ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: «Δεν κατεβαίνει ο Σπύρος Γαληνός; Ώρα αποφάσεων όμως για όλους!...» (PICS)



Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους…

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ (1) Μια δημοσκόπηση παρέλαβαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Λέσβου κι ενώ περίμεναν να δουν την διαφορά μεταξύ Στρατή Κύτελη και Σπύρου Γαληνού, τι λέτε να είδαν; Ότι ο Δήμαρχος Λέσβου δεν μπαίνει στον Β΄ Γύρο.  Σοκ τη στιγμή που είχαν στηριχθεί στο πρόσωπο του έτσι ώστε περνώντας στον Β΄ Γύρο και ξεδιπλώνοντας τη στρατηγική που σας περιγράψαμε χτες, να είχε βάσιμες ελπίδες να κατακτήσει ξανά την Δημαρχία του σπασμένου Δήμου Μυτιλήνης.  Κι αυτό το αποτέλεσμα δεν αφορά μόνο τον ενιαίο Δήμο Λέσβου αλλά και τον σπασμένο! Ετσι λοιπόν με το δεδομένο αυτό και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η σχέση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του εδώ ΣΥΡΙΖΑ και του Σπύρου Γαληνού δεν ικανοποιεί  πλήρως και τις δύο πλευρές, το θέμα απασχόλησε τα εδώ στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Χωρίς πολλά πολλά σκέπτονται να τον … καθαρίσουν παίρνοντας νέες αποφάσεις! Εδώ τον δικό τους Στρατή Ζαφείρη …καθάρισαν, δεν θα κολλούσαν στον Δήμαρχο Λέσβου ο οποίος άλλωστε προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και πιο πριν βέβαια από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;  Χώρια που κάποια από τα στελέχη του, ΑΝΕΛ και Πασόκοι (νυν, τέως ούτε αυτοί ξέρουν…), δεν κολλούσαν με την συμπεριφορά τους αλλά και στην στρατηγική που θέλει να ξεδιπλώσει το κυβερνών κόμμα. Τι στρατηγική; Τον πόλεμο των δύο κόσμων. Προοδευτικοί έναντι συντηρητικών με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ να το παίζουν κυματοθραύστες της ανόδου της ακροδεξιάς. Και ακροδεξιά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όποιος διαφωνεί με την επιλογές του…
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ (2) Χαρακτηριστικό του κλίματος απογοήτευσης που έχει δημιουργηθεί στο Δημαρχείο, είναι και το εξής γεγονός. Χτες πρωί ο Δήμαρχος δέχθηκε στο γραφείο του γνωστό υποψήφιο σε συνδυασμό, όχι για τον Δήμο αλλά για την Περιφέρεια,  προκειμένου να του εκδηλώσει για μια ακόμη φορά την υποστήριξη του. Και παράλληλα να του συστήσει τρόπους και μεθόδους για να κατακτήσει την νίκη. Εντυπωσιάστηκε όμως από την αδιαφορία του Δημάρχου που τον πάγωνε με τις απαντήσεις του  τύπου «άσε και θα δούμε»!  Ο άνθρωπος αποχώρησε με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του για το εάν θα κατέβει. Στους δε Αντιδημάρχους έχει επέλθει κατήφεια οι οποίοι βλέπουν ότι λίγο πριν την εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, ενδέχεται να βρεθούν στο κενό εάν τελικά δεν τεθεί επικεφαλής συνδυασμού ο Σπύρος Γαληνός. Αλλά κι αν κατέβει χωρίς στήριξη του κυβερνώντος κόμματος ποια θα είναι η δεξαμενή ψήφων του;  Διότι καλές οι θεωρίες περί ανεξάρτητων και επιλογής των ικανότερων, αλλά αυτά όμως προϋποθέτουν κατ΄ αρχήν τη βάση μιας δεδομένης δεξαμενής ψήφων. Το θέμα δεν έχει λήξει οριστικά, παραμένει αιωρούμενο και παραπέμπεται με την επίσημη πλέον ανακοίνωση του σπασίματος του Δήμου Λέσβου. Και εάν βέβαια σπάσει.
ΣΥΡΙΖΑ. Τι κάνουν τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ;  Ψάχνουν να βρουν εναλλακτικό υποψήφιο έτσι ώστε τουλάχιστον να μην χάσουν με κατεβασμένα χέρια. Υπάρχουν τέτοια ονόματα που θα μπορούν να ξεπεράσουν τα στενά κομματικά όρια; Έχουν ξεπεραστεί οι πάλαι ποτέ εποχές επί αειμνήστου  Απόστολου Αποστόλου ή  ακόμα τα … δημοκρατικά μέτωπα επί Νότη Παναγιώτου το 1990. ΄Η έστω παράταιρες συμμαχίες όπως αυτές του 1998 μεταξύ Νάσου Γιακαλή και ΚΚΕ. Και οι όποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που θα στοχεύουν; Να περάσουν στον Β΄ Γύρο; Λίγο δύσκολο. Να πιάσουν το ποσοστό του Στρατή Γεωργούλα το 2014 τότε που … φυσούσε η ομάδα; Επίσης δύσκολο το 18%. Εκτός να πάνε με την λογική των υποψηφιοτήτων των μεγάλων πόλεων με έναν καθαρά κομματικό