Σπάει ο Δήμος Λέσβου-Στο νέο Δήμο Καλλονής πάνε Πολιχνιτος-Μανταμαδος


Το περιβόητο πια σπάσιμο του Δήμου Λέσβου είναι γεγονός όπως όλα δείχνουν και φτάνουμε πλέον στο τέλος. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Lesvospost ο σχεδιασμός αναφέρει πως ο   Δήμος Λέσβου χωρίζεται στα δυο και δημιουργείται πλέον και Δήμος Καλλονής ο οποίος θα έχει μέσα τον Πολιχνίτο και τον Μανταμάδο και θα αποτελείται από δημοτικό συμβούλιο 33 εδρών όπως και αυτός της Μυτιλήνης.


Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΔΕΔΑΠΑΛ και η Τεχνική Υπηρεσία θα ανήκουν κατά ¾ στον Δήμο Μυτιλήνης και κατά ¼ στον Δήμο Καλλονής ενώ η ΔΕΥΑΛ θα είναι ενιαία για τα δυο πρώτα χρόνια και στην συνέχεια θα δημιουργηθεί και στον νέο δήμο που θα συσταθεί. Επίσης η πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πολεοδομία θα είναι ενιαία για όλο το νησί.

Οι λεπτομέρειες και η επιβεβαίωση των παραπάνω από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες δίνοντας έτσι ένα τέλος σε ένα πολύκροτο σήριαλ . Αν δεν εμφανιστούν άλλα εμπόδια, οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν σήμερα μετά την συνάντηση του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού με τον Αλέξη Χαρίτση, στην Αθήνα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει πως θα γίνει η όλη διαδικασία και μαζί με την Λέσβο διασπαστούν και άλλοι Δήμοι και τι αυτό μπορεί να προκαλέσει από πλευράς αντιδράσεων. Σε κάθε περίπτωση, με την πολύ πλέον πιθανή διάσπαση του Δήμου, αλλάζουν και τα δεδομένα και θα επικρατήσει "συνωστισμός" από πλευράς υποψηφίων και στους δυο Δήμους. 

Στην Μυτιλήνη ήδη οι υποψηφιότητες που έχουν εκφραστεί είναι εκτός από του νυν δημάρχου αυτές του Στρατή Κύτελη, του Μιχάλη Μαμάκου, του Παναγιώτη Παρασκευαίδη, του Παναγιώτη Ζαφειρίου και της Νίκης Τσιριγώτη, ενώ στον Δημο Καλλονής όπως φαίνεται η μάχη θα είναι μεγάλη αφού έχουν εκφράσει ενδιαφέρον οι Βέρρος, Κυρατζής, Συκάς, Αλατζάς Ζαφείρης, ενώ και το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφασίσει πρόσφατα πως θα στηρίξει δικό του υποψήφιο. 

Περισσότερες πληροφορίες και παρασκήνιο από τις τελευταίες εξελίξεις, στο πολιτικό σαλόνι του Lesvospost αργά το μεσημέρι.