζημιά τους πράσινους συντρόφους του. Προφανώς προσβλέπει στο ενδεχόμενο της  μη απόλυτης πλειοψηφίας εδρών Κύτελη-Μαμάκου λόγω της δικής του καθόδου. Εκεί θα παίξει το ρόλο του ως τρίτος που θα κλειδώσει την όποια συνεργασία. Σενάρια εν όψει απλής …αγνής και … άδολης αναλογικής και  σ΄ ένα τοπίο όπου οι προσωπικές και κομματικές ρεβάνς θα δίνουν τον τόνο σ΄ ένα τοξικό πεδίο σκληρών αντιπαραθέσεων….

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Στην τοπική τηλεόραση έδωσε συνέντευξη προκειμένου να εξηγήσει την απόφαση της ΝΟΔΕ σχετικά με την κωλοτούμπα υπέρ Χριστιάνας Καλογήρου. Δύσκολα πράγματα πλην όμως βασίστηκε στον πλουραλισμό των απόψεων που υπάρχει μέσα στο κόμμα. Ας μην έπαιρνε το ραβδί ο Κυριάκος και θα σούλεγα εγώ! Προέβλεψε ότι ο Δήμος δεν θα σπάσει. Λογικό. Γιατί άμα σπάσει τον περιμένουν άλλες σκοτούρες…Κι εκεί πάνω οι Βόρειοι ενίοτε είναι και κακά παιδιά. Χώρια που ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ψηφίζει στον Πολιχνίτο!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Ο νεαρότερος όλων των υποψηφίων επικεφαλής συνδυασμών (πλην Νίκης Τσιριγώτης που ως γυναίκα και για λόγους ευγένειας αγνοούμε την ηλικία της…), ταξιδεύει στα γαλάζια νερά του Βορείου Αιγαίου. Μετά από ένα τριήμερο στην Χίο, βρίσκεται σήμερα στην Σάμο αλιεύοντας στελέχη και ψηφοφόρους. Δημοσιοποιήθηκε  το όνομα του Χιώτη μηχανικού Στέλιου Μενδώνη  ενώ έχουν συμφωνήσει και άλλα άτομα, συνδυασμών νέων και παλαιότερων. Τα ονόματα τους θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα όταν ξαναπάει στην Χίο.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Με δηλώσεις του επιμένει ότι θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος πλην όμως θα πρέπει κι εκείνος εφόσον σοβαρά θέλει να συνεχίσει, ν΄ αρχίσει να δημοσιοποιεί ονόματα. Διότι όπως έχουμε τονίσει καλά τα προγράμματα και οι ιδέες αλλά τα ονόματα δίνουν το στίγμα αλλά και τη δυναμική του κάθε υποψήφιου. Προς το παρόν όμως έκανε μια δήλωση τα διπλώματα οδήγησης που αναφέρει:   «Πρακτικές εξετάσεις για το δίπλωμα οδηγήσεως δεν διενεργούνται στο Βόρειο Αιγαίο εδώ και  5 μήνες, με αποτέλεσμα περίπου 2.000 υποψήφιοι να ταλαιπωρούνται και να υφίστανται οικονομική ζημιά. Η Περιφέρεια οφείλει να παρέμβει άμεσα  στην εκκρεμότητα αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των εξεταστών, όπως έγινε σε άλλες περιφέρειες της χώρας». Μόνο που οι εξετάσεις έχουν αρχίσει εδώ και δυο εβδομάδες….

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ Σε παρέμβαση για την τουριστική πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Κατά τύχη μάθαμε ότι το πολυδιαφημισμένο από την κα Καλογήρου πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας δεν προχωρά γιατί ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Καμία ανακοίνωση, καμία ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής Τουρισμού.  Κατά τα άλλα, "όλα καλά" προσπαθούν αγωνιωδώς να μας πείσουν αντ'Αυτής όσοι αντιπεριφερειάρχες συνεχίζουν ακόμη να βάζουν πλάτη στην κα Καλογήρου. Η οποία συνεχίζει να σνομπάρει τις δημοκρατικές διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου.H Καλογήρου και η πλειοψηφία της συνεχίζουν να θεωρούν προτεραιότητα τους δρόμους. Δρόμοι που θα μείνουν άδειοι από τουρίστες και στη συνέχεια άδειοι από πολίτες.» Πάντως φέτος όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας είχαν αύξηση στον τουρισμό….

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Πριν από το γραφείο της υπάρχει το γραφείο υποδοχής. Εκεί απλωμένα υπάρχουν σε φωτοτυπίες όλες οι συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και ότι άλλο έχει δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και αυτά που είναι στα ρώσικα ! Μην της ξεφύγει και Ρώσος ψηφοφόρος… (ΦΩΤΟ ΔΙΠΛΑ).



ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ Συνεχίζει να …πυροβολεί μέσω facebook και με προσωπικές αιχμές υποψηφίους που τους έχει άχτι. Ουδεμία αντίρρηση. Εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό όμως,  στο τέλος θα τους καταστήσει και συμπαθείς….

ΦΩΤΟ ΚΟΥΙΖ;

Μπορείτε ν΄ ανακαλύψτε ποιος είναι αυτός ο …μαλλούρας νεαρός; 



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