Ανάπτυξη του δικτύου «Aegean Cuisine» στα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτεί τα Επιμελητήρια για την ανάπτυξη της «Aegean Cuisine»


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, για τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δράσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του δικτύου «Aegean Cuisine» στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής.

Το δίκτυο «Aegean Cuisine» έχει σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών.

Στην πρωτοβουλία «Aegean Cuisine» μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες  που προσφέρουν αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα των νησιών του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη-πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στο 1.100.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι για χρονικό διάστημα 36 μηνών.

«Αυτή είναι η αξία της συνεργασίας» ανέφερε, ενδεικτικά ο κ. Κορκολής και συμπλήρωσε: «Βρίσκουμε τα σημεία που συμφωνούμε για να μετατρέψουμε με τη συνεργασία μας τη θεωρία σε πράξη».

Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου, από την πλευρά της υποστήριξε:
«Η δυνατότητα που παρέχουμε σήμερα στα τρία Επιμελητήρια του Βορείου Αιγαίου έρχεται σε συνέχεια μιας σοβαρής προεργασίας που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων, τα αποτελέσματα των οποίων προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα με πιστοποιημένα προϊόντα ταυτότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Χρηματοδοτούμε το πρόγραμμα αυτό για να δώσουμε υπεραξία στον τόπο μας, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας, να δώσουμε ώθηση στον τουρισμό, και να διαμορφώσουμε συνθήκες για ανάπτυξη και πρόοδο».