Επιθεώρησε τα έργα στο σχολικό συγκρότημα στα Υφαντήρια και στην πλατεία Πηγής ο δήμαρχος Λέσβου (PICS)



Δυο σημαντικά έργα του Δήμου Λέσβου ξεκίνησαν να κατασκευάζονται


Δυο σημαντικά έργα του Δήμου Λέσβου, που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό και Νίκο Καρασάββα και τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών – Κτιριακών – Λιμενικών Έργων & Υπαίθριων Χώρων Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.



Πρόκειται για το έργο της Αναβάθμισης του Σχολικού Συγκροτήματος «Υφαντηρίων», όπου στεγάζονται το 3ο, το 4ο Γενικό Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, καθώς και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Λέσβου, προϋπολογισμού 2.896.616,97 Ευρώ (με ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020», καθώς και για το έργο της Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας του Οικισμού της Πηγής, προϋπολογισμού 164.176,00 Ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου Λέσβου.



Ειδικότερα, στο κτιριακό συγκρότημα των «Υφαντηρίων» βελτιώνονται και εκσυγχρονίζονται οι κτιριακές υποδομές, γίνεται αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με καινούργια, σύγχρονα, υψηλότερης ενεργειακής κλάσης.

Η Πλατεία της Πηγής αλλάζει εικόνα, γίνεται χρηστική και αναβαθμίζεται λειτουργικά και αναδεικνύονται όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία ιδιαίτερου κάλους που την κοσμούν.

Ο Δήμαρχος, ενημερώθηκε επί τόπου αναλυτικά από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου και από τους αναδόχους - εργολάβους για την πορεία των εργασιών και έδωσε τις ανάλογες κατευθύνσεις, ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα, άρτια και με τη μικρότερη δυνατή όχληση.



Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Γαληνός, ανέφερε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ξεκίνησε οι υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων. Η αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος, όπου στεγάζονται το 3ο - 4ο Γενικό Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., είναι μια πολύ μεγάλη και απολύτως απαραίτητη παρέμβαση, αφού τα κτίρια είχαν υποστεί έντονα τη φθορά του χρόνου, φθορά που ήταν εμφανέστατη σε όλα τα σημεία. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδώσουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ασφαλή και λειτουργικά κτίρια που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες διδακτικές ανάγκες.



Με το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Πηγής, προβάλλεται και αναδεικνύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Πλατείας της Πηγής, η οποία εκσυγχρονίζεται και γίνεται λειτουργικότερη, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες».