Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...."Πολύ σκληρή για να πεθάνει….." | Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες


Η μαϊμού της Τρίτης (εκτάκτως Πέμπτης).. «Πολύ σκληρή για να πεθάνει…..»


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά, έστω και με μικρή καθυστέρηση. Άτιμο ζώο η μαϊμού ανθεκτικό, αντέχει… Για πάμε:

+ Κατάλαβε κανείς γιατί ο Αιολικός έκανε Γενική Συνέλευση και μάλιστα εν μέσω εορτών? Ο μόνος λόγος που τελικά αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν για να αποκαταστήσει ο Γρυππιώτης τις σχέσεις του με τον Ψαρρόπουλο και την Καλογήρου που είχε «κράξει» λίγες μέρες νωρίτερα. Έκανε λοιπόν την συνέλευση, είπε ότι δεν εννοούσε τον Ψαρρόπουλο αλλά την ΕΠΟ όταν έλεγε για μπάχαλο κτλ, μετά είπε ότι καλύφθηκε από την Καλογήρου 150% και ζήσαν αυτοί καλά. Μετά έθεσε θέμα αν η ομάδα θα πάει να σωθεί ελαφρύνοντας το μπάτζετ ή θα πάει να πάρει την 2η θέση κάνοντας οικονομική υπέρβαση, απάντησε μόνος του το δεύτερο και ξανά ζήσαν αυτοί καλά. Ο μοναδικός που δεν κατάλαβε τι γίνεται ήταν ο Κουλουκάκης που πήγε να κάνει αντιπολίτευση, αναφέροντας κάποια λάθη του Γρυππιώτη φέτος, αλλά μόλις είδε ότι το κλίμα δεν τον σήκωνε την έκανε και αυτός γιατί δεν είχε και νόημα. Γιατί ποτέ δεν έχει νόημα σε αυτόν τον Αιολικό να κάνεις αντιπολίτευση.

+ Και επειδή αυτή η ιστορία με τον Αιολικό όλα αυτά τα χρόνια χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης θα σας τα πω σήμερα να τελειώνουμε. Τα δεδομένα είναι δυο. Το ένα είναι πως ο Γρυππιώτης αγαπάει παθολογικά την ομάδα. Αυτό είναι εξακριβωμένο. Και την πληρώνει. Το δεύτερο είναι πως δεν έχει ιδέα της κατηγορίας και του πως πρέπει να λειτουργεί ένα ποδοσφαιρικό τμήμα. Και θα σας εξηγήσω γιατί.

+ Το καλοκαίρι του λέγανε οι περισσότεροι να μην κρατήσει τον Ψυρρόπουλο γιατί οι παίκτες έχουν θέματα μαζί του. Τον κράτησε, έκανε τα αποδυτήρια μπάχαλο, έφυγαν δυο από τους καλύτερους παίκτες που είχε ο Αιολικός τα τελευταία χρόνια, Παληγεώργος και Κεσίδης εξαιτίας αυτού, και τον έδιωξε αναγκαστικά μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο, την 2η μόλις αγωνιστική.  Τους Παληγεώργο όμως και Κεσίδη δεν τους αντικατέστησε και φέτος η ομάδα είναι ακέφαλη δημιουργικά. Πριν ξεκινήσει η σεζόν, κάποιοι «έψηναν» όλο το καλοκαίρι τον Π. Βουργουτζή να αναλάβει χρέη εφόρου στην ομάδα. Γνώστης του χώρου, με διασυνδέσεις ποδοσφαιρικές και όχι μόνο, πετυχημένος με πολύ κόσμο από πίσω και επιχειρηματικά. Είπε το ναι, έκανε μια μεγάλη χορηγία στην ομάδα, έφερε μερικές ακόμη χιλιάδες ευρώ από προμηθευτές του στον Αιολικό. Και ο Γρυππιώτης τι έκανε? Τον έδιωξε με τον τρόπο του, παίρνοντας όλες τις αρμοδιότητες που του είχε δώσει αρχικά και δείχνοντας πως ήθελε απλά έναν ακόμη να φέρνει χρήμα στην ομάδα. Και επειδή ο ίδιος δήλωσε στην Συνέλευση πως ο Βουργουτζής φέρθηκε αντρίκεια, ο ίδιος μάλλον δεν φέρθηκε και τόσο. Πάμε παρακάτω.

+ Επιλέγει να φέρει έναν προπονητή που κανείς δεν ήξερε και να ρισκάρει αφού ο Στύλος δεν είναι ούτε γνώστης της κατηγορίας, ούτε έχει διασυνδέσεις και ερείσματα σε αυτήν. Το αποφασίζει μόνος του και τον φέρνει. Ο Στύλος ζητά από τον Κουτρομπίλα στο δεύτερο μόλις ματς του να μην ξανά καθίσει στον πάγκο μαζί του γιατί μπερδεύονται οι ρόλοι τους ως προπονητές και οι δυο. Έτσι ο πάγκος μένει μόνο με τον Στύλο, ο Κουτρομπίλας κάθεται στην άκρη και ο Αιολικός δεν έχει παρά έναν Σταύρο Βουργουτζή να προσπαθεί να κάνει πράγματα που δεν ξέρει. Και όλα αυτά με την ανοχή του Γρυππιώτη. Ο οποίος τώρα, ψάχνει να βρει έφορο. Πάμε παρακάτω.


