ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ, προεκλογικά και άλλα δεινά…. (PICS)


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΟΥ «Τελικά πολύ σκληρό καρύδι ο Δήμος Λέσβου. ΔΕΝ ΣΠΆΕΙ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ» εύστοχα έγραψε κάποιος στη σελίδα του στο facebook.  Το σήριαλ αναμένεται να διατηρηθεί και την επόμενη εβδομάδα ενώ μερικούς κάνει να υποπτεύονται ότι όλα αυτά είναι ο συνήθης τακτικισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίον θέλει να αποδιοργανώσει τους αντιπάλους. Φοβούνται ότι λίγο πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος και μέσα στην γενικότερη αναμπουμπούλα που θα επικρατεί,  κάνουν το σπάσιμο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ Χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση του Επικεφαλής Συνδυασμού ο οποίος σωστά επισημαίνει πως «Κρατάτε ομήρους τους υποψηφίους. Ξεκαθαρίστε τώρα για το σπάσιμο» Διότι πως μπορούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους, να συμπληρώσουν τον συνδυασμό τους εάν δεν είναι βέβαιοι σε ποιόν Δήμο απευθύνονται. Το θέμα θα τεθεί και σήμερα το απόγευμα στην Σκάλα Καλλονής στο ξενοδοχείο ΠΑΣΙΦΑΗ όπου μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου, θα βρεθούν και άλλοι  πράσινοι αυτοδιοικητικοί όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Και σε όσα συμβαίνουν γύρω από την Διάσπαση του Δήμου Λέσβου έχουμε και χιούμορ. Και  μάλιστα από τον πρύτανη  ο οποίος ανέβασε την εξής ανάρτηση του στο facebook «Διεκδικούμε τον Δήμο Μεγαλοχωριου (Καμένου Χωριού) Λέσβου. Η μόνη λύση!». Λογικό εκείνος δεν έχει τέτοια προβλήματα. Αλί στους υποψηφίους του Δήμου που δεν ξέρουν τι να κάνουν.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίζεται σε φίλους και γνωστούς ο πράσινος Δημοτικός Σύμβουλος που την … έκανε στον Στρατή Κύτελη. «Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, αλλά όταν έλθει η ώρα θα εκπλαγείτε» τονίζει χαρακτηριστικά. Και καταλήγει: «Θα είμαστε η Μπαρτσελονα του Δήμου». Πάντως ο Επικεφαλής του συνδυασμού αθόρυβα συνεχίζει να κάνει τις επαφές του και με εμφανή την αισιοδοξία του περιμένει την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να εμφανίσει ονόματα. Πάντως το τελευταίο διάστημα με ικανοποίηση βλέπει μια τέτοια ροή προσώπων προς τον συνδυασμό του που του δημιουργεί περαιτέρω αισιοδοξία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ Πέρασε την μέρα σήμερα ασχολούμενος με τους συνεργάτες του στην ανεύρεση γραφείου για να στεγαστεί ο συνδυασμός του. Άρα είναι αποφασισμένος προχωρεί κι έχει βάλει πείσμα να κάνει ζημιά. Φέρει βαρέως που δόθηκε χρίσμα από το ΚΙΝΑΛ εν αγνοία του κι αυτό θεωρεί ένα βασικό στοιχείο για την κάθοδο με δικό του συνδυασμό. Ο συνεργάτης του Γιώργος Φλώρος ήδη έχει εντοπίσει χώρους και οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να γίνει το ορμητήριο τους.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «Τη βούλησή του να προχωρήσει η κατασκευή του Κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης, επανέλαβε  ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, μιλώντας σε εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο»! Ρεπορτάζ από τον τοπικό ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.  Μια βούληση όμως η οποία καταγράφεται εδώ και κάμποσα χρόνια, παραμένει όμως ως βούληση. Μόνο που με την βούληση δεν κολυμπάς ή μάλλον κολυμπάς σε πολιτικές ονειρώξεις. Διότι στην διακυβέρνηση μιας χώρας, ενός Δήμου, μιας Περιφέρειας δεν κρίνονται οι βουλήσεις, ούτε καν οι προθέσεις. Κρίνεται η ικανότητα να υλοποιήσεις, να κάνεις κάτι. Με δεδομένη τη γραφειοκρατία, το νομοθετικό πλέγμα και με όλα όσα χαρακτηρίζουν την χώρα μας. Διότι οι μαγκιές του Δήμου προς τα μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων απεδείχθησαν έωλες! Από τον ίδιο τον αρμόδιο της ανέγερσης του Κολυμβητηρίου, του Γ.Γ. Αθλητισμού. Ο οποίος είπε πως «βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το Δήμο, προκειμένου ν' αλλάξουν τα σημεία εκείνα που επισημαίνονται από τους αρχιτέκτονες στη μελέτη ως προβληματικά». Άρα οι μόνοι που δεν φταίνε είναι τα μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής που απλώς εφαρμόζουν τους νόμους.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ Κι ενώ συμβαίνουν όλα όσα όσα συμβαίνουν γύρω από το θέμα της Διάσπασης του Δήμου Λέσβου, τοπική ιστοσελίδα ξαναχτυπά! «Τα χωριά ξαναγεννιούνται»! Πως και γιατί ξαναγεννιούνται;  Γιατί αλλάζει ο τρόπος εκλογής των κοινοτικών συμβουλίων!  Ο καθένας με τον πόνο του….

