Γευστικές συμβουλές για την αυριανή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Επειδή, όπως είναι γνωστό, η αγάπη περνάει από το στομάχι, μπορείτε να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο για να έχετε μια ξεχωριστή βραδιά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.


Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν σήμερα αι οι ερωτευμένοι μπορούν να ενισχύσουν την επιθυμία του αντικειμένου του πόθου τους με φαγητά, μουσική, φάρμακα, μυρωδιές.

Τροφές


● ΟΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, όπως και το κρασί, κάνουν καλό στις κυρίες όταν τις καταναλώνουν οι άνδρες, λέει μια παλιά γαλλική παροιμία. Μέχρι πρόσφατα, οι γαμπροί στη Γαλλία έτρωγαν σπαράγγια την παραμονή του γάμου τους. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι κάνουν κάποιο καλό- από την άλλη, όμως, δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις ούτε και για άλλες τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές.

● ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΙ, καρύδια Βραζιλίας και αμύγδαλα είναι πλούσια στο αμινοξύ αργινίνη και αυξάνουν τα επίπεδα του αίματος στα γεννητικά όργανα- ένα φυσικό Viagra, σύμφωνα με τον διατροφολόγο Πάτρικ Χόλφορντ και την τηλεοπτική ειδικό Γκίλιαν Μακίθ.

● ΣΤΡΕΙΔΙΑ, η πλουσιότερη πηγή ψευδαργύρου, τρέφουν τον αδένα του προστάτη και αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης, σύμφωνα με τη σύμβουλο διατροφής Σουζάνα Ολίβιε.

● Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ περιέχει φαινεθυλαμίνη, που φτιάχνει τη διάθεση και είναι η χημική ουσία που παράγουμε στον εγκέφαλό μας όταν ερωτευόμαστε, σύμφωνα με την Ολίβιε. «Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα, έτσι επιμένετε στη σοκολάτα με 60%-70% κακάο», υπογραμμίζει.

● Η ΟΣΜΗ της τροφής, μάλλον, παρά τα συστατικά της είναι αυτή που επηρεάζει τη διάθεση των ανδρών, λέει ο νευρολόγος Άλαν Χιρς, ο ιδρυτής του Ιδρύματος Θεραπείας και Έρευνας για την Όσφρηση και τη Γεύση στο Σικάγο. Μέτρησε τα αποτελέσματα αρωμάτων στην πεϊκή κυκλοφορία του αίματος και βρήκε πως οι Αμερικανοί ανταποκρίνονται καλύτερα στα ντόνατς, την πίτσα, τα ποπκόρν και τις φράουλες. Οι άνδρες, κατέληξε, διεγείρονται από μυρωδιές που ανακαλούν την ασφάλεια και την απόλαυση της παιδικής ηλικίας. Η βανίλια φαίνεται πως έχει επίσης αποτελέσματα για τους ίδιους λόγους.

● ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΓΗΤΟ απολαμβάνουμε μπορεί να είναι ερωτικό εφόσον η απόλαυσή του αυξάνει την «ορμόνη του έρωτα», την οξυτοκίνη, και διεγείρει σεξουαλικά. Το ίδιο μπορεί να γίνει με τον χαμηλό φωτισμό και την απαλή μουσική, λέει ο δρ. Μάικλ Όντεντ, το βιβλίο του οποίου «Η επιστημονική αντιμετώπιση του έρωτα» (εκδ. Free Αssociation) αναφέρεται στις επιστημονικές βάσεις του δείπνου της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Φάρμακα

Το Βιάγκρα ήταν το πρώτο χάπι για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Ανέτρεψε τη διαδεδομένη άποψη ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι περισσότερο στο μυαλό. Η δυσλειτουργία που επιμένει έχει σωματικά αίτιασυνήθως είναι η πρώτη ένδειξη ότι τα αιμοφόρα αγγεία φράζουν (αρτηριοσκλήρωση), αφού τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος είναι από τα μικρότερα στο σώμα. Όποιος πάσχει από στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να εξεταστεί για διαβήτη, παχυσαρκία, υψηλή πίεση και αφύσικη χοληστερίνη και να υποβληθεί σε θεραπεία.
Στο μεταξύ, φάρμακα όπως το Βιάγκρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθεί η ροή του αίματος στο πέος και ως εκ τούτου η στυτική λειτουργία. Όμως ένας στους επτά άνδρες δεν ανταποκρίνεται στο Βιάγκρα, ενώ άλλοι παρουσιάζουν μη αποδεκτές παρενέργειες

 Πηγη madata.gr

Μαρία Ζ.