Γκάλοπ για τη διάσπαση του Δήμου: Πιστεύετε ότι τελικά θα σπάσει ή θα κάνει πίσω η κυβέρνηση;- ΨΗΦΙΣΤΕ


Η μεγάλη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις δημιουργεί εύλογη ανησυχία. Για να δούμε εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

Σύμφωνα με πληροφορίες η γνωμοδότηση που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης λέει όχι στην διάσπαση των δήμων λίγους μήνες πριν τις εκλογές, χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική.

Είναι προφανές πλέον ότι η δικαιολογία που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν η Κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «δεν προκάναμε».  Και το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου πολίτη είναι τι έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα; Δεν ήξεραν τα προβλήματα που θα προέκυπταν αν άφηναν τη διάσπαση την τελευταία στιγμή;  Με τι θράσος έβγαιναν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και δήλωναν κατηγορηματικά ότι είναι θέμα ημερών η διάσπαση του Δήμου Λέσβου;  Τι θα πούνε τώρα στους πολίτες της Λέσβου;

Χαρακτηριστική η δήλωση του Βουλευτή Λέσβου Γ. Πάλλη πριν μερικές ημέρες: «Η διάσπαση του Δήμου Λέσβου είναι ένα θέμα για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μιας & για το νησί μας έχει κοινωνικές, πολιτικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι όποιες τεχνικές δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η διάσπαση του Δήμου Λέσβου θα θεσμοθετηθεί άμεσα.»

Επίσης χαρακτηριστική είναι και η δήλωση το Α. Χαριτση μέσα στην εβδομάδα:  «Πολλοί μιλάνε για διάσπαση δήμων, λίγοι όμως αντιλαμβάνονται πόσο περίπλοκο είναι αυτό σε ζητήματα όπως η δημοτική περιουσία, το προσωπικό, οι ενεργές συμβάσεις, τα χρέη. Αν πας να λύσεις ένα πρόβλημα πρόχειρα, μπορεί να δημιουργήσεις ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Εμείς τους προηγούμενους μήνες έχουμε κάνει μια σημαντική τεχνική και νομική προεργασία. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του υπουργείου σε σχέση με κάποιες λίγες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τώρα. Από εκεί και πέρα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πάρουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει συνολικά το χωροταξικό της Αυτοδιοίκησης. Πέρα από κάποιες εξόφθαλμες περιπτώσεις, πρέπει να έχουμε μια συνολική αντιμετώπιση.»

Εμείς θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα στους πολίτες της Λέσβου ώστε να δούμε την τάση με το επίκαιρο ερώτημα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου

Η μεγάλη καθυστέρηση στις ανακοινώσεις δημιουργεί εύλογη ανησυχία. Για να δούμε εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

Οι απαντήσεις σας αποτυπώνουν μέρος της κοινής γνώμης .

Η δημοσκόπηση θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2019 στις 16:00 και η ψηφοφορία ξεκινάει από τώρα!!! 


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Φεβρουαρίου. 

Η δημοσκόπηση αυτή δεν γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και φυσικά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να υπολογιστεί σαν εργαλείο, για την αποκομιδή ασφαλών συμπερασμάτων. Τα αποτελέσματα αφορούν τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας η αυτών που επέλεξαν να ψηφίσουν. Εφαρμόζεται block ip / cookies 7 ημερών. 

Θα διασπαστεί ο Δήμος Λέσβου ή θα κάνει πίσω η κυβέρνηση;




Ψηφίζουμε και συμμετέχουμε στις εξελίξεις.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δημοσκοπήσεις για το δήμο μας και όχι μόνο…!!!