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Στη Σάμο βρέθηκε όπου και συνόδεψε τον βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο βουλευτής επισκέφτηκε τον δήμαρχο Σάμου, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, όπου σε δήλωση του ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Καμία βελτίωση δεν έχει γίνει από την τελευταία μου επίσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Οκτώβριο και αυτό δείχνει τελικά πως ο ανθρωπισμός των κυβερνώντων βυθίζεται στις λάσπες, στις σκηνές, στα λύματα, και γενικότερα στην εγκατάλειψη των hot-spots.» Η Περιφερειάρχης που τον συνόδευε, από την πλευρά της, βρήκε την ευκαιρία από τη μια να περάσει το μήνυμα της ισχυρής και δυνατής υποψηφιότητας   και από την άλλη να κλείσει κάποιες επικοινωνιακές  τρύπες που είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της. Άλλωστε ο  Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος έχει πάρει το παιχνίδι πάνω του και με την δυναμική που τον διακρίνει, είναι το δυνατό χαρτί της Καλογήρου 

ΜΑΚΡΑΣ – ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Συνεχίζουν τις κοινές εμφανίσεις του οι οποίες τείνουν να γίνουν καθημερινές. Χτες βράδυ στην Μαρίνα Μυτιλήνης συζητούσαν επί μακρόν για την κατάσταση του Δήμου αλλά και για το θέμα της σύγκρουσης στην Περιφέρεια μεταξύ Χριστιάνας Καλογήρου και Κώστα Μουτζούρη. Στενοί συνεργάτες και οι δύο του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο μια και ο βουλευτής δεν ήρθε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων του στην Μυτιλήνη. Και οι δύο τους έχουν δείξει την προτίμηση τους στην υποψηφιότητα υπέρ του πρύτανη αλλά όπως φαίνεται το πράγμα τείνει να ξεφύγει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Στα χώρια της Λέσβου είναι αφιερωμένο τούτο το Σαββατοκύριακο. Σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ιππειος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Μήλιο. Εκεί θα συναντηθεί με φίλους ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καλλονή όπου θα συνεδριάζουν οι πράσινοι αυτοδιοικητικοί. Μέσα στην εβδομάδα έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Λήμνο, μια επίσκεψη η οποία είχε ακυρωθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ Κι ενώ στην Μυτιλήνη συμβαίνουν όλα αυτά τα ωραία, στην Αθήνα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, συνεχίζει τις επαφές του. Κατά την  επίσκεψή του στο περίπτερο της Κ.Ε.Δ.Ε., στην διεθνή έκθεση - forum "Verde Tec" (Τεχνολογίες Περιβάλλοντος), που πραγματοποιείται στο "M.E.C." Παιανίας (15 - 17 Φεβρ. 2019) συνάντησε τον Πλωμαρίτη Αθανάσιο Τσαμαλδούπη. Ο οποίος  μέσω της εταιρείας του "Βιομάζα Αιγαίου" και των καινοτόμων μηχανημάτων του, προτείνει εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος και έξυπνης οικονομίας.

ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ Πολλά λέγονται για την νέα σειρά της κρατικής τηλεόρασης που βασίζεται στο βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη. Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του αλλά  τα νούμερα που παρουσιάζει είναι απογοητευτικά. Στον πίνακα από αριστερά προς δεξιά βλέπετε τα νούμερα του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου επεισοδίου


ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

 Κατέβω δεν κατέβω ξανά ένα είναι το σίγουρο. Έγραψα ιστορία στην Μπαρτσελόνα!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