Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα στήριξης τουριστικών επιχειρήσεων


Η νέα επέκταση του προγράμματος έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

Η νέα επέκταση του προγράμματος έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

"Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ήταν 120 εκατ. ευρώ και είχε ήδη αυξηθεί στα 411 εκατ. ευρώ, εντάσσοντας 2.527 επενδυτικά σχέδια. Με τη νέα τροποποίηση της Πρόσκλησης, η δημόσια δαπάνη θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, πενταπλάσια του αρχικού προϋπολογισμού, ενισχυμένη με 150 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης από πόρους του ΕΠΑνEΚ και 50 εκατ. ευρώ από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Μετά τις νέες αποφάσεις θα ενταχθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια, σύμφωνα με τη νέα βαθμολογική βάση που θα διαμορφωθεί για τις αξιολογημένες προτάσεις ανά ομάδα Περιφερειών", αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Σε δήλωσή της, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τόνισε: «Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία, και δώσαμε έμφαση στη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας.

"Ξεπερνώντας τα 600 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, ικανοποιούμε το αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και κινητοποιούμε κεφάλαια που θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση σε ένα κρίσιμο τομέα για την ελληνική οικονομία", σημειώνει μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης.

Πηγή enikonomia.gr