Πρόταση του Άλλου Δρόμου για την ηλεκτρονική διαφάνεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου


Μια ενδιαφέρουσα πρόταση ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, «ο Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας

Σας παρουσιάζουμε την πρόταση της κίνησης μας για την ηλεκτρονική διαφάνεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που θα κάνουμε πράξη με την εκλογή μας.

Η δημοκρατία και στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το ύψιστο αγαθό που οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Δημοκρατία όμως σημαίνει, συμμετοχή όλων μας και έλεγχος των δράσεων των εκλεγμένων. Αν η παρούσα περιφερειακή αρχή αλλά και οι άλλες υπάρχουσες παρατάξεις δεν ανησύχησαν για την ανύπαρκτη συμμετοχή στην επιτροπή διαβούλευσης και δεν είχαν να προτείνουν κάποια μέτρα όλα αυτά τα χρόνια, εμείς μπορούμε και το κάνουμε, με την πρότασή μας, e-δημοκρατία. Μια πρόταση που απαντά και στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι για την περιφέρεια παρουσιάζουν προεκλογικά προγράμματα τα οποία κανείς δεν ξέρει αν τα τηρούν, όταν εκλεγούν. 
Στο επισυναπτόμενο αρχείο παρουσιάζουμε την πρότασή μας όπως προτείνουμε να μπει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας για να είναι προσβάσιμη από όλους τους κατοίκους των νησιών μας. Στην πρώτη σελίδα θα υπάρχει μια γενική εικόνα της εξέλιξης των μέτρων που προτείνονται στο πρόγραμμά μας που κοινοποιήσαμε πριν λίγες μέρες. Με διαφορετικό χρώμα και με γραφικά παρουσιάζονται τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη, που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, που έχουν επιτευχθεί ή που δεν έχουν επιτευχθεί. Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζονται αναλυτικά τα μέτρα με τον ανάλογο χρωματισμό κάτω από μια ευρύτερη κατηγοριοποίηση όπως είναι στο πρόγραμμά μας έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν ποια προγραμματική δέσμευση προχωρά και ποια όχι. Δίπλα σε κάθε τέτοια δέσμευση θα υπάρχει χώρος για επώνυμα σχόλια από τους χρήστες της ιστοσελίδας τα οποία θα μπορεί ο καθένας μας τόσο να αναγνώσει όσο και θα προσθέσει τα δικά του, κλικάροντας το ανάλογο σύμβολο. Σχόλια τα οποία οφείλει η Περιφερειακή αρχή να λάβει υπόψη της. 

Η πρότασή μας που ονομάζουμε e-δημοκρατία θα γίνει άμεσα πράξη με την εκλογή μας. Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις και υποψήφιους Περιφερειάρχες να τοποθετηθούν σε αυτή την πρόταση αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των νησιωτών στην τοπική διακυβέρνηση και αυτό-διοίκηση. 

Στράτος Γεωργούλας
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, «ο Άλλος Δρόμος»