Πολιτικό Σαλόνι: «Όταν ο Γιώργος Πάλλης διαβάζει W.S.J….»




ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ Με ανάρτηση του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει για ένα δημοσίευμα της WALL STREET JOURNAL για τις ευκαιρίες επένδυσης στην Ελλάδα στην ιατρική κάνναβη! Ως γνωστόν εφημερίδες σαν την WALL STREET JOURNAL όταν ασκούν κριτική είναι κακές και όργανα των διεφθαρμένων καπιταλιστών. Όταν όμως γράφουν καλά τότε αμέσως μεταμορφώνονται σε έγκυρες προβάλλοντας τα δημοσιεύματα τους. Και πόσο θα είναι το όφελος των … επενδυτικών ευκαιριών της κάνναβης;  Αρχικές επενδύσεις στο … τεράστιο ποσό των 185 εκατομμυρίων το οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον, ενδέχεται να πιάσει το 1 δις. Και το ερώτημα. Εάν θέλουν επενδύσεις γιατί δεν κάνουν αυτό που τους συμβουλεύουν όλες οι εφημερίδες του ελεύθερου κόσμου; Να προσχωρήσουν την μεγάλη επένδυση  του Ελληνικού που θα προσφέρει άμεσα 7 δις επένδυση, 10.000 θέσεις εργασίας  και  2% του ΑΕΠ! Είπαμε να τρώμε σανό αλλά να μην το ρίξουμε και στα ναρκωτικά….



ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΗΝΕΩΝ! Ακόμα δεν έσπασε ο Δήμος Λέσβου, Γιαννάκη τον βγάλαμε!   Ο οποίος βέβαια κατά τα φαινόμενα θα σπάσει σε δύο και ας φωνάζει ο φίλος μας Μανώλης Αρμενάκας που ματαίως αναζητεί και Δήμο Πλωμαρίου. Το πρόβλημα όμως που εσχάτως  έχει ενσκήψει, είναι το όνομα. Πως θα τον ονομάσουμε; Και ποιος θα είναι ο νονός;  Το θέμα έχει ξεφύγει από τον άγριο αλλά τόσο γοητευτικό χώρο του  facebook και από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις κατοίκων του Λεκανοπεδίου.Η χάρη μας έφτασε μέχρι τις αθηναϊκές εφημερίδες!  Μην τυχόν και χάσουν! Διότι δημοσίευμα του γνωστού συγγραφέα και αρθρογράφου τοπικών και αθηναϊκών εφημερίδων Αριστείδη Κυριαζή, προτείνεται ως ονομασία «Δήμος Καλληνέων»! Πως προέκυψε; Ιδού η απάντηση. Η πόλη των Καλληνέων ήταν η έκτη πόλη-κράτος της αρχαίας Λέσβου όπως αυτή καταγράφηκε σε μια επιγραφή περίπου το 70 μ.Χ.. Αυτή βρέθηκε στην Έφεσο το 1969 (πανάθεμα μας….) η δε σχετική επιστημονική  δημοσίευση έγινε το 1975! Το θέμα όμως είναι άλλο. Ότι όπως μας ενημερώνει ο εκλεκτός συγγραφέας στα αρχαία Μέσα όπου ήταν και η πρωτεύουσα της περιοχής, γινόταν και τα καλλιστεία της εποχής αυτής! Δεν ξέρω εάν αυτό είναι γεγονός αλλά προφανώς μπορούμε να μπει στην επιχειρηματολογία. Δήμος Καλληνέων, καλλιστεία κάθε χρόνο όταν οι άλλοι κάνουν πατροπαράδοτες γιορτές τράτας. Και με τον Βέρρο κουστουμαρισμένο και τον Αθανασίου από την άλλη, να μοιράζουν τα βραβεία στις καλλίγραμμες νέες του τόπου μας. Να σπάσει, να σπάσει ο Δήμος……

