«Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και η «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας»- Με επιτυχία η εκδήλωση στο Επιμελητήριο


Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου πραγματοποιήθηκε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν  δύο από τις Δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη - Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020 ΕΠΑνΕΚ».

Οι Δράσεις αυτές ήταν οι: «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και η «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας».

Επίσης, παρουσιάστηκε η Δράση: «Μεταφορικό Ισοδύναμο», Φορέας Διαχείρισης της οποίας είναι η «Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» του «Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Η εκδήλωση – η οποία συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λέσβου και την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρία (ΕΛΑΝΕΤ) - άνοιξε με χαιρετισμό  του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλη Μυρσινιά, ο οποίος – εκτός των άλλων - σημείωσε ότι η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια από τις πολλές ενημερωτικές ενέργειες, τις οποίες προγραμμάτισε και υλοποιεί το Επιμελητήριο Λέσβου, προκειμένου να προσφέρει αξιόπιστα την αναγκαία ενημέρωση αναφορικά με τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ 2014-2020) στον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας.

Στη εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γενικός Διευθυντή της «Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής», κ. Παύλος Βουγιούκας – Μιχαλακέλλης, ο οποίος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην εφαρμογή της Δράσης του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην συνέχεια, τα στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ παρουσίασαν αναλυτικά τις προβλέψεις και των τριών Δράσεων, ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και αρκετοί εκπρόσωποι Φορέων & ΜΜΕ του νησιού.