κι όπου μας βγάλει. Στο τραπέζι έπεσε το όνομα της Εριφύλλης Χιωτέλλη. Κάποιες ενδείξεις δείχνουν ακόμα και τον Γιάννη Ζερδελή ως επικεφαλής της ευρύτερης Αριστεράς. Κάποιος ανέφερε και το όνομα της Αναστασίας Αντωνέλλη η οποία ναι μεν δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει διεισδυτικότητα σε λαικές μάζες. Την Κυριακή εντοπίσαμε στην Μαρίνα Μυτιλήνης τον Γιώργο Πάλλη και τον Γιάννη Ζερδελή να τα λένε με τον Νίκο Ζούρο. Να τρέχει κάτι ή πρόκειται περί τυχαίας συνάντησης; Όλα είναι ανοικτά και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για οριστικές αποφάσεις εάν δεν καταλήξει οριστικά το θέμα του σπασίματος
ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ Χτες απόγευμα στην Καλλονή βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΟΔΕ και υπό την προεδρία του Στρατή Καραγεωργίου εξέτασαν την κατάσταση έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί με δύο δήμους. Μετά από πολύωρη συζήτηση όλα παραπέμφθηκαν για την επομένη του σπασίματος. Πάρθηκε όμως μια απόφαση. Να μην στηριχθεί η υποψηφιότητα Ταξιάρχη Βέρρου αλλά ένας συνδυασμός καθαρά Νεοδημοκρατικός. Και να εξεταστεί το ενδεχόμενο ο συνδυασμός αυτός να στελεχωθεί από τον Βέρρο και από συνεργάτες του. Τώρα για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικές φιλοδοξίες παραπέμπεται για αργότερα. Όμως μετά από αυτή την απόφαση πιο δυνατός εμφανίζεται ο Στρατής Κυρατζής που επιμένει στην υποψηφιότητα του. Οπότε κι εκεί παραμένει άλλη μια εκκρεμότητα η οποία όταν έλθει η ώρα των αποφάσεων ενδέχεται να δημιουργήσει αναταράξεις στην Ν. Δ και στον Χαράλαμπο Αθανασίου.
ΑΛΑΤΖΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Οπότε η ανάρτηση του εν δυνάμει υποψηφίου παίζει το δικό της ρόλο στην όλη κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην Δυτική Λέσβο. Να τι επεσήμανε: «Προς φίλους- φίλες, που ψάχνουν ρόλο στα της αυτοδιοίκησης , καλό θα ήταν αυτό να γίνει μέσα από πολιτικές θέσεις και όχι ψάχνοντας ή φτιάχνοντας αντιπάλους με μοναδικό στόχο την προσωπική πολιτική τους ύπαρξη. Θα τους συμβούλευε κάποιος που έχει πάνω από δεκαπενταετία αιρετός στην αυτοδιοίκηση, ότι στον αγώνα για τη ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη δεν περισσεύει κανείς.. Η θέση μου για τη διάσπαση είναι από το 2010 γνωστή και τεκμηριωμένη, σύμφωνα με το δεύτερο χάρτη πάντα υπέρ του τέσσερα..» Οπότε περιμένουμε νέα επεισόδια και αντιπαραθέσεις σ΄ ένα τοπίο απλής και … άδολης αναλογικής!
ΚΙΝΑΛ ΛΕΣΒΟΥ Χτες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο με αφορμή κυρίως την Κυριακάτικη ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων. Η ψηφοφορία θα γίνει σε τρεις κάλπες, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πλωμάρι ενώ οι δικαιούμενοι ψήφο ανέρχονται περίπου σε 630 μέλη. Οι υποψηφιότητες μέχρι σήμερα ανέρχονται στις 28 η δε σταυροδοσία παρουσιάζει πρόβλημα. Ο κάθε ψηφοφόρος θα μπορεί να βάζει μόνο έναν σταυρό! Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσος σκληρός μεταξύ των πρασίνων θα είναι ο αγώνας για τον έναν και μοναδικό σταυρό. Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε και η κατάσταση των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκεί ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες για την μη επαρκή στήριξη του Μιχάλη Μαμάκου στην πόλη της Μυτιλήνης. Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα μέρη που εμφανίζεται μεγάλη συσπείρωση στο πρόσωπο του. Έτσι αποφάσισαν να ληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να στηριχθεί πιο έντονα η υποψηφιότητα.
ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ Όσο δε αφορά αυτό το θέμα σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Τσικνάμε σήμερα και από αύριο πάλι τα λέμε…

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΠΟΠΗ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ-ΓΟΜΟΥ Εγώ πάντως για σιγουριά (και περισσότερους ψήφους…) στέκομαι ανάμεσα σε δυο παπάδες

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