ΚΟΝΤΡΕΣ (1) Λάβρος ο Μανώλης Αρμενάκας τα ..ρίχνει με ανάρτηση του στο facebook (μερικές φορές διερωτώμαι τι θα κάναμε εάν δεν υπήρχε fb), σε «κάποιους διαγραμμένους και παραιτημένους δημοτικούς συμβούλους και τους συνταξιούχους συμβούλους τους, που κάνουν αναρτήσεις γιατί δεν με διαγράφει ο Γαληνός που ζήτησα την διάσπαση του Δήμου και τη δημιουργία Δήμου στη Νότια Λέσβο, ότι δεν ξύπνησε ο Αρμενάκας (επάγγελμα Δικηγόρος)ένα ωραίο πρωί και ζήτησε την κατάτμηση (όπως είχε πει ο Σκουρλέτης) του Δήμου Λέσβου». Τώρα πως προέκυψε αυτή πάλι η διαμάχη προφανώς θα ευθύνεται το DNA των κατοίκων του νησιού μας. Και ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου (εγκαίρως) τους προειδοποιεί: «Τώρα κλάψτε και να δούμε σε ποιανού ώμο θα ακουμπήσετε που μείνατε ορφανά και άστεγα και οι εκλογές κοντεύουν». Για τη συνέχεια της κόντρας θα σας έχουμε σε διαρκή ενημέρωση….

ΚΟΝΤΡΕΣ(2) Η άλλη κόντρα προέρχεται από την παράταξη του φίλου Παναγιώτη Ζαφειρίου "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ" η οποία με μακροσκελέστατη ανάρτηση στη σελίδα τους στο fb,  τα … ρίχνουν στον Στρατή Γεωργούλα διότι αναφέρθηκε υποτιμητικά σε υποψηφίους και μιλώντας για «πασαρέλα» και άλλα τέτοια. Τονίζουν χαρακτηριστικά «Ο όρος "πασαρέλα" χαρακτηρίζει αποκλειστικά επιδείξεις μόδας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τίμια ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Ζαφειρίου. Σε περίπτωση που ο παραπάνω όρος εκ παραδρομής σχετίζεται με την εκάστοτε προεκλογική περίοδο, θυμίζουμε στον άλλοτε (και γιατί όχι, μελλοντικό) υποψήφιο συντάκτη αυτού του πονήματος, ότι κι ο ίδιος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές διετέλεσε ενεργό μέλος της ίδιας "πασαρέλας".»  Υπερβολική η αντίδραση και των δύο πλευρών για ένα θέμα που ούτως ή άλλως υπάρχει.  Ο λαός κρίνει κι ότι ψηφίζει αυτό εισπράττει. Και σε τελευταία ανάλυση το μικρότερο ρόλο (δυστυχώς) παίζει η πασαρέλα. Άλλες ….σκοτεινές δυνάμεις είναι που κινούν και καθορίζουν Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους!

ΜΑΚΗΣ ΑΞΙΩΤΗΣ Καλά ξεκίνησε η χρονιά για τον γνωστό Μάκη. Κέρδισε το φλουρί στους Καφελόγιους που έκοψαν το προηγούμενο Σάββατο την βασιλόπιτα τους. Στην σχετική φώτο εμφανίζεται καμαρωτός καμαρωτός να το δείχνει. Υποψήφιος με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες Περιφερειακές Εκλογές του 2014, φέτος θα κατέβει και πάλι αλλά με τον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου και της Νέας Δημοκρατίας. Υποψηφιότητα που βάζει φωτιά όχι γιατί προέρχεται απ΄ αλλού, ούτε για τον εκρηκτικό του ενίοτε χαρακτήρα. Γιατί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, γιατρός, συγγραφέας, με εκπομπή στην τοπική τηλεόραση και ως εκ τούτου, τα γερά ονόματα του συνδυασμού θα ζοριστούν στην κάλπη. Διότι με την απλή αναλογική, από την Λέσβο συνδυασμό με 20% στην Περιφέρεια, με τα ζόρια βγάζει 3 έδρες! Άρα ποιοι θα μείνουν έξω;



ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Καλά πέρασε στην πρόσφατη περιοδεία του στην Σάμο. Βρήκε φίλους, έκανε φίλους και πέρασαν όλοι καλά (κι εμείς καλύτερα…..). Μάλιστα δεν κρύβει την αισιοδοξία του που την μετέφερε κι εδώ στους φίλους του που τον περιμένουν να έλθει τις επόμενες ημέρες. Και στην φωτογραφία που ανήρτησε φίλος του από την Σάμο, ο πρύτανης εμφανίζεται ανάμεσα σε φίλους σε χαλαρό στυλ κάνοντας το σήμα της νίκης. Την δημοσιεύουμε για να … τρομάξει η Χριστιάνα!



ΜΟΡΙΑ

Καμία διαδήλωση για τον θάνατο της Μόριας; Ας ήταν κυβέρνηση Σαμαροβενιζελικών και θα σου έλεγα ποιοι γνωστοί ροζ  … δημοκράτες θα έβγαιναν στην Πλατεία Σαπφούς.