Επέλαση του Χιονιά στην Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)


Το LesvosPost.com θα σας ενημερώνει συνεχώς με βίντεο και Φώτο απο την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο.. 

Στείλτε μας τα δικά σας βίντεο, φωτογραφίες, καταγγελίες, παρατηρήσεις από την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο στο E-mail μας lesvospost@gmail.com η στο group του Facebook εδω

Στο τέλος του άρθρου πλούσιο υλικό με βίντεο και φωτογραφίες - Συνεχής ανανέωση


UPDATE 13:00 24/02/19

Εκτεταμένη χιονόπτωση είχαμε όλο το Σάββατο από το τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά της Λέσβου.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου Λέσβου βρέθηκαν στους δρόμους προσπαθώντας να εξομαλύνουν την κατάσταση ρίχνοντας αλάτι όπου χρειαζόταν.

Από το πρωί τα μηχανήματα του δήμου Λέσβου επιχειρούν ν’ ανοίξουν τους δρόμους από Αγιάσο προς Σανατόριο και από Μεγάλη Λίμνη προς Αμπελικό, όπου ένα χιλιόμετρο πριν το χωριό χρειάζονται αλυσίδες.

Άλλα μηχανήματα επιχειρούν να καθαρίσουν τους δρόμους, από Σκαλοχώρι προς Άντισσα και Σίγρι και από Μεσότοπο προς Άγρα, ενώ άλλα μηχανήματα επιχειρούν από Καλλονή προς Στύψη-Πελόπη και Υψηλομέτωπο.

Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας, Νίκος Καρασάββας, “από νωρίς το πρωί όλα μας τα μηχανήματα βρίσκονται έξω και καθαρίζουν τους δρόμους. Χθες βράδυ χιόνισε και χρειάζεται σήμερα τα εκχιονιστικά να καθαρίσουν σε αρκετά σημεία του ορεινού δικτύου. Οι πολίτες ας μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως όσοι κινούνται στο ορεινό δίκτυο του νησιού. Πιστεύουμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε καθαρίσει από το χιόνι όλους τους δρόμους”.


 Από σήμερα αναμένουμε αισθητή βελτίωση του καιρού

UPDATE 01:20 24-02-19- Που χρειάζονται αλυσίδες  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ

· Επ.Ο Μεγάλης Λίμνης- Αμπελικού.
· Επ.Ο Αγιάσου - Πλωμαρίου από το ύψος που βρίσκεται το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περ. Βορ. Αιγαίου «Θεομήτωρ».
· Ε.Ο Καλλονής - Άντισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
· Εντός οικισμού Αγιάσου, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων
· Επ.Ο. από Βασιλικά έως Αγιάσο.
· Επ.Ο Βατούσα έως Σίγρι.
· Επ.Ο Βαφείο έως Λεπέτυμνο.
 · Επ. Ο. δίκτυο Άντισσας - Σιγρίου - Σκαλοχωρίου

· Στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κλειού, Πελόπη, Κάπη, Βαφείου, Λεπέτυμνου και Συκαμιάς η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


UPDATE 00:05

Σε πολλές περιοχές της Λέσβου τα φαινόμενα έχουν σταματήσει, αλλά σε κάποιες συνεχίζουν.. Χρειάζεται μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και σε κεντρικούς δρόμους..

Στους δρόμους που έχει χιονίσει καλό είναι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ στο Εθνικό δίκτυο θέλει μεγάλη προσοχή λόγο παγετού.., Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε..


Ο κος Συνανης Προκόπης (πρόεδρος του δικτύου κοινοτήτων) δήλωσε στο LesvosPost ότι όλα τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται επι ποδός μέχρι αυτήν την ώρα ώστε να καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο που έχει χιονιστεί. 


UPDATE 20:15- 23/02/19

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, σε περιοχές της Λέσβου, όπου κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ

· Επ.Ο Μεγάλης Λίμνης- Αμπελικού. · Επ.Ο Αγιάσου Πλωμαρίου από το ύψος που βρίσκεται το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περ. Βορ. Αιγαίου «Θεομήτωρ».
· Ε.Ο Καλλονής - Άντισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 · Εντός οικισμού Αγιάσου, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων
· Επ.Ο. από Βασιλικά έως Αγιάσο.
· Επ.Ο Βατούσα έως Σίγρι.
· Επ.Ο Βαφείο έως Λεπέτυμνο. –
· Στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κλειού, Πελόπη, Κάπη και Συκαμιάς η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


UPDATE 19:50- 23/02/19

Ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ Καρασαββα

«Η προσπάθεια συνεχίζεται με πολλά προβλήματα. Μέχρι και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια κρατηθεί ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που συνεχίζουν μέσα στη νύχτα να παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε διάφορα σημεία του νησιού. Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις και κυρίως στο δρόμο προς Αμπελικό, στο κομμάτι από διασταύρωση Ανεμωτιας μέχρι Βατούσα, και στο δρόμο από Βαφειό μέχρι τη Κάπη. Καλό ξημέρωμα!!!»

UPDATE 18:30-23/02/19

Χιονόπτωση έχει ξεκινήσει στον κεντρικό οδικό άξονα της Λέσβου, στην Ε.Ο. Μυτιλήνης-Καλλονής από τις 17:00 περίπου το απόγευμα.

