Πολιτικό Σαλόνι:«ΓΑΛΗΝΟΣ: I like George Pallis…»...και άλλα πολλά


Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ (1) Στις κάλπες των επερχόμενων εκλογών δεν θα υπάρχουν ούτε ψεκασμοί, ούτε νεροποντές. Θα υπάρχει μόνο το ποτάμι της λαϊκής οργής που θα καταγραφεί με εκκωφαντικό τρόπο. Κι όσο οι …πεφωτισμένοι της Αριστεράς με το γνωστό απαξιωτικό ενίοτε ειρωνικό ύφος χλευάζουν χιλιάδες Έλληνες, τόσο εξεγείρεται η ελληνική συνείδηση. Και η Ελληνική ψυχή δεν πάλλεται μόνο στις πλατείες Συντάγματος, Σαπφούς και σε όλες τις πλατείες της πατρίδας μας. Πάλλεται στα κορτ με τον Τσιτσιπά με τους Έλληνες της Αυστραλίας  με ελληνικές σημαίες έψαλλαν τον εθνικό. Πάλλεται στα παρκέ της Αμερικής με τον Αντετοκούμπο ψέλνοντας επίσης τον εθνικό ύμνο. Αυτή είναι η ελληνική ψυχή, το πηγαίο αίσθημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αλλά δεν θα έλθουν οι εκλογές; Θα έλθουν και τότε θα μιλήσουν οι κάλπες …

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ (2) Θέλει όμως προσοχή κι επαγρύπνηση γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος  από τους εθνικιστές που βρίσκουν την ευκαιρία να ξεπηδήσουν ή να αλιεύσουν μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Και οι τρεις μεγάλες καταστροφές της χώρας μας προήλθε από εθνικιστικά ξεσπάσματα που μας οδήγησαν σε εθνικές τραγωδίες. Το 1897, το 1922 και το 1974. Ναι μεν πατριωτισμός αλλά παράλληλα και υψηλό αίσθημα ευθύνης στο κοινοβουλευτικό αστικό πολίτευμα και απέναντι σε λαϊκίστικα φαινόμενα. Γιατί λαϊκισμός απ΄ όπου κι αν προέρχεται είναι επικίνδυνος κι οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Ο διχασμός που έντεχνα τροφοδοτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση, τώρα είναι στρατηγική! Με τα διχαστικά διλλήματα τύπου «Προοδευτικών-Συντηρητικών» κρύβει την κυβερνητική του ανικανότητα αλλά  και την ιδεολογική του ανεπάρκεια στον παγκοσμιοποιημενο πλέον κόσμο. Τρέφεται από διλήμματα και διχασμούς και κάποιοι … πατριώτες ακόμα κι εδώ που εμφανίζονται ακόμα με στρατιωτικές στολές, γίνονται το καλύτερο εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέχουν και ας προσέχουμε όλοι μας μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις για τις οποίες δεν φταίνε μόνο οι άλλοι….

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ  ΓΑΛΗΝΟΣ (1) Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ήταν πριν 65 χρόνια το 1956, που ο Μίμης Γαληνός, πατέρας του Σπύρου, πρώην βουλευτής τότε κατέβηκε για δήμαρχος Μυτιλήνης με την στήριξη της Αριστεράς. Εκλέχτηκε αλλά μετά από δύο χρόνια παραιτήθηκε για να εκλεγεί βουλευτής. Τον αντικατέστησε ο Απόστολος Αποστόλου, ο μακροβιότερος Δήμαρχος. Τώρα ο υιός κατεβαίνει με την στήριξη της Αριστεράς έτσι όπως αυτή εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί όχι; Στόχος εάν δεν πάρει πρωτιά, να βγει δεύτερος και την επόμενη Κυριακή να επανεκλεγεί Δήμαρχος. Γίνεται; Ποιος ξέρει, θα δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι ο κόσμος να χαλάσει, θα σπάσει ο Δήμος Λέσβου. Για να είναι πιο … προσιτή η επανεκλογή του.  Πάντως η επίσημη εξαγγελία έγινε παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας, αρχών του τόπου με όλο το επιτελείο του επάνω στην σκηνή. Η κεντροαριστεροί πρώτο τραπέζι πίστα! Κατζανός, Αστυρακάκης, Αντωνέλλη (Θα την στηρίξει άραγε τώρα ο Δημήτρης Βουνάτσος; Ο οποίος προσπάθησε να την φέρει στον περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη αλλά δεν πείστηκε.) Δεν πιστεύει στην εκλογή του πρύτανη; Ποιος ξέρει. Πάντως η ίδια με την δουλειά που έχει ρίξει στους κοινωνικούς φορείς του Δήμου θεωρεί ότι μπορεί και αυτόνομα να επανεκλεγεί άνετα. Αλλά και ο Παναγιώτης Τσουπής ο οποίος μάλιστα μία μέρα πριν αυτό εκθειαζόταν για τα τριάντα εκατομμύρια πλεόνασμα που έχει ο Δήμος!

