Μύρισε Τσίκνα η Λέσβος- Αναβίωσε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης (PICS, VIDS)


Παρά την κρίση και τη γκρίζα καθημερινότητα η Λέσβος αντιστάθηκε και φέτος .


Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, σήμερα Τσικνοπέμπτη, μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα σοκακια της Μυτιλήνης αλλά και στα χωριά της Λέσβου , ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν στάση στα σημεία, όπου είχαν στηθεί ψησταριές!

Παρά την κρίση και τη γκρίζα καθημερινότητα η Λέσβος αντιστάθηκε και φέτος .

Τα κάρβουνα άναψαν και τα κρεατικά μπήκαν στη φωτιά.


Ο κόσμος έσπευσε να γιορτάσει και να δοκιμάσει τις λιχουδιές να πιει κι ένα ποτηράκι και να ευχηθεί ο ένας στον άλλον καλές απόκριες.

Όποιος ξεκίνησε από νωρίς την βόλτα του ή πηγαίνοντας στη δουλειά του, είδε σε πολλά σημεία του κέντρου της Μυτιλήνης και όχι μόνο, να ετοιμάζονται οι ψησταριές όπου ψήθηκαν αργότερα σουβλάκια, λουκάνικα, σουβλάκια - κοτόπουλο και μπιφτέκια, προκειμένου όλοι να γιορτάσουν και να χαρούν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.


Στο κέντρο και στις γειτονιές, στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, στις γωνιές, στα σχολεία, στα καφέ και ουζερί, η τσίκνα…απλώθηκε παντού! 

Μεζεδοπωλεία, ταβερνάκια και καφετέριες μέχρι τα κρεοπωλεία ακόμα και "άσχετα" με το είδος της εστίασης, μαγαζιά της Μυτιλήνης αλλά και όλης της Λέσβου είχαν ετοιμάσει "θράκες" για να ψήσουν.


Τσίκνα φυσικά δεν μύρισε μόνο η Λέσβος αλλα και τα κοινωνικά δίκτυα των Λέσβιων……. Selfie, ψητά, ποτά, χορός και αλλά μπορείτε να απολαύσετε στις παρακάτω φωτογραφίες που αλίευσε το  LesvosPost από το facebook…

Και του χρόνου με υγεία…..

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ: FACEBOOK