Σημαντικό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο για τα χωριά Βόρεια και Δυτικά της Καλλονής, μιας και το χιόνι πέφτει ακατάπαυστο και ο δρόμος κλείνει συνεχώς!

Από Φίλια και πάνω, δηλαδή:

Ανεμώτια, Σκαλοχώρι, Βατούσα, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις αλατιέρες να μην μπορούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό. "Επιστρατεύτηκαν" και μηχανήματα του δήμου για να απομακρύνουν το χιόνι.

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει από Άντισσα προς Σίγρι, αλλά και στα χωριά του Μολύβου όπου εξίσου πάνε μηχανήματα για τον οδικό άξονα.

Πολύ μεγάλες οι ποσότητες του χιονιού και στον Λεπέτυμνο.

Οι οδηγοί να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον καινούργιο δρόμο προς Σίγρι, να προτιμούν τον παλιό μιας και οι ατέλειες κρύβουν παγίδες, αφού το χιόνι καλύπτει λακοπύβες και σαμάρια.


Οι αλυσίδες στους περισσότερους απο τους παραπάνω δρόμους είναι υποχρεωτικές!

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- 12:40 23-02-19

Χιονίζει στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λέσβου ενώ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα…


Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το lesvospost.com η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι πολύ καλή αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Χιονίζει σε Αγιασο, Σκαλοχωρι, Βατουσα, Μεγαλωχορι, Παλαιοχωρι, Βαφειο, Αμπελικο, Λεπετυμνο, Αγρα, Στύψη, Παλαιοχώρι, Πελοπη, Κλειου, Συκαμια, Αργενος αλλά και χαμηλότερα ενώ σε περιοχές που ρίχνει χιονόνερο αναμένεται να το γυρίσει σύντομα σε χιόνι καθώς οι θερμοκρασίες θα πέσουν κι άλλο.

Οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Λέσβου.
.
Ο Δήμος Λέσβου με ανακοίνωση του επισημαίνει: «Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα στην περιοχή του Ολύμπου, την περιοχή του Αμπελικού και το Σκαλοχώρι, παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι δρόμοι στις παραπάνω περιοχές παραμένουν ανοιχτοί αλλά για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων συστήνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου, υπό το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου, Νίκος Καρασάββας, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα για να επέμβουν όπου αυτό κριθεί αναγκαίο σε περίπτωση που τα φαινόμενα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.»


Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο νησί της Λήμνου η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους από Κορνό προς Σαρδές, από Θέρμα προς Λιβαδοχώρι και από Πλατύ προς Θάνος γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, στο νησί της Λέσβου έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στις περιοχές της Αγιάσου και του Αμπελικού, όπου η κίνηση των οχημάτων πάνω από το ίδρυμα Θεομήτωρ- Σανατόριο ενδείκνυται να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο συγκεκριμένο σημείο ήδη βρίσκεται πυροσβεστικό όχημα προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, όπως για παράδειγμα μεταφορά ασθενών.

Στους πολίτες συνιστάται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω του επικείμενου παγετού θα είναι αυξημένη η ολισθηρότητα επί του οδοστρώματος.


Οι υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όσο και του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τα νησιά.

Ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη κ Βαλσαμιδη: «Λόγω των χιονοπτώσεων που συνεχίζονται στις ορεινές περιοχές του νησιού απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας στους οδικούς άξονες Αγιάσος - Μεγαλοχώρι, Μεγάλη Λίμνη - Αμπελικό και Καλλονή - Φίλια - Σκαλοχώρι - Άντισσα. Μηχανήματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου επιχειρούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.»

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, σε περιοχές της Λέσβου και της Λήμνου, όπου κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

επαρχιακή οδός Αγιάσου – Πλωμαρίου, από το ύψος του ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Θεομήτωρ» στη Λέσβο,

επαρχιακή οδός «Μεγάλης Λίμνης» - Αμπελικού στη Λέσβο,

επαρχιακή οδός Καλλονής – Άντισσας στη Λέσβο,

από το 4ο χλμ. (περιοχή Θέρμα) έως το 15ο χλμ. (διασταύρωση Λιβαδοχωρίου) επαρχιακής οδού Μύρινας – Μούδρου στη Λήμνο,

από το 2ο χλμ. επαρχιακής οδού Μύρινας – Θάνους (σημείο Σταυρί) έως τον οικισμό Θάνους στη Λήμνο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο στη Λέσβο και στη Λήμνο, διεξάγεται κανονικά.

Πλούσιο υλικό με βίντεο και φωτογραφίες - Συνεχής ανανέωση























Αγιάσος..... Η"Ελβετία της Λέσβου" όπως είναι τώρα

Φωτό: Ευριπίδης Ζαφειρίου



Σκαλοχώρι Λέσβου









Σφοδρή χιονόπτωση στο Σκαλοχωρι



ΑΓΡΑ ΛΕΣΒΟΥ

Μ.Λίμνη – Αμπελικό-ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Νικος Στεφανης





ΑΓΙΑΣΟΣ



Προσοχή στο δρόμο Μ.Λίμνη - Αμπελικό . Δάφνη Αμπελικού