Πέταξαν τα οστά μέσα στο δρόμο- Βεβήλωση νεκρών και μηνύσεις στο Πλωμάρι- ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Μπροστά σε ένα αποκρουστικό και συνάμα ντροπιαστικό θέαμα βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι του Πλωμαρίου, αντικρίζοντας έξω από το χώρο του νεκροταφείου ανθρώπινα οστά πεταμένα μέσα στο δρόμο τα οποία ήταν ανακατεμένα με μπάζα.

Τι είχε συμβεί?

Ο Δήμος Λέσβου έχει αναθέσει σε εργολάβο να προχωρήσει σε κάποιες εργασίες στο χώρο του νεκροταφείου. Κατά την διάρκεια των εργασιών αυτών γκρεμίστηκε το χωνευτήρι στο οποίο βρίσκονταν μέσα εδώ και χρόνια οστά, τα οποία μαζί με τα μπάζα μεταφέρθηκαν εκτός του κοιμητηρίου, μέσα στο δρόμο ώστε στην συνέχεια να πεταχτούν.

Ο πατήρ Ευστάθιος προχώρησε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να ισχύσει και η αυτόφωρη διαδικασία, κάνοντας λόγο για βεβήλωση των νεκρών και ασέβεια προς τους Πλωμαρίτες: 

«Ενημερωθήκαμε από πολίτες πως έξω από το νεκροταφείο υπάρχουν πεταμένα ανθρώπινα οστά και νεκροκεφαλές ανακατεμένα με μπάζα. Όπως μάθαμε ο εργολάβος που έκανε της εργασίες στο χώρο, γκρέμισε το χωνευτήρι όπου υπήρχαν εδώ και δεκάδες χρόνια τα οστά αυτά και τα πέταξαν μαζί με τα μπάζα. Είναι ασέβεια και ντροπή, βεβήλωσαν νεκρούς και ανθρώπους που έχουν πολεμήσει για το Πλωμάρι και για αυτόν τον λόγο καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου». δήλωσε στο LesvosPost

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Βίντεο Plomarinews.gr