Συγκινητικό: Υπό βροχή τραγουδούν «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης (VIDS)



Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην συγκέντρωση για το μακεδονικό στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Με σημαίες στα χεριά και συνθήματα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».. αλλά και το «Μακεδονία Ξακουστή» , όπως και τον Εθνικό Ύμνο εκατοντάδες πολίτες της Λέσβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και της Μητρόπολης Μυτιλήνης για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το οποίο διεξήχθη με βροχή και χαλαζόπτωση.



Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης οι συγκεντρωμένοι με μια φωνή και μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα τραγούδησαν «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χ. Αθανασίου, πλήθος ιερέων, ο μητροπολίτης Μηθυμνης κος Χρυσόστομος, ο υποψήφιος δήμαρχος κος Κυτελης, εκπρόσωποι του συνδυασμού «Λέσβος Αξίζει», εκπρόσωποι της δημοτικής κίνησης «Ελεύθεροι πολίτες», ο πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης Δ. Βουνατσος και πολλοί άλλοι.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υποστολή σημαίας με απόφαση της 98 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε στις 15:30 το μεσημέρι πριν την δύση του ηλίου και χωρίς το προβλεπόμενο άγημα. Η προβλεπόμενη ώρα για τον μήνα Ιανουάριο από τον κανονισμό είναι η υποστολή σημαίας να γίνεται στις 17:30. Έως τώρα δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση για αυτήν την απόφαση.

Τα Σωματεία που συμμετείχαν:

1. Σύλλογος Μακεδόνων Λέσβου «Ο Μέγας Αλέξανδρος»,
2. Ένωση Θεολόγων Λέσβου,
3. Ενωμένη Ρωμηοσύνη,
4. Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Ευσέβεια»
5. Χριστιανική Πνευματική Κίνηση Μυτιλήνης,
6. Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης,
7. Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους»,
8. Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα» Μυτιλήνης,
9. Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» -Παράρτημα Ν. Λέσβου,

10. Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λέσβου «Ελεύθεροι Πολίτες».

Δείτε τι έγινε στην συγκέντρωση στα παρακάτω βίντεο