+ Πάμε και αγωνιστικά τώρα. Η πρώτη μεταγραφή είναι ο Βεζυρτζόγλου ο οποίος έρχεται με την προϋπόθεση να πληρώνεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Αλλιώς φεύγει. Που όποιος έχει κάνει σε ομάδα μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για τους υπολοίπους αυτό. Και το δέχεται ο Σταύρος. Επίσης ο Ποτουρίδης για να παραμείνει θέλει να είναι και ο αδερφός του στην ομάδα. Και ο Σταύρος το δέχεται. Μετά τις πρώτες αγωνιστικές, πατεράδες ποδοσφαιριστών αρχίζουν και παίρνουν τηλέφωνα στην διοίκηση και κάνουν καυγά γιατί δεν παίζει ο γιός τους. Και ο Σταύρος όχι μόνο το ανέχεται αλλά την επόμενη Κυριακή ο «παραπονούμενος» παίζει βασικός. Έχει πάθει εμμονή με τον Κουκουρώνα, το αριστερό μπακ που έφερε ο Βουργουτζής και θέλει να τον διώξει από την πρώτη μέρα που ήρθε στο νησί. Και τελικά τον διώχνει, φέρνει τον Αδαμόπουλο ο οποίος παίζει 3-4 παιχνίδια ως αλλαγή και φεύγει και αυτός. Έχει φέρει από την Βραζιλία τον Τιάγκο, ο οποίος έχει δικαίωμα να παίξει μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Στο τελευταίο του ματς στα τέλη Οκτώβρη, ο Βραζιλιάνος βγάζει μάτια και ο Γρυππιώτης τρελαίνεται και θέλει να τον κρατήσει. Να μην σας τα πολυλογώ, γιατί την ιστορία αν την γράψω θα μας παίζουν τα κανάλια στα παράξενα και απίθανα, ξοδεύει ο Αιολικός ένα σωρό λεφτά, χιλιάδες ευρώ, καταφέρνει να βγάλει άδεια και να παίξει ο Τιάγκο κανονικά, αλλά ως δια μαγείας, μετά από 4-5 παιχνίδια φεύγει και αυτός. Όπως φεύγει και ο Βεζυρτζόγλου ο οποίος είχε εδώ και ένα μήνα αποφασίσει να φύγει (το έχουμε γράψει εδώ τότε και για το Αδαμόπουλο και για τον Τιάγκο και για τον Βέζυ) και απλά προκάλεσε την απομάκρυνση του.

+ Θα μπορούσα να γράφω μέρες για τα «παράξενα» που συμβαίνουν στον Αιολικό. Και το θέμα είναι πως ΌΛΟΙ , μα ΌΛΟΙ που βρίσκονται στην ομάδα και γύρω από αυτήν, τα ξέρουν, συμφωνούν με τα παραπάνω μέχρι κεραίας, αλλά για έναν ακατανόητο λόγο στηρίζουν το όλο εγχείρημα. Για να είμαι βέβαια και δίκαιος, ο Γρυππιώτης την τσέπη του «πονάει» περισσότερο και πληρώνει τα λάθη του. Και με επιχειρηματικό κόστος. Δεν ξέρω τι θα κάνει του χρόνου, αν θα συνεχίσει ή όχι. Αλλά θα τον συμβούλευα για μια χρονιά, να κάνει τον Πρόεδρο μόνο και να αφήσει τις υπόλοιπες θέσεις στους άλλους. Αλλιώς ο Αιολικός δεν πρόκειται να ανεβεί ούτε σε 100 χρόνια.

++ Αλήθεια ένας παίκτης Καπταγιάννης, είναι ακόμη στον Αιολικό? Κάπου διάβασα ότι κέρδισε το φλουρί, αλλά μέχρι εκεί…

+ Πάμε στα υπόλοιπα. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Α Κατηγορίας και η δεύτερη ξεκινά στις 20 του μήνα. Οι ομάδες από τον Β όμιλο θα μπουν δηλαδή στο γήπεδο ξανά μετά από ένα μήνα απραξίας. Κάποιες από αυτές που είναι στο γκρουπ του πρωταθλητή έχουν ήδη εκπληρώσει στόχο, όπως ο Αρίων Μ. και ενώ μετά από τις 3-4 πρώτες αγωνιστικές και άλλες θα είναι στην ίδια κατάσταση. Γενικά το φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα το λες και αδιάφορο μέχρι τώρα. Και πολύ άδικο. Αλλά θα τα πούμε όταν θα ρθει η ώρα.

+ Γράψαμε για τον Γ. Σαμπάνη και τον Διαγόρα και μόνο στο δελτίο ειδήσεων δεν βγήκαν για να το διαψεύσουν οι άνθρωποι του Ανδρονικά. Εγώ ξέρω πως έγινε πρόταση και ο παίκτης έχει μιλήσει. Από κει και πέρα που θα καταλήξει θα το δούμε. Αλλά να ξέρετε πως ότι γράφετε εδώ είναι τσεκαρισμένο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.


