Κατεβαίνει και ο Παρασκευαιδης στον Δήμο Λέσβου η Μυτιλήνης


Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου, επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο «Δημοκράτη», ο αυτοδιοικητικός και γιατρός της Μυτιλήνης Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία για τις προθέσεις του Π. Παρασκευαΐδη, ο ίδιος, όμως, δεν είχε προχωρήσει σε δηλώσεις δημοσίως. Μάλιστα, τα τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, σε πρώιμη φάση πριν ακόμη ληφθούν οι αποφάσεις από τα κεντρικά της Αθήνας, εξέταζαν το ενδεχόμενο να επιλέξουν την υποψηφιότητα του Π. Παρασκευαΐδη αντί του Μ. Μαμάκου και μάλιστα ως επιλογή ορισμένοι θεωρούσαν ότι ο Π. Παρασκευαΐδης θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διείσδυση στους ψηφοφόρους, σε περίπτωση που ο Δήμος Λέσβου παραμείνει ενιαίος.

Ο Π. Παρασκευαΐδης, αποκαλύπτει ότι ήδη το ψηφοδέλτιό του είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Σε περίπτωση δε, που γίνει τελικά η διάσπαση του Δήμου Λέσβου, έχει συμπληρωθεί ο συνδυασμός του: «Η απόφασή μου να ασχοληθώ και πάλι με την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι απόλυτα φυσιολογική, αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια.
Η αυτοδιοίκηση αποτελεί σημείο αναφοράς στην πορεία μου, καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησα το νησί και την πόλη μας από διάφορες θέσεις. Ο λόγος που παραμένω σε αυτό το χώρο, είναι επειδή μέσα από την ενασχόλησή με τα δημοτικά, μπορεί κάποιος να προσφέρει στον τόπο του και να δημιουργήσει έργο για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών του.

Στο Δήμο Πολιχνίτου την οκταετία που υπηρέτησα ως δήμαρχος, έγιναν σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας, όσο και σε επίπεδο πολιτισμού και ανάπτυξης. Κατασκευάστηκαν την περίοδο εκείνη δρόμοι, πλατείες, αναβαθμίστηκαν οι θερμές πηγές, ενώ υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, με το σχεδιασμό του μουσείου της Βρίσας.

Δυστυχώς, η συνεργασία μου με την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε την εξέλιξη που επιθυμούσα και πολύ νωρίς διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε διάθεση προσφοράς και επίλυσης προβλημάτων γι' αυτό και  αποστασιοποιήθηκα και διαχώρισα την θέση μου.

Σήμερα, βλέποντας τις συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, πραγματικά θλίβομαι και διαπιστώνω ότι χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες, τις οποίες έπρεπε οι δημοτικοί άρχοντες και κυρίως η παρούσα δημοτική αρχή, να εκμεταλλευτεί.

Είναι λυπηρό, ο Δήμος Λέσβου ή Δήμος Μυτιλήνης αν τελικά προχωρήσει η διάσπαση, να μην έχει ένα δημαρχιακό μέγαρο άξιο λόγου. Πέρασαν πολλές δημοτικές αρχές την τελευταία εικοσαετία, όμως η καθεμία, το μόνο που έκανε ήταν να αλλάζει την τοποθεσία ανέγερσης, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν. Από την πρώτη στιγμή, είχα προτείνει και στη Δημοτική Αρχή Γιακαλή και στη Δημοτική Αρχή Χατζηκομνηνού, το κτίριο Καλαμάρη, ιδανικό γι' αυτό το σκοπό. Κανείς δεν αξιοποίησε την πρότασή μου.»

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης