Ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο πολιτισμού στην Ερεσό


Πρόκειται για το έργο της ολοκλήρωσης και τον εκσυγχρονισμό του Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού


Ένα σημαντικό έργο του Δήμου Λέσβου για την Ερεσό, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης- Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Κατσαρός, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ερεσού - Αντίσσης Αθηνά Ιωσηφέλλη, τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών – Κτιριακών – Λιμενικών Έργων & Υπαίθριων Χώρων Ανδρέα Παπαχριστοφόρoυ, τον επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου Κώστα Τζιτζίνα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού Αντώνη Καταχανά.

Πρόκειται για το έργο της ολοκλήρωσης και τον εκσυγχρονισμό του Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού, προϋπολογισμού 732.450, 00 Ευρώ (με ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Συγκεκριμένα στο κτίριο του παλιού κινηματογράφου Ερεσού, πραγματοποιούνται όλες οι υπολειπόμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που έμειναν ημιτελείς από προηγούμενη εργολαβία με σκοπό την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των  εγκαταστάσεων, ώστε το κτίριο να καταστεί λειτουργικό και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων (διεξαγωγή εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων,  μαθημάτων χορού, συνεδριακός χώρος κ.λ.π.), συνολικής χωρητικότητας 300 ατόμων.

Ο Αντιδήμαρχος, ενημερώθηκε επί τόπου αναλυτικά από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου και από τον ανάδοχο - εργολάβο για την πορεία των εργασιών και έδωσε τις ανάλογες κατευθύνσεις, ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα και άρτια.

«Η μετατροπή του παλιού κινηματογράφου Ερεσού σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων με αναβαθμισμένους χώρους και σύγχρονα μηχανήματα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού – όπως πρόσφατα επεσήμανε και ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός – ένα όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους της περιοχής γίνεται πραγματικότητα από το Δήμο Λέσβου και την παρούσα Δημοτική Αρχή», δήλωσε σχετικά ο κ. Κατσαρός.