+ Ο Μουντανάρης την έκανε από τον Αρίων Μ. Και θα πάρει μαζί του και τους Κάλφα και Άνταμ. Ομάδα να βρει όμως δύσκολα. Εκτός και αν οι πληροφορίες μου βγουν αληθινές και ο Πρόεδρος κάνει και 3η αλλαγή προπονητή μέσα στην χρονιά. Αν είστε έξυπνοι θα βρείτε και την επόμενη ομάδα του…

+ Να πω την αλήθεια πως η 8άρα του Αετού στον Παλλεσβιακό δεν ακούστηκε και πολύ καλά. Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν πως έπρεπε ο Αετός να σεβαστεί τον αντίπαλο. Ότι έπρεπε, έπρεπε συμφωνώ και εγώ. Εξάλλου Σπανέ από τον Πάλλε ξεκίνησες…

+ Ο Μπότης μαθαίνω φέρνει 3 παίκτες εκτός νησιού για να ενισχύσει τον Αίγειρο για να σωθεί. Αυτούς θα τους πληρώσει? Γιατί οι πιστολιές από πέρυσι ακόμη καπνό βγάζουν…

+ Κύπελλο πρωταθλητή προπέρσινης χρονιάς βγαίνει σε πλειστηριασμό. Ακόμη έχει την μυρωδιά της σαμπάνιας και τα κομφετί από τα πανηγύρια πάνω του. Πωλείται λόγω χρέους…

+ Σε 4 μήνες και κάτι έχουμε εκλογές. Και ήδη άρχισαν τα ταξίματα στις κοπές πίτας. Σε μια από αυτές στην Παναγιούδα, ο Αντιδήμαρχος Κατσαρός ανακοίνωσε πως θα γίνει Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή, εκεί στο γήπεδο δίπλα στην θάλασσα. Τελικά μυαλό δεν βάζετε μερικοί. Δεν εξηγείται αλλιώς. Αφού ξέρετε πως δεν προλαβαίνετε όχι Κλειστό να κάνετε, ούτε σε παζλ να το φτιάξετε και να το παρουσιάσετε. Αλλά ας υποθέσουμε πως έχετε την καλή πρόθεση. Γιατί δεν το κάνατε τα προηγούμενα 5 χρόνια? Δημοτική αρχή δεν ήσασταν? Το αίτημα του Σαλαβού για μπαλόνι εκεί είναι εδώ και δέκα χρόνια. Άντε τον πρώτο χρόνο το ξεχάσατε, το δεύτερο επίσης, αλλά γιατί ξαφνικά 4 μήνες πριν τις εκλογές το θυμηθήκατε. Εγώ λέω το κάνετε για να πάρετε ψήφους. Άλλη εξήγηση δεν βλέπω. Αν έχετε εσείς άλλη ευχαρίστως να την ακούσω.


+ Και επειδή θυμώνω με κάτι τέτοια. Και επειδή και ο Ψαρρόπουλος μόλις ανέλαβε άρχιζε να τάζει Κλειστά κτλ. Θα πάτε πρώτα μια βόλτα από το δικαστήριο στο γήπεδο να δείτε σε τι κατάσταση είναι ο χλοοτάπητας που δεν λέγεται πλέον χλοοτάπητας. Θα δείτε τον περιβάλλοντα χώρο, τουαλέτες κτλ. Θα πάτε μια βόλτα στο γηπεδάκι της Χρυσομαλλούσας που το χετε κλειστό εδώ και 2-3 χρόνια γιατί περιμένετε να ανακαινιστεί και δεν έχουν οι ομάδες να προπονηθούν. Θα προσλάβετε προσωπικό στους χώρους άθλησης που «ζητιανεύετε» 50 ευρώ από τα σωματεία για να πληρώνετε τους «εθελοντές» που τοποθετείτε. Θα κάνετε το Κλειστό της Καλλονής που περιμένει εδώ και χρόνια με έτοιμη χρηματοδότηση. Θα προχωρήσετε την ανακατασκευή των ταρτάν σε Ταρλά και Κεντέρης και μετά θα συζητήσουμε και για τα υπόλοιπα. Μεγαλώσαμε με παραμύθια, αλλά φτάνει πια…

+ Και μην νομίζετε πως η ιστορία με το Κολυμβητήριο και την αποτυχία ξεχάστηκε ή «φορτώθηκε» στους Αρχιτέκτονες και ξενοιάσαμε και πάμε να παίξουμε χιονοπόλεμο τώρα. Όσο αλάτι και να ρίξεις Νικολάκη…Και Κωστάκη... 

+ Τις απόκριες θα κάνουμε γιορτές με μαντινάδες και κρητικούς χορούς. Η μαϊμού θα ρίχνει μπαλωθιές… Να το θυμάστε αυτό…

+ Προφανώς είχα και άλλα να σας πω αλλά ήδη έγραψα πολλά. Την Τρίτη ξανά…