Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο Πλωμάρι (Βίντεο)Με τη λαμπρότητα που επιτάσσει η ημέρα, εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Πλωμάρι Λέσβου.


Με πάνδημη συμμετοχή του ευσεβούς λαού  εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Ἑορτή της Θείας Ἐπιφανείας στον Καθεδρικό ναό του Αγ. Νικολάου στο Πλωμάρι .

Το πρωί ο Αρχιερατικός επίτροπος Πλωμαρίου Ευστάθιος Μεταξής και ο συν εφημέριος π. Κυπριανός  τέλεσαν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  στο τέλος της οποίας τέλεσαν  τον Μεγάλο Ἁγιασμό.

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή η οποία κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Πλωμαρίου ὅπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της  Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Νέοι βούτηξαν για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ ο  Αρχιερατικός επίτροπος  ευχήθηκε σε ὅλους, ο βαπτισθείς Κύριος και Θεός να χαρίζει το πολύτιμο αγαθό της υγείας και να ανατείλει στην πατρίδα μας ἕνα καλύτερο αὔριο για ὅλο τον κόσμο.

Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, έγινε παρουσία πολλών συμπολιτών μας. Και φέτος υπήρξαν αρκετοί θαρραλέοι που βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό.

Αγιασμός των υδάτων όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Πλωμαριου αλλά και στην παραλία Eso Papas.

Λιμάνι Πλωμαριου βίντεο Mike Tetonis Eso Papas

Βίντεο:  Nikos Stefanis