Πρασινίζουν και εκσυγχρονίζονται τα γήπεδα σε Αγ. Μαρινα, Φιλια και Μολυβο- Έργα αθλητισμού σε όλη την Λέσβο


Οι Προγραμματικές Συμβάσεις για 3 έργα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στην Αγ. Μαρίνα, στον Μόλυβο και την Φίλια εγκρίθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι Προγραμματικές Συμβάσεις για τα έργα:

- «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός γηπέδου Αγ. Μαρίνας Δ. Ε. Μυτιλήνης» Π/Υ 350.000 € (Φορέας Υλοποίησης Δήμος Λέσβου)

- «Ανακατασκευή υποδομών γηπέδου Μολύβου» Π/Υ 600.000 € (Φορέας Υλοποίησης Δήμος Λέσβου)

- «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός γηπέδου Φίλιας Δ.Ε. Καλλονής» Π/Υ 350.000 € (Φορέας Υλοποίησης Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)


Το σύνολο των έργων που έχει χρηματοδοτήσει τα τελευταία 2 χρόνια η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αναβάθμιση και την δημιουργία νέων υποδομών για τον αθλητισμό στο νησί της Λέσβου ανέρχεται στο ποσό των 6.000.000 € και αφορούν τα στάδια Μυτιλήνης, Καλλονής & Πολιχνίτου, το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, τα γήπεδα σε Ερεσό, Στύψη, Σκάλα Καλλονής, Ανεμώτια, Άγρα, Φίλια, Αγ. Μαρίνα, Μήθυμνα και ένα γήπεδο 5x5 στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας.



Ο αντιπεριφερειάρχης κος Βαλσαμιδης με ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο δήλωσε:

«Μετά την ολοκλήρωση των μελετών και των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνει μια σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του νησιού, η οποία δεν πρέπει να χαθεί .. Και συνεχίζουμε με στόχο να μπορέσουν να ωριμάσουν και να χρηματοδοτηθούν και άλλα έργα για την δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών που έχουν ανάγκη όλα τα νησιά μας..»