Ξανά προσβασιμο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη- Σε κανονική λειτουργιά από σήμερα


Η Αντιπρυτάνισσα κα Μαύρη, την οποία και ευχαριστώ, παρέλαβε αυτοπροσώπως εκ μέρους της Πρυτάνισσας την «Έκθεση Εξέτασης Δείγματος» από το Γενικό Χημείο του Κράτους. 


Με ανακοίνωση της η Πρυτάνισσα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου ενημέρωσε τους υπαλλήλους και φοιτητές πως έλαβε και επίσημα το «πράσινο φως» για άρση της από 9/1/2019 αναστολής ακαδημαϊκών και διοικητικών λειτουργιών του Λόφου του Πανεπιστημίου μας στη Μυτιλήνη

 Η σχετική ανακοίνωση της Πρυτάνισσας:

«Με χαρά σας ανακοινώνω ότι σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες επικοινωνίες και έχουμε πλέον λάβει και επίσημα το «πράσινο φως» για άρση της από 9/1/2019 αναστολής ακαδημαϊκών και διοικητικών λειτουργιών του Λόφου του Πανεπιστημίου μας στη Μυτιλήνη! Έτσι, από σήμερα επανερχόμαστε σε πλήρη και ομαλή λειτουργία και όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου μας είναι πλέον ελεύθερα και ακίνδυνα προσβάσιμοι!

Η Αντιπρυτάνισσα κα Μαύρη, την οποία και ευχαριστώ, παρέλαβε αυτοπροσώπως εκ μέρους της Πρυτάνισσας την «Έκθεση Εξέτασης Δείγματος» από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Στη συνέχεια ζήτησα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας να αποσύρει τα οχήματα και προσωπικό φύλαξης των χώρων του Λόφου. Και τέλος κλήθηκαν οι κυρίες της καθαριότητας για τη διεξοδική απολύμανση των γραφείων του 1ου ορόφου όπου είχε διακινηθεί ο φάκελος και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με αυτόν.

Ολοκληρώθηκε έτσι αισίως και επιτυχώς μια πρώτη για τα ελληνικά δεδομένα σύνθετη και πολυδιάστατη επιχείρηση, μέσω μιας πρότυπης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Στρατό, την Διεύθυνση Ασφάλειας της ΕΛΑΣ, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Α’ Ε.Μ.Α.Κ., τους/τις εκπροσώπους των οποίων θερμά ευχαριστώ και από το βήμα αυτό για την άμεση ενεργοποίηση και άψογη συνεργασία για την αντιμετώπιση του θέματος.

Εύχομαι από καρδιάς να είναι η τελευταία δοκιμασία που περνά το Πανεπιστήμιό μας και οι άνθρωποί του. Σε κάθε περίπτωση αποδείξαμε, όπως καθημερινά αποδεικνύουμε, ότι με σύνεση, αποφασιστικότητα και συλλογικότητα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή, μικρή ή μεγάλη και να συνεχίσουμε να θωρακίζουμε το Αρχιπέλαγος, αλλά τελικά και την ελληνική κοινωνία!

Να έχετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!»

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη
Πρυτάνισσα
Πανεπιστημίου Αιγαίου