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ  ΓΑΛΗΝΟΣ (2) Είχε κόσμο αλλά με κενά καθίσματα τα οποία αυξήθηκαν   όταν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής ανέβηκαν στην σκηνή. Κάτω στην πρώτη σειρά δίπλα Γιώργος Πάλλης και Μητροπολίτης Μυτιλήνης. Ο οποίος βέβαια δεν βρήκε χρόνο να παραστεί στην ανοικτή συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς για το Μακεδονικό το οποίο γινόταν υπό την αιγίδα των δύο μητροπόλεων μας. Αλλά ούτε και ο Μηθύμνης πήγε!  Θαυμάσια! Τέλος πάντων αυτά ας τα βρουν στην Εκκλησία τους. Γεγονός είναι πλέον η κάθοδος Γαληνού, δεδομένο να θεωρείται το σπάσιμο του Δήμου και πλέον θα περιμένουμε να δούμε τον σχηματισμό των άλλων συνδυασμών. Θα τονίσουν αυτά και πόσο το στοιχείο της στήριξης ΣΥΡΙΖΑ στον Γαληνό για να τον εκθέσουν; Θα αξιοποιήσουν την κοινωνική οργή να σχηματίσουν ένα αντι Γαληνικό συνδυασμό; Πόσο τα πεντάμηνα, τα μακαρόνια και άλλα τόσα που διαχειρίστηκε ο Δήμος τα τελευταία χρόνια θα αποδώσουν υπέρ Γαληνού; ΄Η μήπως πάλι γίνουν μπούμερανγκ; Πόσο συμπαγής θα είναι τώρα η Νέα Δημοκρατία να μην υπάρξουν διαρροές προς Γαληνό μεριά; Πόσο τα κεντροαριστερά στελέχη θα κινηθούν και θα επηρεάσουν δημιουργώντας μια τέτοια ασπίδα για να μην υπάρξουν επίσης διαρροές προς τα Κατσαρό, Αστυρακάκη, Αντωνέλλη κλπ. Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα  μας απασχολούν το επόμενο διάστημα….

ΑΠΡΟΟΠΤΟ   Μας το μετέφεραν. Κάποια στιγμή  ο Δήμαρχος κριτικάριζε  την εκκλησία που υπό την αιγίδα της είχε το συλλαλητήριο. Στις πρώτες θέσεις που καθόταν οι μητροπολίτες σηκώθηκε εκνευρισμένος ο Μητροπολίτης Μηθύμνης ο οποίος ακούστηκε να λέει «δεν ντρέπεσαι» και αποχώρησε!  







ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ Μ΄ άρεσε που η συγκέντρωση ήταν υπό την αιγίδα των δύο Μητροπολιτών μας, παρών έδωσαν και λίγοι παπάδες. Βέβαια υπάρχει το ελαφρυντικό της βροχής η οποία όμως ήλθε κι έκατσε ως καλή δικαιολογία.  Παρών βέβαια ο Χαράλαμπος Αθανασίου και πολύς κόσμος. Τώρα τέτοιες συγκεντρώσεις ποιους θα ευνοήσει θα δείξει….

ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ Εκεί το Σάββατο έγινε η συγκέντρωση αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής στην οποία παραβρέθηκε (σιγά μην έχανε…) και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Βασικό θέμα οι πρόσφυγες και οι μικρές ή μεγάλες διαπλοκές ΜΚΟ και κατοίκων. Ουσία μηδέν. Οπότε δικαίως κάποιος στον facebook (ψάξτε να δείτε ποιος…), είπε ότι η όλη ιστορία έγινε για χάρη ενός ανθρώπου.


ΚΑΒΓΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ Μας ενημέρωσε ο … άνκορμαν πλέον Γιώργος Κουκούλας μέσω του facebook. Γίνετε φίλοι του θ΄ αλιεύετε πολλά γουστόζικα από το χώρο της Ν.Δ. Τι μάθαμε; Ότι καβγάδισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου με την Αντιδήμαρχο Αναστασία Αντωνέλλη με θέμα τις προσλήψεις! Ελλάδα δεν αλλάζει με τίποτα….. Και ο …συγγραφέας του fb πήρε θέση.. «Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ που κατά τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής είχε πάθει αφωνία, όψιμα μια κι έρχονται εκλογές, θυμήθηκε ότι είναι εκλεγμένος με την αντιπολίτευση και ενώ ψήφισε το αίτημα έκανε και μια επίθεση στην Αντωνέλλη με αντιπολιτευτικές κορόνες».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ Στην Σάμο πέρασε το Σαββατοκύριακο του προκειμένου να  στελεχώσει τον συνδυασμό του. Παρόλα αυτά δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει μια συνέντευξη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης αλλά και να ποζάρει στο άγαλμα του Πυθαγόρα. Ενδιάμεσα όμως έκανε μια στάση στην Αθήνα όπου συνάντησε την Φώφη Γεννηματά και φωτογραφήθηκαν. Η φώτο δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ όπου εκεί έχει καλές προσβάσεις ο πράσινος υποψήφιος.




ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ «Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη». Ολο και κάποιον υποψήφιο θα δέχονται τα γειτονικά μας νησιά όπου ελέω προεκλογικής περιόδου θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό ο πρύτανης παρέστη στην πρωτοχρονιάτικη εορτή και κοπή πίτας στον ΦΑΡΟ Βαρβασίου Χίου. Το φλουρί βέβαια δεν του έπεσε αλλά αυτός άλλα φλουριά περιμένει! Γι αυτό πλαγιοκοπούσε τους παριστάμενους ώστε και με τον φόβο να τους … διαγράψει ο Μητσοτάκης! Μόνο πρόσεχε φίλε Κώστα γιατί σίγουρα κάποιοι θα σε ρουφιανέψουν στον Πρόεδρο και μετά άντε να βρεις άκρη…



ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Βρέθηκε στην Αγιάσο όπου συνοδεία γνωστών πρασίνων στελεχών, ….ζυμώθηκαν στα αυτοδιοικητικά  τεκταινόμενα. Συνοδευόταν από τον Μιχάλη Σκουρκέα τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ και παραβρέθηκαν παράγοντες όχι μόνο από την Αγιάσο αλλά και από το Πλωμάρι. Το παρών έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Αγιάσου Παναγιώτης Ψυρούκης ο οποίος το σκέπτεται να κατέβει. Προς το παρόν βέβαια δραστηριοποιείται στο facebook αναρτώντας ιστορικά στοιχεία του χωριού του! Όσο για τον συμπαθή Μαμάκο συνεχίζει με ενθουσιασμό και αισιοδοξία τις επισκέψεις του στα χωριά της Λέσβου αναμένοντας κι αυτός εναγωνίως το σπάσιμο ή το μη σπάσιμο του Δήμου Λέσβου


Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικό επιτελείο του LesvosPost.com,  Για επικοινωνία lesvospost@gmail.com ..ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